reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Cześć babeczki! Kurcze, ale się zmartwiłam tymi waszymi wiadomościami. Uważajcie na siebie dziewczyny!!!!!!
Frida! Czy te leki rozkurczowe to przez tę twardniejącą macicę?
Ania i... Nic się nie martw, ja wczoraj rano miałam dokładnie to samo. Wstałam i zaczęłam się martwić, bo nasz synuś często rano jeszcze jak jestem w łóżku dokazuje, a wczoraj spokój. No i też zaczęłam się martwić, ale jak sobie na wieczór przypomniał o kopaniu, to nie mogłam zasnąć. W sumie to u mnie trudno to już nazwać kopaniem, chyba ma już mało miejsca. On się poprostu wierci niemiłosiernie wczoraj to tak fikał, że aż mnie pobolewało.
Tusia! To rzeczywiście masz to ciśnienie wysokie :( A jaki puls jest OK. Bo ja sobie właśnie zmierzyłam i mam 80?

reklama
Brunetko ja mam twardnienie brzuszka i szyjka mi się skraca. tak jak tobie.

Te kłucia o których napisałaś ja też mam i pytałam sie lekarza o to ale on mi powiedział że tak teraz będzie i to coraz bardziej.

Elfiko, a jak tam twój pęcherz?
Ania.g A co może wpływać na złe wyniki wątrobowe?

Wczoraj wam napisałam, że nic mi się nie śni ostatnio, to mam. Dzisiaj miałam straszny sen :( Śniło mi się, że robili mi jakąś operację laparoskopem i okazało się, że w mojej macicy nie ma dzidziusia :( No więc odcięli mi macicę i powiedzieli, że to była ciąża urojona :D
Już więcej chyba nic nie będę pisać, bo jak coś napisze, to zaraz się to zmienia. Kiedyś napisałam, że przestałam mieć te skurcze macicy i zaczęło się od nowa, a teraz ten sen...

Kurcze, chyba się nie doczekam tej mojej wtorkowej wizyty. I to muszę iść sama, bo mój mężulek wyjeżdża :( A tak lubię z nim oglądać naszego bobaska :)

Frido sorki za ciekawość, ale czy znasz długośc sowjej szyjki macicy?
Zastanawiam się po prostu, bo w moim przypadku lekarz od razu powiedział o krążku, a nie o żadnych tabletkach?

Klaudia to we wtorek obie się będziemy bardzo denerować wizytami.

Brunetko, ja sie już teraz denerwuje, bo jak czytam o tych skracających się szyjkach, to mi się od razu wydaje, że moja tez się skraca, bo często mam twardy brzuchol. Mam nadzieję, że ta wtorkowa wizyta mnie własnie uspokoi :D No i może w końcu coś mi ta moja lekarka powie o tej cesarce, bo ostatnio to nie za bardzo jeszcze chciała o tym gadać, bo stwerdziła, że za wcześnie. Ale ci zazdroszcze, że już wiesz kiedy będziesz ją miała :)

Ja też jak tak się naczytam o tych róznych dolegliwościach to wydaje się mi że też to mam!!! :(

A co do cc, to niby fajnie ze znam prawdopodobny termin rozwiązania, ale z drugiej strony zaczynam miec coraz więcej pytań z tym związnych.
Chyba zacznę zapisywać ;)

No , ciasto w piecu wiec sobie chwilke odsapne.
Co do mojego pecherza to mam brac ten urosept tak jak mi pisalyscie i za tydzien zrobic badanie moczu,i sie zobaczy ale juz wczoraj zazywalam ten urosept i wit c i dzisiaj juz chyba mi lepiej :)
Pytalam tez o te twardnienia i lekarz mowil ze wszystko u mnie ok i mam sie tak nie martwic bo na tym etapie ciazy podobno czesto sie to zdaza i jeszcze mowil ze to moga byc zwykle gazy i ja to ze strachu zle interpretuje. Jak nastepnym razem mi sie brzuch twardy zrobi to mam wziasc nospe i polezec pol godzinki i zastanowic sie co jadlam ;D ;D ;D
Wiec mnie troszke uspokoil i dzisiaj mam juz lepszy humor :laugh:

reklama
Tak wiec w zwiazku z moim dzisiejszym dobrym humorem zrobie mezusiowi dobry obiadek ;D ;D
Beda placuszki z kurczaka ;D ;D

Do góry