reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny ale mi smaka narobiłyście - zwłaszcza na te ziemniaki z koperkiem :-) i sałata... ja lubię z octem i ze smietaną :p ło matko... i jak ja teraz spać bede :-)

co do owocków letnich też czekam z utęsknieniem :-) mam w domku blender może jutro kupie mrożone truskaweczki i zrobię sobie mix z mleczkiem :-) mniiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmm

:-) dobrej nowcki :-)

Maniu pisz co tam u Ciebie po wizycie u lekarza

reklama
slyszaaaaaalam, no wkoncu slyszalam sreduszko, bilo tak mocno!!!! ale wydaje mi sie ze inaczej niz u Tymcia :lol: ciekawe kogo nosze pod sercem...chlopca czy dziewczybke!!! no i oczywiscie kaaaaaamien spadl mi z serca, teraz tylko poczekac musze na usg a to dopiero za 4tyg... :roll: niestety tu wykonuje sie je tylko raz w trakcie ciazy...wiec czekam
ale juz spokojnie.....ufff ....tak ladnie bilo...i przytylam 1,5 kg ha (Tesciowa sie ucieszy :lol: )

a na kolacje zjadlam bulke z groszkiem w majonezie i tunczykiem ale 1000000...X bardziej wytrabilabym taki koktajlik Asiolku masz racje moze trzeba kupic truskawy mrozone i juz mniam mniam :D
ide spac co za dzien!!! :lol: :lol: az mnie glowa boli z tych wrazen

Maniu - no to gratuluje hm... sluchowiska? hi hi - ja jeszcze nie slyszalam serduszka, ale moze pojde na dopplera i tez sobie poslucham :D A wiecie co - ja niby wagowo nie tyje, ale przez to ze nie moge w ogole cwiczyc, to moje miesnie zamienily sie po 2,5 miesiąca nic-nierobienia w tkanke tluszczowa... Tluszczyk jest lzejszy od mięśni i w rezultacie przytylam 2 kg, ale cialo stracilo jędrność i na udach lataja mi takie wałki :?
Ale za dwa tygodnie ide na gimnastyke dla ciążowek - moze to cos pomoze? Chociaz nie nastawiam sie na nie wiadomo jaki wycisk - moze sie skonczyc na lezeniu i oddychaniu plus czasem pozwola reke podniesc do gory. A od tego cialko nie poprawi sie za bardzo. Ale nic - po porodzie bedzie czas na wycisk i wtedy sobie odbije za wszystkie czasy!

I niech ta pogoda sie poprawi - ludzie, czemu ja sie nie ciesze... No przeciez mam mase powodow do radosci...

no w koncu Maniu bylas. Cieszymy sie z toba z bijacego serducha.
Ciesze sie dziewczyny, ze malo tyjecie, bo ja to gora kilogram przytylam i balam sie, ze to cos nie tak. Ale jak wy podobnie to juz mi lepiej. :D

Mmmm....kórcze to tylko ja tak nienormalnie chudnę :cry: Od początku ciąży 9 kilo mi odeszło :? Mam nadzieję ,że teraz jak wejdę na wagę to się okaże że chociaż w miejscu stoi :(
Maniu super ,że się w końcu tej wizytki u gina doczekałaś i że serduszko bije :)

KOchane Babeczki!
z ta waga w ciazy to zwariowane podworko, ostatnim razem na poczatku schudlam dosc duzo potem przytylam..to wygladalo mniej wiecej tak (podam Wam wage w funtach bo tu niestetu musza byc oryginalni i miec inna numeracje :? a ja nie jestem zbyd dobrawte klocki wiem ze to w przeliczeniu na kg wychodzi 1funt=ponad 2kg hmm) na poczatku przed ciaza bylo 120 potem 115 a na koniec 145funtow a teraz znowu jest 118 a bylo 115 wiec ciagle skacze :wink:
po ciazy o ile zamierzacie karmic piersia waga spaaaadnie i to duzo ale miesnie trzeba znowu wycwiczyc :? na szczescie nie trwa to dlugo wiec Gazelaczku nie martw sie wszystko wroci do normy :D
s_u_01_10104_01_01.gif

Kochane dziewczynki ja dzisiaj mam jakiegos dola, a moze nawet zaczelo sie to od wczoraj. Strasznie boje sie o dzidzie, czy jest jakis sposob aby samemu sprawdzic czy dzidzia zyje? bo ja mam jakies takie czarne mysli ciagle i strasznie sie o to boje. Do lekarza dopiero za dwa tygodnie :? Za duzo moze naczytalam sie tragedji innych dziewczyn. na takiej jednej stronie ciagle czytam o poronieniach i martwych urodzonych dzieciach. Przez to, ze tego tak duzo boje siie o swoja dzidzie, ze i mnie to moze sie przytrafic. Niewiem mam juz jakies urojenia, ze moja dzidzia moze juz nie zyje i placze ciagle. Czy to normalne? Czy wy tez tak macie? Ja jestem jakas popieprzona....nie potrafie sie cieszyc ciagle sie martwie i mam obawy.
ja bym tego chyba nie przezyla. :( Czy mozna juz wysluchac sluchawkami bicie serduszka, albo cos jakies szybkie badanie, ktore by wykazalo, ze jest wszystko ok.

Droga Tusiu! Ja sie tak balam na początku, ale teraz juz wszystko jest OK. Poniewaz jestes w 13-tym tygodniu to juz nie musisz sie bac :D Czas największych zagrożeń minął.

A masz jakies objawy ciąży? Jakiekolwiek - bo one wlasnie swiadcza o tym ze wszystko jest OK. Moze masz mdlosci, albo w piersiach cos czujesz? Za jakis czas bedziesz juz czuc ruchy dziecka i wtedy moze bedziesz spokojniejsza :-) No i generalnie sporobuj sie nastawic pozytywnie - wlasnie od Ciebie zalezy to czy maluch ma sie dobrze.

Co do dola... Ja jestem od kilku dni straszliwie marudna. W pracy wszyscy mnie wkurzaja... Generalnie to pewnie przez okropna pogode - w zasadzie inni tez maja zle samopoczucie. Tyle tylko, że spodziewalam sie, że drugi trymestr to bedzie takie wielkie szczescie i blogie poczucie radosci, hi hi. A tak naprawde to pewnie czujemy sie roznie i w koncu nadal jestesmy tymi samymi osobami, wiec chyba nie ma co oczekiwac radykalnej odmiany. Jak myslicie?
Ja sie tylko ciesze, ze ostatni trymestr bedzie w trakcie ladnych dni wiosennych [choc troszke tez mi ich szkoda, bedziemy juz wtedy ociężałe...]. Ale za to po urodzeniu maluchow bedziemy z nimi brykac po trawce :p

Nie wiem tak jakos sie zle nastroilam po czytaniu tamtego forum. Wlasnie tam dziewczyny mialy objawy i rosly im piersi i powiekszala im sie macica mimo iz dzidzius w nich juz nie zyl nawet od dwoch miesiecy:cry: Mialam ostatnie usg w 8 tc. teraz pewnie bede miala tak w 18 tc. Czy tylko Usg oceni czy dzidzius zyje czy moge to jakos inaczej sprawdzic, szybciej by sie uspokoic.

reklama
Do góry