reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny, byłam dziś na usg i widzialam mojego dzidziusia... głowkę, raczki, nózki, serduszko bijace.... To niesamowite, cały dzień chodze przejeta z fotka i patrze na tego malenkiego czlowieczka.. to juz nie fasolka, to juz ludzik wielkosci sliweczki... Teraz moge kupic sobie spodnie jakies ciazowe, bo brzuch mi rosnie i niedlugo w nic nie wejde,a przed badaniem sie balam . :) Pozdrowionka

reklama
tusiu - z płcią to chyba różnie bywa. W Polsce ocenia się ja w 5-6 miesiącu. Ale gdy jest dobry sprzęt, można obejrzec juz na początku 4-go, gdyz tak naprawde to co najistotniejsze w tej sprawie kształtuje sie pomiędzy 9-12 tygodniem :lol: . Moi znajomi większosc ciąży spedzili w Luksemburgu i tam juz w 3im miesiącu im powiedzieli ze bedzie chlopak! Ja jednak nie licze na tak szybkie wiesci.

A w ogole to dzis ide na usg - z mezem. Ostatnio jak bylam - w tym tygodniu - zaniepokoil mnie pomiar faldu karkowego. Prawidlowo jest do 2,5 mm i moj maluch mial 2,2. Wiec niby OK, ale na innych forach sprawdzalam i wszyscy miescili sie w granicach 1-1,5 mm. No i teraz mam zgryza... Mam nadzieje ze dzis to sie wyjasni pozytywnie.

Jak spedzacie sylwestra? My idziemy do znajomych na takie party, gdzie beda same babki w ciąży albo karmiące, hi hi. A zatem bedzie wrecz rodzinnie :D

pozdrawiam serdecznie i zycze Szczęśliwego Nowego Roku
[a będzie on wyjątkowy, oj będzie :D ]
buziaki

:-) my od rana kszątamy się po kuchni - pieczemy pasztet fasolowo-sojowy, robimy deser jabłkowo ryzowy, koreczki z oliwek, papryki i sera zółtego i przygotowujemy się na wieczorną imprezke we dwoje :-) no w sumie w 5 Mężul , Dzidzia w brzuszku, Piesio, Kotka, i ja :-)

Ja również życze nam wszystkim samych cudowności w nadchodzącym roku :-)

Kochane Dziewczyny abyśmy były szcześliwymi Mamusiami zdrowych Bobasów :-)

No, no Asiolek, ale pysznosci :p Ja tez sylwestra spedzam w domciu z mezulkiem. On kupil i bedzie saczyl winko a ja wode mineralna. :lol: Pozdrawiam was wszystkie kochane mamusie z dzidziami i zycze Szczesliwego Nowego Roku.

Czesc Wszystkim Babeczka!!!!!!
Dawno nie odwiedzilam tej strony i z wielkim zaciekawieniem czytalam kazdy post.
Maniu chce napisac cos o tym selerze w Stanach , bo ja przechodzilam doslownie to samo ,jak juz trafilam na korzen selera to przy kasie przechodzilam meki zeby imwytlumaczyc co to jest :D ,niestety selera naciowego nie moglam zdzierzyc wiec polowalam na korzen!!!!!
Lilka chyba dobrze pamietam ,pytalas jak jest w Stanach, moge cos na ten temat napisac bo bylam tam nie raz.Mysle ,ze Mania tez sie ze mna zgodzi , ze nigdzie nie jest rewelacyjnie.Ameryka ma to dobre,ze jesli chcesz pracowac to ta praca jest i stac Cie na wiele rzeczy poprostu komfort zycia jest lepszy.Ja jestem teraz w 12tyg.ciazy,pierwsze 5 tyg.spedzilam w USA(tam zaszlam w ciaze)i kiedy sie o tym dowiedzialam to odrazu chcialam wracac do Polski.Osobiscie nigdy nie chcialabym mieszkac za oceanem,tam wszystko jest przeliczone na pieniadze,a amerykanie nie sa w cale tacy cudowni.Liczy sie tylko praca i pieniadze i nic innego, ja bardzo zrazilam sie do Ameryki.Koncze te wywody i zycze Wam SZczesliwego Nowego Roku!!!!!!!!!!!!!

Ewciamasz calkowita racje, ja niegdy w zyciu nie myslalam ze ogarna mnie takie mysli, tu jednak wszystko sie zmienilo sa tu inni ludzie zupelnie inni, moze tylko przyjemniej jest isc ulica bo wiekszosc sie usmiecha (chc to pozorna uprzjmosc bo na usmiechu sie konczy to jednak przjemniej sie zyje) ale to fakt pieniadze pieniadze i raz jeszcze pieniadze :roll: my mamy trosze inne wartosci w zyciu i moze dlatego tak trudno jest nam odlozyc co nie co :wink: za to obrastamy w ksiazki i rzeczy o ktorych zawsze marzylismy a ze lubimy duzo ruchu to wiekszosc sa to przedmioty przydatne w podrozy :lol:
KOCHANE ZYCZYMY WAM NAJLEPSZEGO, WYMARZONEGO, NAJKOCHANSZEGO I WSZYSTKIEGO CO DOBRE
UDANEGO SKOKU DO NOWEGO ROKU :lol:

Do Manii!!!!!!!!!
Dziekuje za odp. na mojego posta.Zycze Ci Maniu i Twojej rodzinie powodzenia za wielka woda a przedewszystkim zebyscie sie nie z amerykanizowali (bo Ameryka cholernie zmienia ludzi)no i oczywiscie powrotu do ojczyzny.

Hej Spiochy!!! :lol:
fala.gif

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!!

reklama
jakie fajne skaczace kluseczki :-) aż mi się zachciałojakiś pyzek z mieskiem albo nawet bez :-)

Do góry