reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Hej Maniu i Ewunciu bardzo dziekuje za to co napisalyscie.Wczoraj bylam u rodzinki i podsuneli mi pewien pomysl.Chcialabym sie dowiedziec co o tym myslicie.

Wyslalam juz aplikacje na Zielona Karte,ale nie wiadomo czy ja wylosujemy to po pierwsze a po drugie odpowiedz mozemy dostac dopiero we wrzesniu (nasi znajomii dostali wtedy odp.).

Rodzinka podsunela nam,abysmy poprosili naszych przyjaciol o zaproszenie do pracy.Wiza wtedy jest na 6 miesiecy.

Tak sobie mysle ze wtedy bym urodzila tam dziecko.Czy jesli bylabym na wizie to dziecko dostaloby obywatelstwo??Bo nie wiem jakby sie dowiedziec :roll:

Czy myslicie ze wtedy dostalibysmy przedluzenie pobytu? Czy musielibysmy wracac??

Bardzo i niezmiernie bede wam wdzieczna za jakakolwiek podpowiedz :)

reklama
Czesć Mamusie:)))
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:))
Mywłasnie wróciliśmy z Sylwestra na Mazurach i ogladam sobie zdjątka:)) Widać juz brzuchooooo hi hi.
Powiedzcie jakie powinny być prawidłowe pomiary fałdu karkowego - we wczesniejszych postach wyczytałam że 2,5 jest prawidłowy i sie przeraziłam bo my mieliśmy 1,7????.
Pozdrawiam

aniu - im mniejszy tym lepszy. 2,5 to gorna granica, powyzej jest zwiększone ryzyko wystąpienia wad genetycznych. A to oznacza, ze wynika Waszego malucha jest superek :-)

pozdrowka

Cześć dziewczyny!Chyba jeszcze jest dla mnie nadzieja :D :) Mdłości troszkę mniejsze już mam ,a już myślałam że mnie to wykończy!!!Wreszcie zaczynam cieszyć się ciążą.Brzusio już wyszedł :) Teraz tylko czekam kiedy nastąpi pierwszy kopniak :wink: :) I tak mi się coś wydaje ostatnio ,że pod serduszkiem dziewczynkę noszę :)

:-) ja też już powoli zaczynam mieć lepsze samopoczucie :-) i ogólnie zaczynam się uśmiechac na myśl o ciąży a nie marszczyć :-) wszystko się stabilizuje - jeszcze tylko 6 tygodni względnie dużego zagrożenia ciązy i potem wszystko bedzie dobrze.... :-)

A ja mam ostatnio wielkiego lenia. Od paru dni najchetniej bym z lozka nie wychodzila, tak mi tam dobrze.
No jeszcze mam dlosci - napewno miejsze niz byly, ale nadal dokuczaja i przez to mam mniejszy apetyt.
Apetyt za to bardzo duzy mam na meza, normalnie juz przedemna ucieka tak go napastuje. :lol: hi hi
Wiecie jaki jest podobno najlepszy sok na mdlosci - grejpfrutowy. Juz teraz macie ich mniej, ale tak na przyszlosc. Wczoraj wyczytalam w gazecie. Humor tez mi dopisuje.
No to mamuski trzymajta sie.

Ja też zaczełam w końcu mieć apetyt na męża :D Bo wcześniej byłam jak roślinka dnia krótkiego i wolałam spać niż wymiotować.Ale teraz się naszczęście poprawiło i już po celibacie :lol:

Ja apetyt mam i na jadzenie i na Męża ale zapomniałąm zapytać lekarza czy juz mozemy wiec nadal żyjemy w celibacie :-( co się nam obojgu zupełnie nie podoba... ale za 10 dni mamy wizyte u speca od dzidzi wiec się tym razem dopytamy :-)

Ogólnie zaczynam mieć pozytywny nastrój... myślę już o tym jak bedzie wyglądał kącik malucha w domu, w ktorym jeszcze przecież nie mieszkamy.... mamy tyle spraw do załatwienia... do dokończenia w nowym mieszkanku... już sie nie moge doczekać kiedy już bedzie ład i porządek bo narazie to zdezorganizowanie mi bardzo przeszkadza.... chciałąbym abyśmy już mieszkali w nowym mieszkanku i było ono urządzone... tu gdzie teraz mieszkanmy jest ciągle bałągan mieszkanie jest totalnie nieergonomiczne :-( strasznie mnie przytłacza.... ale pocieszam się, ze już niedługo.... za jakim miesiąc może dwa wprowadzimy się do tego wymarzonego pierwszego włąsnego :-)

a potem przyjdzie na swiat nasz dzidzia... też [ierwsza i wymarzona ihihihihihi i własna :p

Pozdrawiam Was wszystkie najserdeczniej jak potrafię i życzę dziś miłego dnia :-) pozytywnych myśli i słonka na prywatnym niebie :-)

reklama
Polecam wam stronke www.pampers.pl Jest tam kalendaż ciąży od niedawna.Ale jak już urodzićie dzidzie to ja bym polecała się zalogować tam bo mają fajne pomysły na zabawy z dziećmi,ale przedewszystkim wysyłają gratisy.Nam przysłali już 2 wielkie paczki pieluch w prezęcie.

Do góry