reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
siedze sobie baby i przegladam zakres kursow dla Ratownikow Med. i chyba sie skusze na taki 2 dniowy kursik w Krakowie..............gdzies w grudniu, koszt to okolo 200 zl, trzeba bedzie zaoszczedzic, ale te dwa ktore cche zrobic bardzo mi sie przydadza!!!!

mam palera uczelnianego.....................................ehhhh baby jak fajnie ze juz wrocilam sobie do szpitala :)

;D ;D ;D ;D

AniaSzwarc pisze:
super Asiu...a o jakich kursach myslisz ??

ania to kurs postepowania medycznego BTLS i kurs resuscytacyjny!!! sztuczne oddychanka i te sprawy, kurs pozwoli mi przypomniec sobie pewne sprawy, dowiedziec sie czegos nowego, podnies kwalifikacje no i nawazniejsze to to, ze ede mogla lepiej pomoc pacjentowi!!!!!

AniaSzwarc pisze:
a z ciekawosci pytam...rozwin skrót BTLS bo co to resuscytacja to wiem

hmmm jakby Ci to, BTLS to angielski skrot od Basic Trauma Life Support, czyli postepowanie z pacjetem urazowym tak na chlopski rozum, masz schemat postepowania i nimsie kierujesz!!!BTLS jest najczesciej stosowany do ogledzin pacjenta po wypadku!!!!

i wlasnie taki certyfikat chcialabym miec!!!

aha i mam nadzieje, ze nie mylisz resuscytacji z reanimacja.....................to dwie rozne rzeczy

nie, nie mylę :) na dowód:
resuscytacja to przywrócenie, u osób znajdujących się w stanie śmierci klinicznej, funkcji układu krążenia i oddychania przy braku powrotu świadomości chorego

reklama
Do góry