reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

O ile wiem mozna badac poziom hormonow. Ale nie wiem jakich na obecnym etapie. Na początku bada sie beta hcg, ale jego poziom w pewnym momencie zaczyna naturalnie spadac. I teraz tusiu na pewno jestes na takim etapie, ze nie ma sensu badac beta hcg ...

qrcze, co innego? Sluchawką z tego co wiem slyszy sie pozniej... Można isc na dopplera - no ale wtedy i tak musisz isc do lekarza i zaplacic. Na dopplerze juz teraz uslyszysz bicie serduszka.
Tusiu - jestes mniej wiecej w tym momencie ciąży co i ja. I mowię Ci - po prostu jest dobrze :D Musisz sobie wmawiac ze jest dobrze - metoda moze niezbyt przekonywująca, ale wbrew pozorom działa. No i jeszcze maz moze poluchac brzuszka. U mnie podobno cos bulgocze- wiec niech on poslucha sobie bulgotka i potem przekonuje Cię ze jest OK, hi hi :lol: Tylko wiesz - na razie musi przykladac ucho tak sporo ponizej pępka bo dzidzia jest jeszcze dosc nisko :wink:

reklama
Kochane
Główki do góry - ja mam termin na 1 lipca i trez tak sie trzesłam jak Wy - budzilam sie w nocy i dotykalam brzucha - ale mowie wam jak teraz urósł przez ostatnie dwa tyg!!! uwierzyłam ze musi byc ok
Juz nawet kupilam pierwsze ciazowe spodnie - bo w szafie zabrakło:)))
Pozdrawiam Was mocno i brzuszki też

Dziekuje dziewczynki juz mi troche lepiej, przyszedl maz z pracy i to chyba jego obecnosc mnie troche uspokoila. A sluchawkami to kiedy bedzie slychac serduszko?bo ja mam takie i sluchalam dzis i tylko bulgoty - chyba zoladka slyszalam

Witam wszystkie przyszłe mamusie :p
Jestem tu po raz pierwszy, właśnie tak sobie czytam co piszecie.
Ja jestem obecnie w 11 tygodnu i termin porodu mam na koniec lipca

Mam prośbę do Manii, czy mogłabyś podać jakieś adresy stron w USA chodzi mi o foteliki i ubrania
POZDRAWIAM WSZYSTKICH :p :p :p

Aniu ja tez mam termin na 1 hmm... :D ale milo!! nasze dzieci moze urodza sie tego samego dnia!!!

i Kobietki Kochane ja do wczoraj tak panikowalam tez po czytaniu tych postow i cholernie sie balam i tak sobie mysle bo przy pierwszej ciazy w ogole sie nie zastanawialm nie myslalam ze moze cos byc nie tak po prostu odrzucilam takie mysli i bylo dobrze i teraz chyba tez nie bede o tym myslec najzwyczajniej w swiecie bedzie dobrze!!! bo tak i juz!!!
nie martwcie sie tez Dziewczyny jakby niebylo najgorsze za nami, opiekuja sie nami dobrzy lekarze, mamy dzieciatka pod sercem i to jest najwazniejsze!!!! ja mam taki aparat ze sluchawkami do podsluchiwania serduszka ale trudno mi cokolwiek uslyszec :(
no i wierze po prostu wierze ze jest dobrze i tak bedzie!!!
buziaki

Wiecie co ja też jak się naczytam to zaczynam panikować... mdłości mi prawie przeszły zupełnie i piersi też mnie już nie bolą - objawów ciązy brak :-( no i ja też popadam w paranoje :-( do wizyty u lekarza na szczescie pozostało 7 dni

Babeczkito sie II trymestr zaczol i dlatego objawow brak!!! to najluzniejszy okres w czasie ciazy!!!! glowy do gory!!!

a to te pare adresow przynajmniej te firmy znam i mysle ze sa ok
http://www.oshkoshbgosh.com/category.asp?rid=1&did=1

http://www.gap.com/asp/shops/baby/bb_infant.asp?wdid=515

http://www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?path=0:5427&dept=5427&cat=5427

http://www.oldnavy.com/asp/home.html?wdid=0

wiesz jest jeszcze maaaaasa roznych stron wrzuc w www.google.com np baby lub baby stuff albo cloth for baby powinno wyskoczyc duzo rozmaitosci a jak mi sie cos przypomni to oczywiscie napisze :D

reklama
Agniesiu nie martw się. Ja też schudłam - od początku ciąży spadło mi ok. 7 kg, a właściwie nie wymiotuję i dość dobrze się czuję. Tylko że jestem trochę "puszysta" z natury, więc może z dużej wagi łatwiej było dużo zrzucić? Ale rozmawiałam z dziewczynami w pracy i niektóre też mówiły, że na początku strasznie chudły, a potem nagle - równie strasznie przytyły. Więc myślę, że nie ma co się martwić, bylebyśmy tylko dostarczały sobie i dzidziusiowi odpowiednich składników - będzie dobrze! Co do zakupów, to tak sobie myślałam, że zabiorę się za nie około 7 miesiąca, ale jak popatrzyłam dzisiaj na ceny... No, zastanawiam się, bo potem jak przyjdzie mi to wszystko na raz kupić, o może być problem :-) . Pozdrowionka dla wszystkich!

Do góry