reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam,
ja tez po wizytcie u lekarza. Wyniki badan mojej watroby nienajlepsze (wszystko podniesione ponad max.)
Lekarz kazal na razie sie nie martwic i ponowic badanie za tydzien i wtedy zobaczymy (chyba ze swedzenie sie nasili to mam odrazu leciec na badania). Jeszcze jestem z tym sama - Maciek dopiero wracac jutro. Ale musze trzymac fason. Nie dam sie zlym nastrojom.

Frida zycze Ci tez nawrotu lepszego samopoczucia no i zdrowka.

Kurcze cos nas rozklada :( - dziewczyny wprowadzam akcje: "NIE DAM SIE":) - powodzenia w realizacji.

reklama
Frida ja w pierwszej ciazy przez pewien czas tez bralam to swinstwo ;),lapki to mi lataly potym,ze hoho...czasem nawt kolatanie serducha mialam.A ty masz przepisana calom tabletke na raz?Bo ja je bralam po pol,a nawt po cwiartce co 2 godziny.Szybko wracaj do formy,sloneczko :)!A no wlasnie ciekawe jak tam Lilka?Jak to bywa w takich przypadkach pewnie sie naslucha niejednej historii ;) ::) :p ;D

ja jutro ide na usg genetyczne... stwierdzilam że jednak chce sobei je zrobić aby sie dowiedzieć czy z dzidzią wszystko ok .... mam andzieje, że wszystko bedzie dobrze jutro o 11.40 badanie

Ja tez jutro ide do lekarza - a w środę następna na USG.
dzisiaj to mam strasznego doła bo prawie w ogóle nie dostaje kopniaków i juz sobie 1000 historii do tej teorii dopowiedziałam - ide sie połozyć i poczekać. Może Synek sie odezwie bo jak nie to nie wiem czy do jutrzejszej wizyty wytrzymam.

Czesc wszystkim!
No i bylam wczoraj u tego lekarza i z dzidziusiem wszystko ok, tylko mala odwrocila sie poprzecznie i jesli do konca kwietnia nie zmieni pozycji to czeka mnie cesarka!!!
A ja taka zagorzala fanka porodow naturalnych!!! :laugh:
No i znowu lekarz powiedzial ze to bedzie dziewczynka wiec juz pomalutku zaczynam sie do tej mysli przyzwyczajac ;D
Ja jeszcze ubranek nie kupuje, ale mam juz duzo rzeczy od znajomych mamusiek i tez to w trakcie zlych humorkow przekladam i ogladam :D, a moj mezus to mi wczoraj zrobil psikusa i przyniosl mi paczke pieluch tetrowych i kilka flanelowych ;D
Jakis kolega mu dal bo zona nie uzywala i zostaly im nowiutkie ;D ;D ;D
Wiec chyba bede prac te pieluchy i prasowac ale to jutro bo dzisiaj mam gosci, moje kolezanki wreszcie sobie o mnie przypomnialy i dzisiaj dwie przychodza w odwiedzinki, wiec musze zaraz jakies ciasto upiec ;D

No i jak zwykle kiedy mam cos robic to nie mam w domu cukru :mad: musze isc do sklepu a tam zimno brrrrr
No to uciekam i narazie kobitki

Ja dzis pozyczylam sobie aparat do mierzenia cisnienia no i okazalo sie, ze moj naprawde zle pokazuje, albo ja zle mierze bo to reczny. Kurde mam wysokie cisnienie juz od rana 149/90 i puls 96. W poniedzialek bede szla do lekarz z zapisanymi miarami cisnien ciekawe co mi zrobia. Mam nadzieje, ze nie poloza do szpitala a jak beda chcieli polozyc to nie wiem gdzie sie klasc, czy do tego w ktorym pracuje moja lekarz, czy do tego w ktorym chce rodzic? Moze mi cos doradzicie. Mam nadzieje, ze nie bede musiala sie klasc, no ale jak Lilke polozyli to mnie tez moga :mad:

Jejku dziewczyny co się dzieje??????
Jakieś słabiutkie się zrobiłysmy. :(
Ja we wtorek do lekarza i to też mój sadny wyrok, bo po usg okaże się czy na moją skracającą się szyjkę maciciy trzeba załozyć czopek?
TRochę się denerwuję bo mam takie kłucia w dole brzucha i sama nie wiem czy to moje przewrażliwienie czy coś nie tak sie dzieje.

Staram się polegiwać w ciągu dnia, bo tak mi kazał lekarz, ale czasami już po prostu nie mogę. Mam nadzieję że spacer do sklepu po małe zakupki nie szkodzi?

Frido, Aga a z jakiego powodu lekarz przepisuje te tabletki rozkurczowe?

reklama
Frido nie martw się spotkamy sie na pewno jak nam się polepszy ;D
Zreszta dziś strasznie zimno i nawet nosa nie chce się za drzwi wystawiać.

Do góry