reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

no ja zabieram ze soba meza co by wrazie czego mnie obronil, bo ja to taka dupa wolowa jestem, ze nie tylko w chwili rodzenia nie potrafie sie odezwac w swojej obronie. Mam nadzieje, ze dzidzie bede umiala bronic.
Elfiko bez gadania powinien dac ci te zwolnienie nawet ze wzgledu na prace stojaca. Wkurza mnie ten twoj lekarz, niech mysli o tobie a nie, ze jakies kontrole mial. Co to kogo obchodzi. Ty masz prawo do takiego zwolnienia nie tylko ze wzgledu na stan zdrowia, ale i ze wzgledu na to jaka masz prace. Powodzenia.

reklama
elfiko ja tez jestem zdania, że lekarz pownien bez gadania dac CI to zwolenienie... także walcz... a jak ten nei da to inny da...

Co do roczników to ja sie nei łapie do grupy 78 bo ja jestem 80 :-)

Porody w róznych szpitalach na różnych zmianach w różnych warunkach, różne rodzaje i tyle opinii co rodzących... ja już nei pytam... i sie nie dowiaduje... tyle co rteraz wiem wystarczy mi w zupełności... wybrałam cesarke na życzenie... i w sumie jestem z tego wyboru zadowolona - rodze w prywatnej klinice... bo cena jest przystepna ... czyli 1400 .. neidługo pojde do ortopedy i jeżeli sie okaze że i tak miałabym cesarke ... to pojde do państwowego szpitala aby kasy nie wydawać... ale rodzice tam mają znajomego lekarza... wiec moze jakos to przeżyje nawet jeżeli bedzie państwowo ale to zmutne że tylko ewentualna znajomosć jest pocieszeniem dla rodzącej... i gwarantem choć neizupełnie jej spokoju i dobrej opieki... w dupie z taką służbą zdrowia!!!!

Przyziebienie mnie sie również przyczepiło i kupilam sobie syrop od kaszlu jakiś ziołowy wyksztuśny nie zxakazany dla kobiet w ciązy... i tyle narazie z mojego leczenia...

a teraz kobitki pokaze wam coreczki mojej kolezanki ;D
_450228_n.jpg

z lewej Zosia z prawej Zuzia ;D
Jak wam sie podobaja?

Wróciłam właśnie od lekarza. I co się okazało?
Że będę jednak czerwcową mamą. To ze wzgledu na cesarke i na to aby nie dopuścic u mnie do przedwczesnych skurczów. Ale i tak Was nie zostawię lipcóweczki :laugh:

Bóle nóg, o których dziś narzekałyśmy to ponoc norma , moga te byc też braki potasu. Dlatego wskazane są witaminki dla kobiet w ciązy, duzo warzyw i owoców i wicie co jeszcze męzowie musza przed snem te nasze nózki masować i ponoc pomoże ;D

Oj duzo nas z tego rocznika 78. W kazdym bądź razie ja tezsię dołącza.

reklama
I wiecie zaczynam coraz bardziej bać się tej cesarki. Pogadałam trochę z lekarzem na ten temat i on uważa że przy zo wszytsko będzie oki i będę sobie z nim rozmawaić na sali.
A ja tak bardzo chcę mu wierzyc i chyba nie mam wyboru.

Do góry