reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Brunetko, a nie mówił ci coś twój lekarz na temat rozwarcia. Bo mi ostatnio mówiła, że jak się robi planowaną cesarkę, to dobrze żeby było już jakieś chociaż malutkie rozwarcie, bo jak szyjka jest zamknięta całkowicie, to może dojść do zakażenia bo krew nie ma jak odpływać.

reklama
Mam informację tylko ogólną o promocjach cenowych. I są jeszcze godziny otwarcia:
pn-sob- 9-20  niedz: 10-19. Tez się taa wybiore, ale chyba nie w sobote.
Nie jestem pewna czy otworza na 100%, a poza tym pewnie będzie full ludzi.

Ja się dzisiaj nawet fajnie czuję. Tylko w nocy miałam taki straszny skurcz łydki, że aż krzyknęłam, czym obudziłam mojego mężulka. Biedulek wystraszył się, że mi się coś poważnego dzieje. Ale przynajmniej miał mi kto noge wymasować :)
Coś ostatnio mi się kiepsko śpi. Jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji.

Pewnie masz rację chyba też się jeszcze wstrzymam.
Fajnie że jest czynne w sobotę i niedzilę.

Klaudia ja mam to samo. Skurcze mnie nie łapią ale budzę się po kilka razy w nocy i przekręcam się z boku na bok

Klaudia lekarz nic mi nie mówił o rozwarciu :(. Wiem tylko że szyjka jest ok tzn. nie skaraca się. Ale niebawem mam do niego iśc,aby ustalic ten plan cesarki, to o wszytsko wypytam.

W razie czego mysle ,że mogą podawać jakieś leki,aby to rozwarcie sie pojawiło.

No mi coś mówiła o jakiejś kroplówce na to rozwarcie.
Ale fajnie, mamy termin prawie taki sam, więc pewnie tę cesarkę też bedziemy mieć bliziutko siebie :)

A ja wogóle mam ostatnio duzo bezsennych nocy. :mad: Budze sie w środku nocy i nie moge potem długo zasnąć. Niby nic mnie nie boli, ale jakos tak mi niewygodnie.
Ale to takie uroki ciązy.

KlaudioDobrze ze masz podobny termin jak ja. Bo wczroaj to juz lekko spanikowałam, jak nagle oficjlnie dowiedziłam sie że urodze jakies 1 -1.5 tygodnia szybciej. Szok przezyłam, choc niby byłam tego świadoma. Ale to zupełnie co innego jak nagle lekarz ci to oswiadcza.

Ja w pierwszej ciazy mialam te paskudne skurcze, teraz na razie nie, moze dlatego, ze biore Magne B6? Z polecenia lekarza, rzecz jasna. Mam nadzieje, ze mnie nie dopadna...

reklama
Ja też biorę magnez "Magnokal" i ostatnio nie miałam wcale skurczy, do dzisiajszej nocy :) Może to dlatego, że odstawiłam witaminki. Miałam ostatnio takie dobre wyniki, że stwierdziłam, że nie będę się sztucznie dokarmiać, zwłaszcza ze jem duzo owoców i warzyw. Ale zdaje się, że znowu je zacznę brać.

Do góry