reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

gazelaczek pisze:
DASARIA pisze:
gazelaczek pisze:
Alka - Ty się nie wzbraniaj przed zmywaniem - wiesz ile to kalorii kosztuje?????

ile??????????????
bo ja robię to przynajmniej dwa razy dziennie i efektów brak  ::) ::) :p :laugh:

z poniższej rozpiski wynika, że zarobiłaś na piwo  ;) ;D

Spalanie:

bieganie: ok. 10 km/h = 600 – 1.000 kcal
marsz: ok.8 km/h = ok. 500 kcal
taniec (1h): 300 – 400 kcal
zmywanie naczyń (1h): ok. 160 kcal
odkurzanie (1h): ok. 250 kcal
seks (1h): ok. 350 kcal
spacer (1h): ok. 250 kcal
pływanie (1h): ok. 480 kcal
jazda na łyżwach (1h): ok. 700 kcal
piwo ma 300 kcal

tylko na jedno?????????????????

reklama
alka2 pisze:
Klaudia pisze:
chodzi jak pijaczek i juz dwa razy się przewrócił i uderzył głowa w podłogę. Wszędzie muszę za nim chodzić. Dopiero 9.30 a ja już jestem zmęczona :D

Zmienił mu się środek ciężkości bez smoka ;) :laugh: :laugh: :laugh: Klaudia gratulacje za akcję smoczkową, u nas wciąż przed nami ::)

hi hi no sikam ;D

asiu to ladnie sie tam przypadkow :bnaogladasz: a ten chlopiec rety faktycznie przykra sprawa :(

alka2 pisze:
kolorowa_kredka pisze:
tusia26 pisze:
DASARIA pisze:
ania.g pisze:
Wasze dzieciaki jedza kolacje juz przed kapiela czy przed spaniem po kapieli?

po kąpieli,
bo Darcia jak ma już pełny brzuszek to chce jej się spac ::) ;D :laugh:

u mnie to samo, po kapieli, maja wogóle zasypia przy butelce - lipa co nie

no tusiak troche lipa................dla zabkow pruchnicy czy prochnicy ::) ale u nas to samo tymi najpierw jest kapany a pozniej kaszka i zasypianko a chce cos wykabinowac aby bylo kaszka kapanko i mycie zabkow (czasami jak wypije kasze probowalam mu szczoteczka przeleciec jeszcze wtedy ta na palec ale sie rozbrykiwal ;) choc teraz tez czasami musi sie pochichrac np my go musimy polaskotac---------------------choc tesciowa mowi ze dzieci NIE WOLNO laskotac bo sie beda jakac :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:..................cholera o czym ja to chcialam...............pogubilam sie ::))
a wiec chcemy kasze pic przed kapaniem, ben siostry zasypial èprzy kszkach i ma biedak wielkie problemy z zabkami (i chyba jednak bedzie mial usowane 4 pod narkoza :( i hurtem robione ile sie da dopuki sie nie obudzi........................przypomne ze ma 4ipol roczku biedaczek...............no to nie jest niby narkoza tylko cos tam we wroclawiu w klinice boze jak sobie o tym przypomiinam to ryczec mi sie chce rany ........................rycze )

oj biedaczek się nacierpi :-[ :-[ :-[

Kredka a jak długo przy tych kaszkach zasypiał? do 4,5 roku? czy krócej?

u nas w ogóle kaszki tylko z łychy, z butli tylko picie (tzn z niekapka - NiaNia polecam niekapek trzydziurkowy z aventu - suuuuuper! wcześniej miałam nuka i o kant dupy rozbić :mad: ) no i jak zjemy kaszkę i rano i wieczorem zawsze przemywanie buzi no i Mich wtedy otwiera buzię, ja palcem szoruje zęby i koniecznie język bo bez tego lipa :p potem wycieranko i język tez wycieramy ::) najczęściej wodą , czasem rumiankiem - pasty jakoś nie teges :p

alka czy ja wiem dokladnie ile ??? hmmmm jadl ta kasze cos kolo2 moze 2 ipol roku rety nie pamietam ...............o wiem kasze jadl mniej ! ale pozneij zamiast kaszy pil w nocy kubusie jak sie przebudzil !!! tez smoczkiem a to slodkie zeby oblepilo i lipa

tusia26 pisze:
alka2 pisze:
Klaudia pisze:
chodzi jak pijaczek i juz dwa razy się przewrócił i uderzył głowa w podłogę. Wszędzie muszę za nim chodzić. Dopiero 9.30 a ja już jestem zmęczona :D

Zmienił mu się środek ciężkości bez smoka ;) :laugh: :laugh: :laugh: Klaudia gratulacje za akcję smoczkową, u nas wciąż przed nami ::)

hi hi no sikam ;D

tak tak dobre ;D

a kasia hanti chyba moj tel cie przyciagnal mowil ci damian ????

cholera dzwonilam i jaka lipa najpierw niedoslyszalam i myslama ze to ty pozniej mowie daniel (fuck zaqwsze mi sie te dwa imiona mylily ) no i zaczelam pytac kiedy bedziesz jak tam otka czy zdrowza i jak po wakacjach............................chyba sie troszke przestraszyl ze jakas glupia baba sie go wypytuje ::) przedstawilam sie ale chyba moze nie pamietal

hej z wieczorka.......

padlam jak ztruta kawka hehe, spalismy od 16, teraz zjadlam kolacyjke i moge chwilunie z Wami polkikac, juz tak mi sie stesknilo za Wami!!!!

asiu nie mam fotek, bo ja nie mam aparatu!!!ale Edytka robila wiec napewno wklei!!!!

alka kochana witaj!!! gadalam z Edka, mowila ze teskni jej sie za Wami, ale juz w niedziele beda w domku!!!

kasiu spoczko ze jestes, a o wychowawczy sie nie martw!!! wiecie ja tez nad tym myslalam, ale jak ja bede pracowac na zmiany, tak, ze po nocy mam 3 dni wolnego..........to po co brac wychowawczy!!!!

hanti zobacz na poczte .............masz kilka fotek jak bylismy u was z tymulem, ale jeszcze chyba sa jakies z 4 moze ....................

dziwczyny mialam pytac......................czy ktoras podaje maluchowi mleko takie z kartonu dla doroslych ???????? ania np kasze obu gotuje juz normalnie na doroslym mleku a tusiek jest z konca marca czyli nie wiele starszy od naszych pociech

kolorowa_kredka pisze:
hanti zobacz na poczte .............masz kilka fotek jak bylismy u was z tymulem, ale jeszcze chyba sa jakies z 4 moze ....................

dziwczyny mialam pytac......................czy ktoras podaje maluchowi mleko takie z kartonu dla doroslych ???????? ania np kasze obu gotuje juz normalnie na doroslym mleku a tusiek jest z konca marca czyli nie wiele starszy od naszych pociech

ja daje junior mleko i na razie na tym poprzestaje!!!!!ale wszystko zalezy od dziecka, jak zareaguje na takie mleko...............ja czekam moze do 2 roczku???

kolorowa_kredka pisze:

My cały czas jedziemy na  Bebilonie 3.Mysle,że pociągnę na tym tak do ok.2 r.ż.

Tak mnie strasznie boli głowa,że chyba nie dam rady tu usiedzieć. :(

ja już mam wermucik nalany
dzis bylam na zakupach przez dwie godziny, wiec spalilam sporo kalorii i szklaneczka slodkiego alkoholku mi się nalezy  ;) :laugh:

dobranoc babeczki
do juterka [od jutra za dwa tygodnie... wiecie co  ;)]

reklama
witaj asiu :-* fajnie ze sie spotkalas z edzia :) i ze u nich wszystko ok :) no i pospalas troszke...............a co do wychowawczego to jak piszesz przeciez sporo czasu jednak bedziesz w domku

Do góry