reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Klaudiuś - moja gimnastyka jest superek!!! Caly czas chodze 2X z tygodniu i nawet wtedy gdy sie źle czuje. A wracam zawsze jak nowa. No i potem mam mniej wyrzutow sumienia gdy apetyt rosnie, hi hi ;D

No wlasnie - ostatnio przestalam sie najadac. Musze wymyslic jakas strategię żywieniową, bo zaczelam sie tak bez sensu opychac czym popadnie... Macie jakies sposoby na "zdrowe podjadki"? Tak awaryjnie, gdy sie nagle chce zjesc a do obiadu daleko [albo co gorsza wlasnie sie go zjadlo, hi hi]

reklama
Asiołku bombowy kominek - uwielbiam kominki, jak pomysle o wszytskich zimowych wieczorach ktore tam mozna spedzic, zazdroszcze na maxa:)

brunetko - urodzisz miesiac przede mna!. Ja juz bede nie bede mogla wytrzymac a Ty bedziesz chodzic na spacerki - zycie jest brutalne:). Gratuluje faktu ze znasz juz termin:)

Aniu to rzeczywiście miłe ,że znam ten termin. Wszytko mozna zaplanować :)
Rzeczywiście pewniej ajko pierwsza z Was bede chodzic z wózkiem na sapcerki. No chciaż powinna tez dołąćzyć do mnie Klaudia. :D

Tak czy siak suwaczka nie ruszam, nich bije lipcowym rytmem. ;)
W koncu miałam byc lipcóweczką. A nuż cos się przesunie...

jestesmy po USG !!! drugi raz potwierdza sie ze bedzie Natalia :D
Karol dalej sie sprzecza ze bedzie chlopczyk bo lekarz nie powiedzial na 100% tylko ze nie widzi 3 nogi ;D i uwaza ze raczej babeczka to jest ;D

Karol wzial mnie na deser lodowy mniam mniam
poszlam dzis na wagary i jest super ;D

poszlam do ginekologa ktory mna sie zajmowal przed ciaza ale na okres ciazy wzielam lekarke z naszego szpitala poniewaz z Centrum Medycznego (z ktorego jest ten lekarz) zle traktuja na porodowce.......a on mi powiedzial tyle ze ta moja to wysiada ::) wiem ze mam lozysko z przodu i takie inne- czulam inna lepsza opieke od niego,i wcale nie mial mi za zle ze przeszlam na ten okres do innej,wrecz kazal mi przyjsc znowu do niego :D

mam wiec dwoch ginekologow ;D

no i zdazylam przed deszczem :)

Lilka to jestes z kazdej strony zabezpieczona :D

Gazelaczku! co do podjadkow to ja serwuje sobie jogurty z owocami albo kupuje duuuuzy jogurt naturalny i w zaleznosci od ochoty przyprawiam go
to kakao dosypie i jem jogurt czekoladowy albo owoce z musli wymieszam a bardziej konkretna wersja to czosnek lub rzodkiewka i koperek wymieszany z jogurtem i zajadam z marchewka (ta malutka) i selerem naciowym

no to te zdrowe nawyki zywieniowe ;)

a te gorsze to bita smietana z goframi (taaaaak tak nie gofry z bita smietana ale smietana z goframi ;D )

Asiołku kominek bardzo ładny chociaż ja chyba będę miała taki z kafli piecowych bo bardzo mi się podoba. Niestety nie w tym roku bo musimy się jak najszybciej wprowadzić i kasy nam nie starczy.

Brunetko Twoje maleństwo urodzi się w tym samym dniu co ja ;D i napewno będzie takie grzeczniutkie jak aniołek :angel:

Gazelaczku ja przegryzam jabłkami jem chyba z pięć dzienie i migdałki sobie kupuję.

Brunetko fajnie masz ze znasz termin - gratuluje:)
Ja ostatnio zamiast zapychac sie czekoladowymi pysznosciami - kupiłam takie dietetyczne ciasteczka z sezamy i orzechów z miodem - ale to nie to co looody czekoladowe hmmmmm.

A Mania strasznie u mnie narozrabiała z tymi goframi!!!!!!!!!!! Posłałam męza po gofownice do Rodziców i jutro sobie napiekę stos gofrów - tylko ciiii nie mówcie nikomu:)) zapraszam wszystkie Mamusie na gofry - Mania rezerwuj samolot - smietanke tez ubijemy:)

Asiołku ale piekny kominek - zazdroszcze Ci teraz i tej duzej łazienki i tego kominka - i tej przestrzeni - ja jestem troche przerażona jak sie pomiescimy jak wstawimy wszystki te graciki maluszka - ale co tam - damy radę:)

czesc dziewczynki, ja tak pozno sie melduje bo znowu dzis po tych lekarzach latalam i sie okazalo ze wydali mi ta szczypionke na przeciwciala ale jej mi nie zrobili i teraz nie mam pojecia co z tym zrobic??? Wizyte u lekarza mam dopiero w przyszlym tygodniu a to juz bedzie 29 tc i nie wiem czy nie za pozno na ta szczypionke bo podobno w 28 tc trzeba ja dostac????
Maniu ty chyba ja dostalas co??Nie wiesz czasem jak to jest? czy nie zaszkodzi dzidziusiowi jak pozniej dostane???
Jutro ide na obciazenie glukoza to moze mi w przychodni cos powiedza bo teraz jestem tym bardzo zestresowana :( :(

reklama
w ogole dzien dzisiaj mialam do bani... :(
tak mnie pod biustem boli jakbym miala tam jakies siniaki albo cos, nie wiem czy to zebra czy jakies inne kosci lub poprostu skora ale wytrzymac sie nie da, najpierw myslalam ze stanik mnie uwiera ale to nie od tego wiec juz mnie to denerwuje brrrr

Do góry