reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

pewnie ze tak!!!!!!!!  ;D  ;D  ;D jakze mialoby byc inaczej?!!!!! hehehe

ostatnio to samo powiedzialam Lukaszowi ze mimo tylu nerwow i takiego stresu to pekam ze szczescia!!!  ;D  ;D  ;D  ;D

reklama
Cześć. Ale naprosukowałyscie, pół dnia czytam ( z przerwami na prace :-)
Tusia kondolencje. Biedny piesek i biedni Wy. Trzymaj sie dzielnie.

W nawiżaniu do remontowycj planów - bo to chyba zaczyna być temat na czasie. My zabieramy sie za malowanie w długi majowy weekend. Jestem wprost przeszczesliwa bo uwielbiam wszeslkie zmiany wystroju wnętrz. No i j ezscze mysl, że to dla naszego synka. Podsumowujac: pokój bedzie żółty- ciepły, słoneczny. Sufit biały i kilka centymetrów od sufitu tez białych. Sciany malowane tzw. metodą przecieranego tynku czy coś takiego. Wychodzą takie fajne delikatne "maziaje". Mebelki beda w drzewa w kolorze sosna. Dostalismy piekna narzute na łózko w kolorze kremowym ( narazie wszytskoe pasuje :-) ). Na ziemie kupię jakiś malutki dywanik albo jakiś futrzaczek - tez w jasnym kolorze.
O matko jak ja sie nie moge doczekać!! JUz tak mocno to czuje.

Snił mi się ostatnio poród - i moj lekarz - ten kochany co go tak chwale- był dla mnie na maxa niemiły :-) heh
Ale sam poród nie był taki strszny. Oczywiscie w efekcie nie urodziłam, ale czułam skurcze i strumyk krwi który płynął mi po nodze. Jezu ale czad. Juz sie nie moge doczekać!

A z drugiej strony zaczynam sobie zdawac sprawe, że to nie żarty. Ze juz nie bedzie tak jak kiedys, że spontanicznie wsiadamy w samochód i jedziemy cos zjesc, albo na basen.
Że dzidzius bedzie naprawde, z nami cały czas.

Aha i jeszcze jedno. Byłam u koleżanki, która urodziła w styczniu. Jestem w szoku. Nie dość, że laska jest szczupluteńka i wazy mniej niz przed porodem to dziecko jak bajka. Dopiero teraz widac jego urode i mozna z nim złapac kontakt. To chyba najfajniejszy czas dla wszytkich.

Dziewczyny nie wiem czy pamietacie jak pisalam o takim glupim lekarzu w jednym z naszych szpitali, do ktorego wyslalam mame, gdy lezalam z tym krwawieniem, by sie spytala go co mi tak naprawde jest, bo nie wiedzialam czy to cos strasznego, czy dzidzi cos zagraza, a okropnie sie martwilam, ze psychicznie juz bylam bardzo wycienczona i caly czas plakalam. On akurat mnial dyzur drugi pod rzad i w nocy dwa porody no to jak mama weszla mu do gabinetu, ze chciala by sie dowiedziec o stan zdrowia corki dostal furji. Z krzykiem ja wyprosil i jeszcze przyszedl do mnie i na mnie sie wydzieral (nie wiem czy o tym pisalam) Tu ponizej wklejam kolezanki z miastowego forum historie z tym samym lekarzem i ja poprostu nie wiem jak takiego nie ludzkiego chama moga szpitale dopuscic do tak powaznej i potrzebujacej wrazliwosci pracy jaka jest poloznictwo. Jak tu chciec rodzic w takim szpitalu gdzie pracuje taki lekarz.

"Chcialam tu zamiescic pewna malo smieszna historyjke, ktora mnie ostatnio spotkala, a dotyczy naszego wspanialego elblaskiego ginekologa, ktory zamiast siedzac na dyzurze pomagac potrzebujacym kobietom siedzi tylko i zbija baki.
Sytuacja miala sie tak, ze bedac w ciazy w szostym miesiacy, stale na podtrzymaniu wyladowalam z bolem brzucha na pogotowiu o godzinie 23.50. Na izbie przyjec polozniczej pani pielegniarka zbadala tetno dziecka i zadzownila do pana doktora zeby zszedl i zbadal pacjentke, czy nalezy ja w ogole przyjmowac na oddzial. Przez sluchawke uslyszalam: Ona chyba sobie zartuje, jest za pozno, ja nie bede teraz schodzil i nikogo badal. Jak chce niech sobie zostanie na oddziale. Pierwszy raz potraktowano mnie tak chamsko i chce was drogie panie uprzedzic przed takim wspanialym lekarzem."

Na tego lekarza wiem, ze jest duzo skarg, podobno nawet w pracy sobie popija i co z tym robia nic jak zwykle.

Wlasnie nadgonilam czytanie, ale uderze z innej beczki...

Zwracam sie do kobietek z konfliktem serologicznym (lub z wiezdza w tym zakresie:)) - wiem ze juz o tym pisalysmy, ale jeszcze popytam. Moj lekarz dzisiaj tak mi namieszal, ze sama nie wiem czy decydowac sie na ten zastrzyk w 28t ciazy czy czekac do porodu.... Na zachodzie podawanie przeciwscial to profilaktyka i standard, ale u nas to nawet nie jest refundowane:(. Elfiko ile placilas za szczepionke?
Kurcze nie wiem czy koniecznoscia jest ta szczepionka teraz (lekarz tak nie uwaza - mozna ale nie trzeba???).

Poratujcie swoja wiedza - sorki ze zanudzam tym tematem:)

U mnie remontow zadnych nie bedzie - wprowadzilismy sie 1,5 roku temu wiec jest raczej swiezutko:) i na razie nie znudzily mi sie wystroje.

Zazdroszcze pania, ktore przenosza sie do domku:) - tez bym chciala wlasny ogrodek!:)

Aniu ja ta szczepionke dostalam i 28tyc i po porodzie! zaraz postaram sie cos znalesc na ten temat i moze jeszcze zdaze Ci naskrobac a jak juz nie dzis to na pewno jutro dam znac

Zapomnialam wam jeszcze napisac ze od wczoraj swedziala mnie cala skora i lekarz podczas wizyty skierowal mnie na probe watrobowa (bilurbina, ALT, AST i fosf. alk.) - nie mialam pojecia ze swedzenie moze miec jakis zwiazek z watroba.
Jak lekarz zinterpretuje wyniki to moze czego sie dowiem?

reklama
aha a propos swedzenia! moja znajoma miala dokladnie taki sam problem okazalo sie ze to swedzenie to wlasnie problem z watroba w czase ciazy :-[

Do góry