reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Iwon pisze:
Joaska pisze:
Iwon pisze:
U nas dni morza, wpadliśmy tam z rodzinką na chwilę, ale mnie łeb bolał od tych tłumów, hałasu, upału i smrodu smażonych szaszłyków :p Na dwójce nadają właśnie relacje na żywca, 100 tys. ludzi. A niech się tam depczą nawzajem, ja sobie z Wami poklikać wolę ;)

wlasnie patrzylam zeby Cie wypatrzec hehe a Ty tutaj przed kompikiem urzedujesz :)

8) 8) 8)

ja do mojego łosia powiedziałam szukaj Iwonki i wołaj jak znajdziesz ;D

reklama
postanowilam, ze raz dam mu ta piers ,"zastojowa" ze tak powiem ,w nocy, zeby troche ja odciazyl..........a w dzien nie, chociaz z drugiej strony to przez to moze sie pobudzic laktacja i odstawianie bedzie trwalo wieki...........

zglupialam............

elfiko pisze:
Iwon pisze:
Joaska pisze:
Iwon pisze:
U nas dni morza, wpadliśmy tam z rodzinką na chwilę, ale mnie łeb bolał od tych tłumów, hałasu, upału i smrodu smażonych szaszłyków :p Na dwójce nadają właśnie relacje na żywca, 100 tys. ludzi. A niech się tam depczą nawzajem, ja sobie z Wami poklikać wolę ;)

wlasnie patrzylam zeby Cie wypatrzec hehe a Ty tutaj przed kompikiem urzedujesz :)

8) 8) 8)

ja do mojego łosia powiedziałam szukaj Iwonki i wołaj jak znajdziesz ;D

hi hi jak chcesz mieć chłopa z głowy na noc, to go nie wyprowadzaj z błędu, niech szuka ;D ;)

Kurcze dziewczynki, współczuję tych cyrków z zastojami. Jak karmiłam piersią też raz to miałam. Masakra. Bardzo rzadko płaczę z bólu, może zdarzyło mi się to ze trzy razy w życiu. Tamtej nocy płakałam :(

Iwon pisze:
Kurcze dziewczynki, współczuję tych cyrków z zastojami. Jak karmiłam piersią też raz to miałam. Masakra. Bardzo rzadko płaczę z bólu, może zdarzyło mi się to ze trzy razy w życiu. Tamtej nocy płakałam :(

u mnie teraz naszczescie nie ma zastoju, mleko plynie, ale mam takie zgrubienia...........dobrze ze nie ma temperatury i bolu, mam nadzieje ze szybko przejdzie

i z reka na sercu..................nie chce juz karmic.....................................

Joaska pisze:
postanowilam, ze raz dam mu ta piers ,"zastojowa" ze tak powiem ,w  nocy, zeby troche ja odciazyl..........a w dzien nie, chociaz z drugiej strony to przez to moze sie pobudzic laktacja i odstawianie bedzie trwalo wieki...........

zglupialam............

No to sa takie dylematy... Ja tez mialam zgrubienia, ale po prostu wzięłam na wstrzymanie i jakoś poszło. Ale jak mówilam wcześniej - bralam obok tego leki na odstawienie, bo u mnie inaczej byloby cienko ::) Tyle, że na tym etapie juz nie robi się tak strasznie jak zaraz po urodzeniu :) Ja gdy postanowilam odstawic małego, to po prostu odstawilam i juz tylko masażami się staralam ratować. A misiek to już tylko w baaardzo awaryjnych sytuacjach był stosowany ;) ::).

narazie dorowadze ta piers z grudkami do porzadku, jednoczesnie powoli ograniczajac karmienie...................pozniej pomysle co dalej :)

elfik a Ty gdzie zniklas???

Joaska pisze:
narazie dorowadze ta piers z grudkami do porzadku, jednoczesnie powoli ograniczajac karmienie...................pozniej pomysle co dalej :)

na zwierzaki lukam bo tam tez mam nadrabiania mase
a że w sprawie cycolenia nie mam za wiele do doradzenia bo krótko karmiłam to nie chciałam sie wtrącać
ale jestem ;D

elfiko pisze:
Joaska pisze:

na zwierzaki lukam bo tam tez mam nadrabiania mase
a że w sprawie cycolenia nie mam za wiele do doradzenia bo krótko karmiłam to nie chciałam sie wtrącać
ale jestem ;D

aha...............
a ja sie jakas senna zrobilam po tym piwku..................ale czekam na loska............

no i ciekawa jestem kiedy Kuba sie obudzi po tej butli mleka????

reklama
Do góry