reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Ja za to mam takie sny. I to kilka w ciągu nocy, bo często się budzę.
A są tak czasem nonsensowne,że jak rano wstaję to przez moment nie wiem o co chodzi. Dopiero po chwili do mnie do chodzi że to tylko sen.

Klaudio najserdecznioejsze zyczenia dla meza:) ;D ;D ;D

Ja za chwilke ide po wyniki - juz zaczynam sie stresowac, a pozniej szybkie konsultacje u lekarza - ma tylko zinterpretowac wyniki. Oby bylo wszystko dobrze

oj kobitki chyba cos dzisiaj humorki nie dopisuja, co?? jakos tak nic nie piszecie.
Ja jak zwykle przed wizytka u lekarza jestem cala w stresie, nie wiem czemu sie az tak bardzo za kazdym razem denerwuje ? :(
Miejsca sobie znalezc nie potrafie i wszystko mnie wkurza, wiec nawet dobrze ze jestem sama w domu

o raaany ale dzis piszecie!!!!! :)
ja na oczy ledwo widze bo spalam tylko 3h :p Tymoteusz urzadzil nam dzis nocne czuwania :p :p

co do ubranek: to prawda ze najlepiej jest miec 3-4 szt ja oczywiscie panikowalam i w zapasie byly czasem do 5-6 czasami zdarzalo sie ze Tymoteusz przy przewijaniu nasiusial sobie do oczu albo po brzuszku, czasami mu sie tez ulalo i trzeba bylo przebrac no i pranie gotowe ;)

Gazeaczku! ciemienicha pojawia sie najczesciej na ciemiaszku (stad ta nazwa-ciemiaszko to takie mieciutkie wglebienie na glowce noworodka0 troszke powyrzej czola) ciemieniucha ma czesto zoltawy kolor i wyglada ja taka skorupaka grubego lupiezu-najlepiej jest wtedy natrzec oliwka i wyszczotkowac miekka szczoteczka-szczotkowac pod wlos-i dobrze jest to rpbic tuz przed kapiela

Anitko! moze chodzi o zwykly bawelniany kocyk-wlasciwie to trudno nazwac to kocykiem-bo jest grubszeniz pieluszka flanelowa i ciensze niz kocyk?

Tymcio urodzil sie dlugasny a mimo to te ciuszki dla noworodkow na starcie byly za dlugie-na szczescie tydzien wystarczyl i bylo ok ;)

tym razem kupilam dla corci 3 body z ktotkim rekawem, mam juz 3 z dlugim, cienkie spodenki 2szt, 2x czapeczka bawelniana, 4 pajacyki, bluza bawelniana, 2x sukienusia, skarpetki, 5 kaftanikow
wiekszosc z tych rzeczy to ciuszki od 0-3miesiecy (to chyba ten rozmiar 60? )
najmniejszych rzeczy mam po 1szt

Maniu, ale zakupy!!! ja dzis poszlam do smyka napatrzec sie na te slicznosci, ale na razie nic nie kupuje, w sumie nawet nie wiem dlaczego, chyba po prostu nie mam czasu sie zastanowic, ja to zakupy lubie tak na spokojnie, zeby sie nimi nacieszyc... :)
lece nadrobic zaleglosci w czytaniu...

aha podobno najlepiej jest sprawdzac czy dzieciatku jest cieplo po nosku i po karku..jesli nosek jest chlodny lub kark tzn ze mu zimno  ;)

co do przegrzewania to Lukasz twierdzi ze mam tendencje ale patrzac na amerykanki nie wyobrazam sobie by moje dziecko np na mroz wyszlo w spodenkach i skarpetkach-bez bucikow i kurteczki- mimo ze opatulone kocem to i tak wydawalo mi sie to dziwne  :p

mysle ze  latem tego problemu nie bedzie i tez wyobrazam sobie malutka  w body, czapeczce i skarpetkach....moze pod pieluszka tetrowa lub flanelowa...i nie na sloneczku-choc do 10 mni jest wskazane-tylko w pol cieniu np pod drzewkiem...tak sobie to wymyslilam..ale ciekawe jak bedzie w rzeczywistosci  ;)

jak pewnie pamietacie strasznie sie naczekalam na ruchy mojego Maluszka, a teraz tak dokazuje, ze az nie moge wyjsc z podziwu, niedawno cala noc fikal, chyba z 6 razy mnie budzil... a potem w drodze do pracy to chyba sobie poranny jogging urzadzil bo przez pol godziny lub dluzej bombardowal mnie w bok (na przemian stopkami jakby biegl... :)), a ostatnio to bardzo dziwnie czulam, bo jednoczesnie ruchy raczek i nozek...
... z jednej strony nie moge sie doczekac jak juz bede mogla wziac Dzidzie w ramiona, a z drugiej strony moglaym jeszcze troche pochodzic w ciazy, taka egoistka ze mnie... :) chce miec Malucha tylko dla siebie... :)

reklama
Dziewczyny wlasnie wrocilam od lekarza ale sie nastalam i wrocilam tak zla, bo tam to tylko na pieszo mi pasuje a to z 3 km i jak wrocilam zsapana do domu zaszlam do kolegi zaniesc zwolnienie no i u niego okazalo sie, ze zostalo zle wypisane. Musialam isc tam drugi raz, ale sie wkurzylam, az sie poplakalam z nerwow. Aj
No ale co tam slychac te twardniecia i bole ktore tak od trzech dni glownie mnie mecza to nic powaznego. Szyjka naszczescie mi sie nie skraca. Podobna tak to bywa i jeszcze u mnie moze byc wzmozone te twardniecie macicy tym, ze dzidzia lezy i grandzi sobie na dole. To samo z uciskiem na pecherz.
Nie wiem, ale to chyba Elfiko pisala o pecherzu, no wiec jak cie podpiekuje to koniecznie bierz chociaz dwa razy dziennie Urosept i witaminke C lykaj. Mi tak przechodzi.
Dziewczynki ja za tydzien znowu mam do niej przyjsc i przez ten tydzien zapisywac dwa razy dziennie cisnienie, Bo dzis mialam dwa razy mierzone na poczatku i na koncu wizyty i mam za wysokie. Nie wiem ale moj cisnieniomierz jest chyba trachniety i musze od kogos sobie pozyczyc. Mialam 140/90. No zobaczymy jak to bedzie.

Do góry