reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Hej Maniu i Ewunciu bardzo dziekuje za to co napisalyscie.Wczoraj bylam u rodzinki i podsuneli mi pewien pomysl.Chcialabym sie dowiedziec co o tym myslicie.

Wyslalam juz aplikacje na Zielona Karte,ale nie wiadomo czy ja wylosujemy to po pierwsze a po drugie odpowiedz mozemy dostac dopiero we wrzesniu (nasi znajomii dostali wtedy odp.).

Rodzinka podsunela nam,abysmy poprosili naszych przyjaciol o zaproszenie do pracy.Wiza wtedy jest na 6 miesiecy.

Tak sobie mysle ze wtedy bym urodzila tam dziecko.Czy jesli bylabym na wizie to dziecko dostaloby obywatelstwo??Bo nie wiem jakby sie dowiedziec :roll:

Czy myslicie ze wtedy dostalibysmy przedluzenie pobytu? Czy musielibysmy wracac??

Bardzo i niezmiernie bede wam wdzieczna za jakakolwiek podpowiedz :)

reklama
Czesć Mamusie:)))
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:))
Mywłasnie wróciliśmy z Sylwestra na Mazurach i ogladam sobie zdjątka:)) Widać juz brzuchooooo hi hi.
Powiedzcie jakie powinny być prawidłowe pomiary fałdu karkowego - we wczesniejszych postach wyczytałam że 2,5 jest prawidłowy i sie przeraziłam bo my mieliśmy 1,7????.
Pozdrawiam

aniu - im mniejszy tym lepszy. 2,5 to gorna granica, powyzej jest zwiększone ryzyko wystąpienia wad genetycznych. A to oznacza, ze wynika Waszego malucha jest superek :-)

pozdrowka

Cześć dziewczyny!Chyba jeszcze jest dla mnie nadzieja :D :) Mdłości troszkę mniejsze już mam ,a już myślałam że mnie to wykończy!!!Wreszcie zaczynam cieszyć się ciążą.Brzusio już wyszedł :) Teraz tylko czekam kiedy nastąpi pierwszy kopniak :wink: :) I tak mi się coś wydaje ostatnio ,że pod serduszkiem dziewczynkę noszę :)

:-) ja też już powoli zaczynam mieć lepsze samopoczucie :-) i ogólnie zaczynam się uśmiechac na myśl o ciąży a nie marszczyć :-) wszystko się stabilizuje - jeszcze tylko 6 tygodni względnie dużego zagrożenia ciązy i potem wszystko bedzie dobrze.... :-)

A ja mam ostatnio wielkiego lenia. Od paru dni najchetniej bym z lozka nie wychodzila, tak mi tam dobrze.
No jeszcze mam dlosci - napewno miejsze niz byly, ale nadal dokuczaja i przez to mam mniejszy apetyt.
Apetyt za to bardzo duzy mam na meza, normalnie juz przedemna ucieka tak go napastuje. :lol: hi hi
Wiecie jaki jest podobno najlepszy sok na mdlosci - grejpfrutowy. Juz teraz macie ich mniej, ale tak na przyszlosc. Wczoraj wyczytalam w gazecie. Humor tez mi dopisuje.
No to mamuski trzymajta sie.

Ja też zaczełam w końcu mieć apetyt na męża :D Bo wcześniej byłam jak roślinka dnia krótkiego i wolałam spać niż wymiotować.Ale teraz się naszczęście poprawiło i już po celibacie :lol:

Ja apetyt mam i na jadzenie i na Męża ale zapomniałąm zapytać lekarza czy juz mozemy wiec nadal żyjemy w celibacie :-( co się nam obojgu zupełnie nie podoba... ale za 10 dni mamy wizyte u speca od dzidzi wiec się tym razem dopytamy :-)

Ogólnie zaczynam mieć pozytywny nastrój... myślę już o tym jak bedzie wyglądał kącik malucha w domu, w ktorym jeszcze przecież nie mieszkamy.... mamy tyle spraw do załatwienia... do dokończenia w nowym mieszkanku... już sie nie moge doczekać kiedy już bedzie ład i porządek bo narazie to zdezorganizowanie mi bardzo przeszkadza.... chciałąbym abyśmy już mieszkali w nowym mieszkanku i było ono urządzone... tu gdzie teraz mieszkanmy jest ciągle bałągan mieszkanie jest totalnie nieergonomiczne :-( strasznie mnie przytłacza.... ale pocieszam się, ze już niedługo.... za jakim miesiąc może dwa wprowadzimy się do tego wymarzonego pierwszego włąsnego :-)

a potem przyjdzie na swiat nasz dzidzia... też [ierwsza i wymarzona ihihihihihi i własna :p

Pozdrawiam Was wszystkie najserdeczniej jak potrafię i życzę dziś miłego dnia :-) pozytywnych myśli i słonka na prywatnym niebie :-)

reklama
Polecam wam stronke www.pampers.pl Jest tam kalendaż ciąży od niedawna.Ale jak już urodzićie dzidzie to ja bym polecała się zalogować tam bo mają fajne pomysły na zabawy z dziećmi,ale przedewszystkim wysyłają gratisy.Nam przysłali już 2 wielkie paczki pieluch w prezęcie.

Do góry