reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Może trrochę z tym panikowaniem przesadzam, ale dziś dowiedziałam się że raczej na 100 % urodze jakieś 1.5 tygodnia szybciej niż mi to wychodzi z miesiączki.

reklama
Brunetko! hohoho to Ty to dopiero masz z gorki ;)
ja z tym moim 1 lipca tez sie zastanawiam czy bede lipcowa mama ale lukasz mi tu juz palcem kiwa ze bedzie wpychal mala az do 4 lipca i codziennie ja prosi by urodzila sie wlasnie 4 he.... ciekawe jak to bedzie ;)

ja jutro mam wizyte u lekarza i dostane zastrzyk roghan na rh- moje :p
a swoja droga zastanawiam sie jak grupe bedzie mial malutka bo ja mam 0rh- Lukasz ma +A a Tymcio +0 ale kombinacja hmm....

Ten zastrzyk maniu to chyba dopiero przy drugiej ciazy?
Bo ja mam 0rh-, a moj maciek 0rh+ (czyli "tylko" niezgodnosc, a nie konflikt:)). Bo teraz tylko badania na przeciwciala robie.

:laugh:Rzeczywiście!Jest szansa że zacznę! Ale szczerze mówiąc liczyłam się z tym czerwcowym terminem. Przy cesarkach tak z reguły jest.

Lekarz powiedział,że urodze zrobi pod koniec czerwca. A termin miałam na 8 lipca.
Przy nastepnej wizycie ma zrobić jaiś konkretny plan tej cesarki.

Brzmi to tajemniczo i jestem ciekawa o co chodzi.

W cc, ktora jest wynikiem warunkow zdrowotnych to jest fajne wlasnie ze badziesz miec dokladny termin i raczej sie nic nie zmieni, a my bedziemy czekac na skurcze, rozwarcia i wody.... Ma to swoj urok....:) - tzn. okaze sie jaki ten urok bedzie:)

A ja raczej nie poznam tych uroków ciązy. W sumie szkoda. :(
Ale nie mam na to wpływu. Ani teraz ani przy kolejnej ciązy.

Z drugiej strony cc zaoszczędzi mi dużo bólu. Przy porodzie, bo potem to może byc róznie.

reklama
Aniu! ja ten zastrzyk w ciazy z Tymciem tez dostalam w 28 tygodniu i zaraz po porodzie (w sumie 2x)
mial on chronic wlasnie ta druga ciaze a teraz dostane taka sama dawke na trzecia dzidzie  ;)

Do góry