reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzieki maniu - poczytam sobie jeszcze.

Co do swedzenia - to juz niestety tez wiem co moze sie do niego przyczyniac (internet ma za duze zasoby - chyba lepiej bym sie czula jeszcze nic nie wiedzac). Poczekam jednak do wynikow i jutro lece do lekarza.

Cos za dobrze mi przebiegala ciaza wiec pod koniec zaczyna sie komplikowac :(

reklama
Czesc dziewczynki, o rany ja czytam i czytam i konca nie widze ;D
Aniu ja za tą szczepionke nic nie płaciłam bo w moim szpitalu tzn tam gdzie bede rodzic jest taki program OCHRONA ŻYCIA NIENARODZONEGO i w ramach tego programu wszystkie pacjentki w pierwszej ciąży dostaja tą szczepionke w 28 tygodniu i po porodzie, ale wiem że w innych szpitalach jak tego programu nie ma to placi sie za nią okolo 80zl .
Jesli chodzi o ty czy ja brac czy nie , to zdania są podzielone, np moje niektore koleżanki nie biorą tej szczepionki i lekarze twierdza ze nie ma koniecznosci , nawet ten mój lekarz uważa że nie ma potrzeby w ciazy sie szczepic a tylko po porodzie.
Jedynie jesli wyszlo by ci w krwi ze masz przeciwciala to wtedy trzeba ale na 100 kobiet wg badan tylko 2 produkuja przeciwciala w pierwszej ciazy wiec jest ok

Jesli wiec wyszlo ći badania dobre to moze jej nie bierz i tylko po porodzie dostaniesz. W mojej rodzinie jest pelno tych konfliktow serologicznych i tylko ja mialam tą szczepionke w ciazy a reszta tzn mama , babcia ,ciotki i trzy kuzynki ;D dostaly tylko po porodzie i dzieci maja zdrowe ;D ;D ;D

Oj Tusiu bardzo mi żal Twojego pieska, aż mi łezka popłynęła jak przeczytałam ze umarł :-[ :-[ :-[
Ja to jestem straszny mięczak i najlepiej bym wszystkie schroniska do mnie do domu przeniosła i kochalabym te wszystkie nieszczesliwe stworzonka, jak np w zime widzialam u nas na miescie takiego malego kotka jak padal snieg a on byl caly mokry to próbowalam go zabrac do domu ale sie bal i uciekl to potem mialam taka depresje ze cala noc ryczalam i sobie wyobrazalam ze on umarl z zimna. Moj mąz to na mnie o to krzyczy ze calego swiata nie zbawie i ze nie moge sie tak przejmowac, a ja mysle ze mi sie w ciazy to jeszcze nasililo ::)

ok to ide na zakupy bo gadam sama do siebie ;D a tak sie jakos chmurzy i moze potem padac :-[ wiec wykorzystam ostatni moment sloneczka, papa

Dzieki elfiko za odpowiedz - wyniki dotyczace konfliktu mam dobre - wiec chyba sie wstrzymam z ta szczepionka, zreszta jeszcze zobacze:)

Rany, ale dzisiaj beznadziejna i smutna pogoda. U nas szaro buro i zimno :(
Dziewuszki, powiedzcie mi jak tam u was jest ze skurczami. Odczuwacie takie trwadnienie macicy? Bo ja ostatnio parę razy dziennie mam coś takiego, no i zaczynam się martwić, a wizytę mam doipero za tydzień. Czasem brzuch mi się tak napina, że jest twardy jak kamień, zwłaszcza jak chodzę. Ostatnio jak pytałam o to lekarki, to powiedziała, że to normalne, ale teraz wydaje mi się, że mam to częściej i bardziej intensywnie.

Jeszcze sie na te zakupy nie wybralam ,ale jakos tak sloneczko swieci ze nic nie wskazuje na zmiany pogody :))) I jest cieplutko super :D
Co do tych napiec to ja tez mam cos takiego, jak chodze to mam czasami uczucie ze mi brzuch rozerwie taki napiety, i wg mojego lekarza to normalne :-[
Czasami mam to caly dzien i az mnie wszystko boli, a zaczelo sie jakies trzy, cztery tygodnie temu. A tak poza tym to mam juz +10kg i to mnie martwi bo w mojej rodzinie jestem pierwszym przypadkiem kobiety w ciazy ktora przytyla az tak duzo, wszystkie panie u mnie w rodzinie do konca ciazy mialy najwiecej 10 kg wiecej wiec jestem grubas i tyle hihihi

reklama
To są te skurcze Braxtona-Hicksa. W niektórych książkach pisze, że mogą zacząć się pojawiać już ok. 20 tc. Tyle, że tam piszę, że nie powinny występować częściej niż 10 razy na dobę, ani częściej niż 4 razy na godzinę. A ja czasem mam tak, że mam parę w ciągu jednej godziny, a potem cały dzień nic. Kurczęmam nadzieję, że mi się szyjka przez to nie zacznie otwierać :( Jak ja wytrzymam ten tydzień do wizyty?
Aniu, w przyszłym tygodniu doświadczę twojego losu :) Mój mężulek jedzie na cały tydzień na delegację. Kurczę, ja już za nim tęsknię. Jak ci się udaje przetrzymać taki tydzień?

Do góry