reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

No dobra ale te bajery to są niezbędne?bo wydaje mi sie,że niekoniecznie.a poza tym te "tańsze" wózki też sa wielofunkcyjne, tak myślę, chyba,że nie :)
coś mi sie wydaję,że muszę zacząć przegladać te "pojazdy", bo do lipca się nie wyrobie :lol:

reklama
Ja to z wózkiem bedę miała male kłopoty, bo jestem taki "kurczak", mam zaledwie 156 cm wzrostu więc wózek nie może być zbyt duży, bo mnie nie bedzie widać :lol: , no i nie może też być zbyt ciężki, bo go nie udźwignę, np przy wsiadaniu do tramwaju, czy po innych schodach. :D teraz tych wózków jest od zatrzęsienia więc pewnie znajdę taki niewielki :lol: Ale to chyba cięzko wybierać wozek bez dzidzi, no bo skąd wiadomo,że ona będzie miała w nim wystarczajaco duzo miejsca?A i z maleństwiem problem, bo jak go tak nosić od sklepu do sklepu i wkladac do kazdego wozka? :lol:
Cos za wiele filozofuję :lol: Chyba mnie ta pogoda tak nastraja(leje i zimno) :lol:
Idę zrobić sobie herbatkę zielona na odstresowanie :lol:

Ja na razie z zakupami to sobie poczekam. Gdy jest mi po drodze - zagladam do sklepu i oglądam różne cudaczki dla malucha, ale tak... niezobowiązująco :D Wozek to chyba jednak kupie uzywany, ale za to dobry i wielofunkcyjny. Pewnie wiosna, kiedy juz bedzie blizej do momentu pojawienia sie dzidzi i kiedy w ogole pogoda sie poprawi zdecyduję sie na "powazne" zakupy, hi hi

Na razie to musze sobie cos kupic, bo nie mam spodni w ktorych schowalby sie brzuch :lol: Poza tym jest zimno i jak wracam z pracy w ogole nie chce mi sie lazic po sklepach. Co prawda teraz zaczynaja sie wyprzedaze, wiec moze sie skusze....

jest kilka fajnych sklepow internetowych :-) ja tylko takie narazie odwiedzam i też przeglądam ceny, porównuje :-) nie chce potem być całkiem zielona :-) zwyczajnie chcę wiedzieć czegopotrzebujemy i chcemy :-)

czesc i czolem ...kluski z rosolem :lol:
ale mam dzis nerwy.....cholipa....mam z glowa i tyle..
jutro ide do lekarza...wyobrazacie sobie?! pierwszy raz!!! :shock:
i mam az gesia skorke, a przy tym wszystko mnie drazni... :roll:
chyba oszaleje
co do wozkow to hmm....nie ma ze boli ...myslalam ze ten po Tymciu wystarczy ale guzik z petelka musimy kupic taki podwojny no i ceny tez hmm nie sa najnizsze ale w porownaniu do cen w POlsce to chyba troszke lepiej, wlasnie przegladalam rozne strony www i takie wozki mieszcza sie w grranicach od 100 do 400$ a takie dla jednego dzidziusia to mozna juz kupic i za 80$...
ale my tez bedziemy szukac dopiero na wiosne

ahe Lila... super jak ktos z przyjaciol moze pomoc Ci znalesc pracodawce i jesli dostaniesz vise pracownicza to dostaniesz rowniez nr ssn to cos podobnego do naszego nip-u tu to jest bardzo waznasprawa posiadanie takiego nr. to 1
po 2 jesli juz tu bedziesz to w zalezosci od tego w jakim stanie zamieszkasz (kazdy stan ma swoja polityke i swoje prawo to takie panstwo w panstwie) bedziesz mogla ubiegac sie o opieke prenatalna, jesli Twoj potencjalny pracodawca bedzie oferowal ubezpieczenie to o nic sie martwic nie musisz tyle tylko ze bedziesz musiala znalesc takiego lekarza ktory honoruje takie a nie inne ubezpieczenie. po 3 bardzo wazne jest tez posiadanie adresu,
jesli nie bedziesz miala ubezpieczenia musisz rozejrzec sie ze stanowymi programami pomagajacymi kobietom w ciazy, czesto pokrywaja one czesc lub calosc kosztow, jesli nie znajdziesz nic mozesz tez pytac w szpitalach, czasami szpital rozklada na raty oplate (ale moze sie ona wahac od np2000 do 15000$) czasami udzielaja rabatu a czasami umazaja wszystko to zalezy od Stanu
ale przede wszystim trzeba byc rezydentem danego Stanu(czyli wlasnie posiadac adres)
w miastach gdzie jest duzo polonii sa nawet polscy lekarze i polskie fundacje. NA pocieche powiem Ci tylko ze na pewno uda Wam sie to wszystko zalatwic to tylko kwestia czasu i uporu w szukaniu ale dla maluszka warto!
ja nie wiem czy za 18 lat Tymcio nam za to podziekuje ale przynajmmiej bedzie mial wybor
to tyle mam nadziej ze Wam sie uda!!!!

musze Wam cos tu pokazac...wiem wiem...teraz sobie smacznie spicie a tu dopiero dochodzi 20 zaraz i ja pewnie sie poloze bo senna jestem niesamowicie ale...
wlasnie to znalazlam i zanim pojde spac chcialam wkleic tu link moze Wam sie to przyda...?
zobaczycie same :wink:
buziaki i spokojnej nocy

http://umamy.homestead.com/porod.html

aniolki__31_.gif

Wiecie ja chyba znalazłam taki wózeczek jak chciałam,wielofunkcyjny z fotelikiem samochodowym.Nowiutki a cena nie przekracza 1tys. :) Teraz muszę pomyśleć aby sprzedać ten po Dorianie bo 2 są mi zbędne.
Jak byście chciały zobaczyć ten wielofunkcyjny to jest on na stronie www.mikrus.com.pl nazywa się ALU SPRINT

Ale miałam dziś okropny sen :? Już myślałam że to na prawdę :( śniło mi się że poszłam do łazienki się wykompać pztrzę a tu pełno krwi.Straszny koszmar,jak tylko się obudziłam szybko sprawdzałam czy aby napewno nie krwawię.Strasznie !!!

reklama
tez mialam wczesniej taki sen ze poszlam do lazienki i zobaczylam na majtkach krople krwi, a potem sie ze mnie lalo. Ale wierze, ze jak tak sie sni to wrzeczywistosci bedzie ok, na odwrot.
Dzisiaj wstalam i jak narazie to niezle sie czuje zobaczymy pozniej.
moj wozek to tak do 700zl musi byc najwyzej, A ten "Mikrus" jest super. Tez bym taki chciala.
Albo ten "Wiking" jest super. Nie moge znalezc ceny tych wozkow, Agnieszko gdzie one sa?

Do góry