reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

O ile wiem mozna badac poziom hormonow. Ale nie wiem jakich na obecnym etapie. Na początku bada sie beta hcg, ale jego poziom w pewnym momencie zaczyna naturalnie spadac. I teraz tusiu na pewno jestes na takim etapie, ze nie ma sensu badac beta hcg ...

qrcze, co innego? Sluchawką z tego co wiem slyszy sie pozniej... Można isc na dopplera - no ale wtedy i tak musisz isc do lekarza i zaplacic. Na dopplerze juz teraz uslyszysz bicie serduszka.
Tusiu - jestes mniej wiecej w tym momencie ciąży co i ja. I mowię Ci - po prostu jest dobrze :D Musisz sobie wmawiac ze jest dobrze - metoda moze niezbyt przekonywująca, ale wbrew pozorom działa. No i jeszcze maz moze poluchac brzuszka. U mnie podobno cos bulgocze- wiec niech on poslucha sobie bulgotka i potem przekonuje Cię ze jest OK, hi hi :lol: Tylko wiesz - na razie musi przykladac ucho tak sporo ponizej pępka bo dzidzia jest jeszcze dosc nisko :wink:

reklama
Kochane
Główki do góry - ja mam termin na 1 lipca i trez tak sie trzesłam jak Wy - budzilam sie w nocy i dotykalam brzucha - ale mowie wam jak teraz urósł przez ostatnie dwa tyg!!! uwierzyłam ze musi byc ok
Juz nawet kupilam pierwsze ciazowe spodnie - bo w szafie zabrakło:)))
Pozdrawiam Was mocno i brzuszki też

Dziekuje dziewczynki juz mi troche lepiej, przyszedl maz z pracy i to chyba jego obecnosc mnie troche uspokoila. A sluchawkami to kiedy bedzie slychac serduszko?bo ja mam takie i sluchalam dzis i tylko bulgoty - chyba zoladka slyszalam

Witam wszystkie przyszłe mamusie :p
Jestem tu po raz pierwszy, właśnie tak sobie czytam co piszecie.
Ja jestem obecnie w 11 tygodnu i termin porodu mam na koniec lipca

Mam prośbę do Manii, czy mogłabyś podać jakieś adresy stron w USA chodzi mi o foteliki i ubrania
POZDRAWIAM WSZYSTKICH :p :p :p

Aniu ja tez mam termin na 1 hmm... :D ale milo!! nasze dzieci moze urodza sie tego samego dnia!!!

i Kobietki Kochane ja do wczoraj tak panikowalam tez po czytaniu tych postow i cholernie sie balam i tak sobie mysle bo przy pierwszej ciazy w ogole sie nie zastanawialm nie myslalam ze moze cos byc nie tak po prostu odrzucilam takie mysli i bylo dobrze i teraz chyba tez nie bede o tym myslec najzwyczajniej w swiecie bedzie dobrze!!! bo tak i juz!!!
nie martwcie sie tez Dziewczyny jakby niebylo najgorsze za nami, opiekuja sie nami dobrzy lekarze, mamy dzieciatka pod sercem i to jest najwazniejsze!!!! ja mam taki aparat ze sluchawkami do podsluchiwania serduszka ale trudno mi cokolwiek uslyszec :(
no i wierze po prostu wierze ze jest dobrze i tak bedzie!!!
buziaki

Wiecie co ja też jak się naczytam to zaczynam panikować... mdłości mi prawie przeszły zupełnie i piersi też mnie już nie bolą - objawów ciązy brak :-( no i ja też popadam w paranoje :-( do wizyty u lekarza na szczescie pozostało 7 dni

Babeczkito sie II trymestr zaczol i dlatego objawow brak!!! to najluzniejszy okres w czasie ciazy!!!! glowy do gory!!!

a to te pare adresow przynajmniej te firmy znam i mysle ze sa ok
http://www.oshkoshbgosh.com/category.asp?rid=1&did=1

http://www.gap.com/asp/shops/baby/bb_infant.asp?wdid=515

http://www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?path=0:5427&dept=5427&cat=5427

http://www.oldnavy.com/asp/home.html?wdid=0

wiesz jest jeszcze maaaaasa roznych stron wrzuc w www.google.com np baby lub baby stuff albo cloth for baby powinno wyskoczyc duzo rozmaitosci a jak mi sie cos przypomni to oczywiscie napisze :D

reklama
Agniesiu nie martw się. Ja też schudłam - od początku ciąży spadło mi ok. 7 kg, a właściwie nie wymiotuję i dość dobrze się czuję. Tylko że jestem trochę "puszysta" z natury, więc może z dużej wagi łatwiej było dużo zrzucić? Ale rozmawiałam z dziewczynami w pracy i niektóre też mówiły, że na początku strasznie chudły, a potem nagle - równie strasznie przytyły. Więc myślę, że nie ma co się martwić, bylebyśmy tylko dostarczały sobie i dzidziusiowi odpowiednich składników - będzie dobrze! Co do zakupów, to tak sobie myślałam, że zabiorę się za nie około 7 miesiąca, ale jak popatrzyłam dzisiaj na ceny... No, zastanawiam się, bo potem jak przyjdzie mi to wszystko na raz kupić, o może być problem :-) . Pozdrowionka dla wszystkich!

Do góry