reklama
Joaska
Lipcowe mamy '05
siedze sobie baby i przegladam zakres kursow dla Ratownikow Med. i chyba sie skusze na taki 2 dniowy kursik w Krakowie..............gdzies w grudniu, koszt to okolo 200 zl, trzeba bedzie zaoszczedzic, ale te dwa ktore cche zrobic bardzo mi sie przydadza!!!!
mam palera uczelnianego.....................................ehhhh baby jak fajnie ze juz wrocilam sobie do szpitala
;D ;D ;D ;D
mam palera uczelnianego.....................................ehhhh baby jak fajnie ze juz wrocilam sobie do szpitala
;D ;D ;D ;D
kolorowa_kredka
Fan(ka)
asiu swietnie ! ciesze sie bo wiem jakie to dla ciebie wazne a kurs pewnie ci sie przyda !
Joaska
Lipcowe mamy '05
AniaSzwarc pisze:super Asiu...a o jakich kursach myslisz ??
ania to kurs postepowania medycznego BTLS i kurs resuscytacyjny!!! sztuczne oddychanka i te sprawy, kurs pozwoli mi przypomniec sobie pewne sprawy, dowiedziec sie czegos nowego, podnies kwalifikacje no i nawazniejsze to to, ze ede mogla lepiej pomoc pacjentowi!!!!!
Joaska
Lipcowe mamy '05
dopiero teraz polozylam Kube................pospalismy sobie popoludniu i teraz nie chcial sie polozec, ale juz sobie lula...........chyba!!
Joaska
Lipcowe mamy '05
AniaSzwarc pisze:a z ciekawosci pytam...rozwin skrót BTLS bo co to resuscytacja to wiem
hmmm jakby Ci to, BTLS to angielski skrot od Basic Trauma Life Support, czyli postepowanie z pacjetem urazowym tak na chlopski rozum, masz schemat postepowania i nimsie kierujesz!!!BTLS jest najczesciej stosowany do ogledzin pacjenta po wypadku!!!!
i wlasnie taki certyfikat chcialabym miec!!!
aha i mam nadzieje, ze nie mylisz resuscytacji z reanimacja.....................to dwie rozne rzeczy
reklama
Joaska
Lipcowe mamy '05
AniaSzwarc pisze:nie, nie mylę na dowód:
resuscytacja to przywrócenie, u osób znajdujących się w stanie śmierci klinicznej, funkcji układu krążenia i oddychania przy braku powrotu świadomości chorego
;D ;D ;D ;D
brawo