reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Zazdroszcze Wam, ze juz wiecie czy wozek ma byc z gondolka czy bez. Ja sie boje ze jak urodze pod koniec lipca, to jak zaczne chodzic na spacerki dluzsze to juz moze byc chlodniej (wrzesien, pazdziernik....).
Noworodek do 6msc powinien lezec na plasko czyli przedemna cala zima - w gondoli jest wiecej miejsca zeby zapakowac niemowlaka w kombinezonku. Sama nie wiem? Te spacerowki przy wozkach z gondolkami sa chyba rzeczywiscie troszke mniej wypasione niz same spacerowki.
Cos mi sie wydaje ze zakup wozka to bedzie dla mnie najwieksze wyzwanie (pomijam sam porod:))

reklama
Ja już się nie mogę doczekać kiedy zacznę kupować ciuszki i akcesoria. Niestety nie mam nic ani pół ciuszka. Całą wyprawkę muszę nabyć w sklepach. Chyba pojade raz albo ze dwa razy do hurtowni i wszystko kupię bo po sklepach nie chce mi się chodzić.

Czy w icązy bezpieczne jest uzywanie samoopalacza, bo śłyszałam wiele opini na ten temat???

Taka jestm blada ,że chętnie bym sobie przyciemniła skórkę.

Nianiu - gratuluje awansu! Musisz miec super firme, jeśli babki w ciąży traktuje sie tak perspektywicznie  ;D No i oczywiscie pewnie Ty tez sie nieźle przyczynilas do takiego wyróżnienia.  :) Ja chodze na gimnastyke gdzie w 6-os grupie są dwie dziewczyny, które od początku ciąży siedza na zwolnieniu bo od razu szefowie powiedzieli im ze nie mają po co wracac po macierzynskim... A u mnie w pracy wszyscy sie ciesza, ale to budżetówka, wiec tu sie nie zwalnia kobietek w ciąży.

Jak mi Brunetko powiedziałaś o tej nowej hurtowni to już startowałam żeby tam pojechać ale puknęłam się w głowę i pomyślałam sobie gdzie ja to wszystko będę trzymała - mamy strasznie małe mieszkanie. Muszę jeszcze troszke poczekać z tymi zakupami. Tak do maja chociaż.

A ja Frido bardzo bym chciała już coś kupić. Cokolwiek. (to już desperacja ;D ;D)
I w sumie przydała by się mi jakaś komoda na to wszytskie ciuszki, bo choc miejsca mam sporo to przecież nie będę branek trzymać na podłodze.

reklama
Brunetko, to co znalazłam na temat samoopalaczy.
1. Solarium
Podczas ciąży zrezygnuj zarówno z długiego opalania się na plaży, jak i z solarium. Nie lekceważ wpływu wysokiej temperatury na ciśnienie. Promienie UV, nawet sztuczne, mogą doprowadzić do powstania ostudy (plam pigmentacyjnych). Jeśli marzysz o złocistej opaleniźnie, sięgnij po samoopalacz.

Do góry