czesc i czolem ...kluski z rosolem :lol:
ale mam dzis nerwy.....cholipa....mam z glowa i tyle..
jutro ide do lekarza...wyobrazacie sobie?! pierwszy raz!!! :shock:
i mam az gesia skorke, a przy tym wszystko mnie drazni... :roll:
chyba oszaleje
co do wozkow to hmm....nie ma ze boli ...myslalam ze ten po Tymciu wystarczy ale guzik z petelka musimy kupic taki podwojny no i ceny tez hmm nie sa najnizsze ale w porownaniu do cen w POlsce to chyba troszke lepiej, wlasnie przegladalam rozne strony www i takie wozki mieszcza sie w grranicach od 100 do 400$ a takie dla jednego dzidziusia to mozna juz kupic i za 80$...
ale my tez bedziemy szukac dopiero na wiosne
ahe Lila... super jak ktos z przyjaciol moze pomoc Ci znalesc pracodawce i jesli dostaniesz vise pracownicza to dostaniesz rowniez nr ssn to cos podobnego do naszego nip-u tu to jest bardzo waznasprawa posiadanie takiego nr. to 1
po 2 jesli juz tu bedziesz to w zalezosci od tego w jakim stanie zamieszkasz (kazdy stan ma swoja polityke i swoje prawo to takie panstwo w panstwie) bedziesz mogla ubiegac sie o opieke prenatalna, jesli Twoj potencjalny pracodawca bedzie oferowal ubezpieczenie to o nic sie martwic nie musisz tyle tylko ze bedziesz musiala znalesc takiego lekarza ktory honoruje takie a nie inne ubezpieczenie. po 3 bardzo wazne jest tez posiadanie adresu,
jesli nie bedziesz miala ubezpieczenia musisz rozejrzec sie ze stanowymi programami pomagajacymi kobietom w ciazy, czesto pokrywaja one czesc lub calosc kosztow, jesli nie znajdziesz nic mozesz tez pytac w szpitalach, czasami szpital rozklada na raty oplate (ale moze sie ona wahac od np2000 do 15000$) czasami udzielaja rabatu a czasami umazaja wszystko to zalezy od Stanu
ale przede wszystim trzeba byc rezydentem danego Stanu(czyli wlasnie posiadac adres)
w miastach gdzie jest duzo polonii sa nawet polscy lekarze i polskie fundacje. NA pocieche powiem Ci tylko ze na pewno uda Wam sie to wszystko zalatwic to tylko kwestia czasu i uporu w szukaniu ale dla maluszka warto!
ja nie wiem czy za 18 lat Tymcio nam za to podziekuje ale przynajmmiej bedzie mial wybor
to tyle mam nadziej ze Wam sie uda!!!!