reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

:)Dziendoberek :)!Dziewczyny mam natchnienie,chyba przefarbuje wlosy ;D.Tylko na jaki kolor ::)?Hm...moze kasztan,albo ciemna wisnia ::) :laugh:,a moze balejaz...W piatek ide jeszcze bardziej podciac wloski to na pewno :).Dziewczyny a moze znacie jakas stronke w internecie z fajnymi fryzurkami,albo cos? ;D

reklama
Cześć Mamuśki :)  Tak tu tylko na chwilkę przed pracą zagladam :)
Skarbuś - powinnas zacząć pisać opowiadania :) Ale fajnie, że mogłyście sie z Nianią spotkać. Szkoda, że nie da się spotkać na większą skalę :(

Co do przekąsek ciążowych - to ja podjadam suszone owoce: zwłaszcza daktyle i morele, mniammm!

Elfiko - mam nadzieję, że dzisiaj humorek już lepszy, no i że przeżylaś jakoś tę glukozę :)

No to idę pracować. Miłego dzionka wszystkich brzuchaczom :)

wczoraj bylam na USG i chyba bedzie dziewczynka jak juz pisalam,ale nie napisalam wam ze ostatnio byla w normie na usg z wymiarami ale byla mala,a teraz to podrosla!!! az lekarz powiedzial ze jak tak dalej pojdz\ie to bedzie moze wazyc 4500g- o matko!!! hihihihi

no i ostatnio termin na usg z powodu tych malych wymiarow przesunal mi sie na 30lipca a teraz na 13!!!!!! malutka daje czadu

no i nie ''pochwalilam'' sie ze mam juz rozstepy na brzuchu i to dosc mocne............ach ::)

hej jestem dzis sama w domu i nie wiem co na obiad zrobic? sama tzn.ze mamy nie ma pojechala gdzies i jest Luzik ;D

moze podpowiecie mi co robicie wy?? bo mi czasem brakuje pomyslu

Ja nie robie obiadkow...Ale ochotke to mam na gzikę ze szczypiorkiem i ziemniaczki w mundurkach z maselkiem...

Wiecie znowu mnie cos dziwnego i przykrego spotkalo :(.W nocy chcialam wstac bo mi sie okropnie siusiu chcialo.Zsunelam nogo z lozka podnosze sie i łubudu na ziemie :(.Mezul zawalu by dostal i mowi,ze trzeba cos zrobic bo ja juz sama w domku zostawac nie moge.
A najdziwnejsze jest to,ze mi sie w glowie w cale nie zakrecilo,nie zemdlala,nie zachaczylam sie o nic...po prostu nogi w kolanach mi sie ugiely jak by niewladne byly...eh.

Hej
Ja też dziś sama urzeduję w domku :(. Az do wieczorka.

Co do przekąsek to serwuję sobie owoce, głównie jabłka i płatki kukurydziane,
niekoniecznie z mlekiem, bo takie same też są dobre.

Skarbus super opowieśc i super napisana. Zastanów się nad pisaniem, bo jak dla mnie
masz talent literacki :)

Aga rzeczywiście musisz bardziej na siebie uważać.

Ja też wstaję w nocy siusiu i ostatnio też mało co a upadłabym.
Ale mój męzul czujeni złapał mnie za rękę. :oTaka byłam zdziwona że nie śpi.

Zresztą w nocy o wypadek nie trudno: człowike zaspany i jeszcze od tego ciemno.

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj obudziłam sie bladym świtem bo strasznie mnie brzuchol pobolewał ale dziwne bo cały. Już oczywiście w panice gotowa do lekarza ale wzięłam jeszcze no spę wypiłam herbatkę i położyłam się na chwilkę. Na szczęście mi przeszło i chyba była to kolka żołądkowa.

Lilka ja cdziennie nie mam pomysłu na obiad a dzisiaj robię karkówkę duszoną z ziemniaczkami.

Aga musisz bardzo uważać i powoli zmieniać pozycje np z leżącej na stojacą, najpierw radzą żeby chwilkę usiąść a później dopiero wstać.

reklama
Frido wynika z tego,że bedę miała dzidzię z tego samego dnia co Ty.
Bardzo sympatycznie. ;)

A ból brzucha, a raczej skurcze zółądka też mnie dopadły dwa razy w tamtym tygodniu.
Myśłałam że coś zjadłam, ale jak teochę poleżałam to mi przeszło. Ty miałaś to samo, może to
jakas reguła?

Dziś obiadu nie robię. Strajk ogłaszam! ;D : ;D ;D

Do góry