reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ale dziwnie Asiolku. Ja tez jestem na zwolnieniu od poczatku ciazy i chyba nikt nie przyjdzie do mnie tak mysle, bo ja to pracuje fizycznie wykladajac towar w hipermarkecie i dlatego jestem na zwolnieniu, to chyba nie przyjda.
Lilka fajnie, ze juz tak kopie, no widzisz a tak sie martwilas.
Dziewczyny na temat pieniedzy z zusu to nic nie wiecie? bo ja wczesniej sie was pytalam i zadna narazie mi nie odpisala.
U mnie szkola rodzenia w jednym szpitalu jest 3zl za calosc (takie symboliczne), a przyszpitalna gdzie bede rodzic kosztuje 10 zl za jedna lekcje, ktorych jest 10.
Ja ciuszkow wogole nie bede kupowala dla dzidzi, bo dostaje od znajomych - juz mam pelno siatek i bucikow i ciuszkow i jeszcze od paru osob mam dostac, to mysle, ze nie bedzie potrzeby kupowania.

reklama
Tusia Jest coś takiego jak zasiłek porodowy ale to chyba jest uzależnione od przychodu na członka rodziny.
Dokładnie nie weim.

mam 21 lat a w pazdzierniku koncze 22 :D
mloda dupka jestem hihihi :D
zawsze wszystkich dziwi jak pisze ze cie ucze w LO ale ja poszlam do zawodowki na kucharza (chcialam miec swoje pieniadze bo u nas cienko z kasa bylo) a potem poszlam do tego LO w systemie wieczorowym 4-o letnim ::)

i tak to u mnie jest,pewien mezaliasn,bo Karol ma wyzsze  ;D ale nie czuje sie gorsza bo wiem ze kiedys na studia tez pojde :D

czesc Beatko
fajnie ze dochodzisz do nas
ja mam termin na 19 lipca wiec jestesmy jakby ten sam termin :D
napisz skad jestes,ile masz lat-taka krotka prezentacja ;D

Witaj Beta w naszym lipcowym gronie...
co do szpitala, to ja mam upatrzony ale nie jestem zdecydowana, jesli jestes z w-wy lub okolic to mozesz zajrzec na nasz watek wybieramy szkole rodzenia i szpital w w-wie

Czesc i czolem!

pogoda daje sie nam we znaki :p ostatnio cieplo bylo, dzis w nocy burza, i tornado :p a teraz kichamy i psikamy :p :p i jak tu zyc?

CZesc Beata77!!! :)

Lilka no no no...faktycznie mlodziutka jestes! ;) hihi ja juz z gorki biegne ;) i ten siwy wlos mi spokoju nie daje :p ;)

Wizyta Zuzu-u u Asiołka....

Asiołek siedzi przed komputerem rozczochrany i w pizamie i nagle słyszy - puk puk puk - pukanie do drzwi.... listonosz już dziś był... rodzina nie puka bo ma klucze... znajomi bez zapowiedzi nie rpzychodzą wiec... idzie Asiołek ale otwiera powoli
- Dzień dobry
-Dzień dobry - odpowiada Asiołek
- czy Pani Joanna .... ?
- Tak, to ja
-My przyszłyśmy na kontrole z Zusu w sprawie należytego wykorzystywania zwolnienia lekarskiego proszę podpisac te trzy protokołu zwolnienei jest wykorzytywane zgodnie z celem...
Asiołek doczytał podpisał i było po kontroli... nawet nie zaprosił ich do mieszkania:-)

czyli zgodnie z celem... w piżamie rozczochrona... znaczy się na zwolnieniu :-) a teraz jade na działke dłubać w ziemi :-)

Lilka :-) ja nie wierze w mezlianse:-) moj Mężul nei ma matury a ja skończyłam studia... zwyczajnie nie chciał zdawac jak kończył liceum... jego pasją całe życie była fotografia .... i nigdy nie garnął sie do uczenia rzeczy mu niepotrzebnych :-) czyta w ciągu roku wiecej ksiązek niż ja przez całe życie itd. :-) i uważam że jest o wiele bardziej wykształcony niż ja :-)

reklama
fajni kjontrolerzy, dobrze ze nie zastali Cie grzebiacej w ziemi...hihih
co do mezaliansow to ja nigdy nie uwazalam wyksztalcenia jako dowodu inteligencji... znam ludzi bardzo inteligentnych po zawodowkach i polglowkow po studiach nawet panstwowych przez ktore jakos sie przeslizgneli, wiecej chodzac blagajac i kupujac profesorom flaszki niz uczac sie, a prace kupili, wiec takie wykszatlcenie dla mnie nie jest nic warte... a sa ludzie ktorzy sami sie ucza, nie maja tytulow, ale gleboka wiedze...
roznie sie w zyciu uklada, ja skonczylam studia, ale moze w innych okolicznosciach nie moglabym... czy bylabym wtedy gorszym czlowiekiem?
u mnie tez byl "niby" mezalians ale maz mnie szybko dogania, ale ja go nie namawialam, sam uznal ze chyba sie jednak studia przydadza...

Do góry