reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Może trrochę z tym panikowaniem przesadzam, ale dziś dowiedziałam się że raczej na 100 % urodze jakieś 1.5 tygodnia szybciej niż mi to wychodzi z miesiączki.

reklama
Brunetko! hohoho to Ty to dopiero masz z gorki ;)
ja z tym moim 1 lipca tez sie zastanawiam czy bede lipcowa mama ale lukasz mi tu juz palcem kiwa ze bedzie wpychal mala az do 4 lipca i codziennie ja prosi by urodzila sie wlasnie 4 he.... ciekawe jak to bedzie ;)

ja jutro mam wizyte u lekarza i dostane zastrzyk roghan na rh- moje :p
a swoja droga zastanawiam sie jak grupe bedzie mial malutka bo ja mam 0rh- Lukasz ma +A a Tymcio +0 ale kombinacja hmm....

Ten zastrzyk maniu to chyba dopiero przy drugiej ciazy?
Bo ja mam 0rh-, a moj maciek 0rh+ (czyli "tylko" niezgodnosc, a nie konflikt:)). Bo teraz tylko badania na przeciwciala robie.

:laugh:Rzeczywiście!Jest szansa że zacznę! Ale szczerze mówiąc liczyłam się z tym czerwcowym terminem. Przy cesarkach tak z reguły jest.

Lekarz powiedział,że urodze zrobi pod koniec czerwca. A termin miałam na 8 lipca.
Przy nastepnej wizycie ma zrobić jaiś konkretny plan tej cesarki.

Brzmi to tajemniczo i jestem ciekawa o co chodzi.

W cc, ktora jest wynikiem warunkow zdrowotnych to jest fajne wlasnie ze badziesz miec dokladny termin i raczej sie nic nie zmieni, a my bedziemy czekac na skurcze, rozwarcia i wody.... Ma to swoj urok....:) - tzn. okaze sie jaki ten urok bedzie:)

A ja raczej nie poznam tych uroków ciązy. W sumie szkoda. :(
Ale nie mam na to wpływu. Ani teraz ani przy kolejnej ciązy.

Z drugiej strony cc zaoszczędzi mi dużo bólu. Przy porodzie, bo potem to może byc róznie.

reklama
Aniu! ja ten zastrzyk w ciazy z Tymciem tez dostalam w 28 tygodniu i zaraz po porodzie (w sumie 2x)
mial on chronic wlasnie ta druga ciaze a teraz dostane taka sama dawke na trzecia dzidzie  ;)

Do góry