reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

18 ide do gina to sie dowiem - moze przy niezgodniosci to wystarczy po porodzie - bo taki zastrzyk wtedy bede miec. dobrze ze zwrocilam uwage dzieki tobie na ten problemik, bo pozniej moze byc za pozno.

reklama
chyba dzis to juz czas spac - uzalezniam sie juz od naszego forum. Dobrze ze jutro bede miec troszke mniej czasu - terapia odwykowa jest wskazana:)

Przy niezgodności krwi dostaje sie te zastrzyki o których mówi Mania aby włąsnei nei dopuścić do konfliktu przy nastepnej ciązy... i przy pierwszej ciazy włąsnie koniecznie trzeba podać tą immunoglobinę... :-) wiem bo mam nezgodność z Mężulem i dopytałam lekarza o wszystko :-)

Wiotam wszystkie kobitki ;Dnie pisałam sporo czasu no bo sytuacja częściowo mnie zmusiła... :-[Dokladnie za 10 dni mam swoją uroczystość...Ślub :)troche z tym mamy zamieszania i mały galimatias panuje wokuł....coprawda nie robimy wesela tylko małą uroczystość po powrocie z urzędu Stanu Cywilnego...koło 20-tu gości...i posiedzonko w domu,ale nie smuce się wcale z tego powodu...Jedno wesele już miałąm i chyba nie byłabym gotowa jeszcze na drugie...Zgodnie z przyszłym mężulem mówimy,że kościelny owszem być bedzie ,ale jeszcze nie teraz...Po wyjściu ze szpitala wsumie niczego szczegulnego się nie dowiedziałąm :mad:ciśnienie zaraz na początku mi spadało więc było ok...no ale problem tkwił w dacie porodu :(mój lekarz prowadzący ,który pracuje na oddziale na którym nie położyli liczy wszystko według ostatniej miesiączki 06 listopad....i wpisał mi termin na 06 sierpień...no a lekarz który mnie badał ginekologicznie powiedział,że według niego to zaduże dziecko jak na sierpień...poczym zabrali mnie na usg...a na usg wszystko było by wporzątku ...pan doktor robi usg i pyta czy odczówam jakieś ruchy?na to ja mu mówię ,że jak najbardziej i ,że wspominałam swojemu lekarzowi już wcześniej o tym...suma sumaru nic nie wiem...w karcie mam wpisane dwie daty porodu...czyli 13 lipiec i 06 sierpień....na koniec przy wypisie okazało się ,że nie ma mojego lekarza i doastałam wypis od siostry a na nim tylko opis pobytu....no i recepta ...doatałam jakieś żelazo...i kwas foliowy.....Jeszcze przed ślubem jestem umówiona z lekarzem...mój mężulo osiwiał juz przez ta niewiedze... ;)

Ja mam grupę minus i robiłam już dwa razy przeciwciała. Żadnego zastrzyku nie dostałam bo badania nic nie wykazały
Na szczęście mój Mariusz ma minus i nie powinien wystąpić konflikt.

Czesc kobitki, my z mezem tez mamy ten konflikt bo ja mam 0rh- a on 0rh+ i raz juz mialam badana krew a w przyszlym tygodniu dostane zastrzyk tej immunoglobiny i po porodzie drugi taki sam wlasnie zeby druga ciaza byla bezpieczna.
A dzisiaj ide do tego wstretnego lekarza ktory chce mnie do pracy wyrzucic i bardzo sie denerwuje a to jeszcze do 16stej daleko

Dzieki , gdyby nie Wy to ja bym sie juz chyba kompletnie załamała a tak sobie tutaj czasem zagladne i mi zaraz lepiej ;D ;D

reklama
Bylam wczoraj na wizycie u doktorka,wszystko ok,dzidzia ladnie rosnie,piekne zdrowe lozysko...Dzidzia lezy sobie narazie w poprzek i dobrze ;) niech juz tak zostanie...Powiedzialam wczoraj doktorkowi,ze jesli bedzie miala byc cesarka to sie nie obraze ;D.

6129953_m.jpg

Do góry