reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Maniu Kochana ja też poproszę o książeczke joasiol@gazeta.pl

A ja jestem chora z nosa mi kapie, gardło boli, kaszel meczy... biore leki i leże... ale czuje sie okropnie... mieszkam na 4 pietrze.. dziś robilam badania i musiałam wchodzić po schodach nei dosc ze w ciazy to jeszcze zprzyziebieniem coś okropnego...

reklama
Maniu ja też poproszę o maila ajanuszkiewicz@o2.pl

Nianiu gratuluję awansu :D. To jednak rzeczywiście rzadkość mieć takiego pracodawcę w dzisiejszych czasach.
To niesprawiedliwe, że kobiety muszą stać przed wyborem praca albo macierzyństwo  :mad:

Sama jestem zaskoczona. Ale na poczatku kiedy mnie przyjmowali zapewniali że tak własnie jest w tej firmie. Amerykańska firma - wiec maja tu hopla na punkcie wszelkiej dyskryminacji. Ja na tym skorzystałam :-)

to ja tez sie pochwale - co prawda nie awansem, ale tym, ze moja firma zapewnia mi nie tylko powrot na to samo stanowisko, ale tez mozliwosc pracy w domu, kiedy pojawi sie malenstwo i to w takim wymiarze, w jakim to bedzie mozliwe oraz zacheca do jak najszybszego powrotu po macierzynskim, bo czekaja na mnie liczne wyjazdy na zagraniczne imprezy :) a moj szef nazywa moja nienarodzona jeszcze coreczke po imieniu !!!! z nieba mi spadla ta robota.....

Czyli kobietki w naszym kraju wcale nie jest tak zle:), sa miejsca w ktorym kobieta nie jest traktowana drugorzednie.

Skarbus tez Ci gratuluje takiego ukladu w firmie:)

U mnie w pracy też jest ok. Pomagają jak mogą i przede wszystkim (przynajmniej narazie) zapewniają o możliwości powortu do pracy. Mam nadzieję, że obietnice zostaną spełnione :) chociaż wiem, że żal mi zapewne będzie zostawiać takie małe dzieciątko w domku :(

reklama
Troche to smutne, ze nie mozemy sobie pozowlic na 3 lata w domu... Ale takie jest zycie i trzeba jakos sobie w tym wszystkim znalezc wlasne miesjce, aby nie zwariowac... Zona mojego szefa tez po paru m-cach wynajela opiekunke, bo musiala wrocic do pracy i oboje twierdza, ze dziecko wcale na tym nie ucierpialo, a wrecz wzbogacilo sie o cieplo i milosc swojej niani... Zobaczymy, oby to bylo tak i z naszymi malenstwami...

Do góry