reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Moja szkoła rodzenia też 180 zł. ale chyba ma jakieś dofinansowanie bo normalnie kosztuje 300zł

a w pracy nikt nigdy Ci nie doceni tego że chodziłaś nawet przez całą ciąże do pracy. Jeszcze będą mieli pretensje że tyle spraw niezałatwionych zostawiłaś. Ja coś o tym wiem i przykro jest mi z tego powodu. :(

reklama
no wlasnie dlaczego nawet jesli sie jest dobrym pracownikiem to przerwa w pracy zawodowej na macierzynstwo praktycznie przenosi Cie do drugiego szeregu? no ale w koncu nie to tj. praca jest najwazniejsza? teraz priorytetem powinien byc Maluszek!!!
...no ale coz, wracam do pracy ;( choc w ogole nie mam nastroju), ale juz pojutrze weekend...
ja to zyje teraz od weekendu do weekednu, bo w tygodniu nawet nie mamm czasu polozyc sie chocby na pol godzinki , poglaskac brzuszka czy pogadac, wracam z pracy, czasem zakupy po drodze, cos tam szykuje do jedzenia, czyms tam sie zajme a potem mycie i spanie, a i tak jest juz ok polnocy, pobudka o 6, wiec stanowczo za malo snu....czuje sie jak wyrodna matka....

I ja już czuje wiosne. Wczoraj podczas lunchu wybrałam sie do Galerii Mokotów na zakupy. I co.. Nic bo byłam juz taka zmeczona, że nie miałam potem siły reka ruszyć. Nie lubie Galerii i w dodatku nic nie znalazłam. A tak chciałam buty. Coś na wiosne uniwersalnego. Takie do pracy i do jeansów. I nic nie kupiłam.
A jak u Was? Czy kupujecie jakieś buty na wiosne? No i jakie?

Ta dzidziusia jeszcze nic nie kupuje, bo teściowa wysłała paczke z US dla Brunona. Podobno jest tam tak dużo, że nie me sensu aby cokolwiek kupować. Juz sie nie moge doczekać kiedy wreszcie ją dostane. Z tego wszytskiego wybralismy sie wczoraj na sklepu ogladac farby do pokoiku. I wiecie co zgłupiałam. Normalnie nie wiem jaki kolor zrobić. Chce, żeby było jasno i swiezo. Na jakie kolory malujecie?

wy to macie ceny......u mnie szkola rodzenia to 50zl
a body jak kupowalam to bawelniane od 11zl tak do 15. Jak bym mieszkala w W-awie to chyba bym oszalala.Pamietam jak bylam tam rok temu,jak widzialam te wystawy-straszne te ciuchy!!! nic ladnego a ceny zabojcze.

ale milo wspominam taka kawiarenke na starym rynku gdzie z kumpela rowno pilysmy drink malibu z mlekiem ktore kosztowalo TYLKO 5zl- a u nas kosztuje 11zeta ;D

a ja dzisiaj do szkoly.......zastanawiam sie czy nie przejsc na system zaoczny,teraz jestem na wieczorowym i mnie juz meczy to chodzenie tam.Sie zastanawiam czy jak urodze dzidziusia czy mi sie wogole bedzie chcialo chodzic.Wszystko ma swwoje plusy i minusy. I sie zastanawiam...... ::)

Nianiu ja kolory do scian dobieram pod wzgledem naslonecznienia pokoju.Lubie kolory cieple a te sa zazwyczaj ciemniejsze np.czerwony lub taka malina.Wiec pokoj najbardziej sloneczny przeznaczam na ten kolorek poniewaz jak wymaluje ten pokoj to nie zrobie go ciemnym.A pokoj mniej sloneczny wymalujemy na jasny kolorek np.łosos,jasny roz,fiolecik. :D

Aha my w poniedziałek tez ruszamy do szkoły rodzenia na pierwsze zajecia.
8 tygodni, jdno spotkanie z tygodniu po 3 godziny. Kończymy 23 maja. Dla nas to najlepsza opcja, bo 25 wykjeżdzamy na upragniony urlop. I nas nie bedzie. Dzidziuś może urodzić się wcześniej ( z miesiaczki termin mój to  24 lipiec - wiec jezscze wczesniej niż suwaczek), może to być nawet 10 lipiec -łaaa nasz rocznica ślubu i urodziny mojego męza. A swoja drogą nie bardzo mi sie chce jeździć później w te upały. Bede wtedy juz siedzieć w domciu.

Aha nasza szkoła rodzenia kosztuje 395 PLN

Nasz pokój jest teraz czerwony jak kre , łacznie z suitem ;D Ta zmiana duzo bedzie kosztowała mojago męza :laugh: Na szczescie znalazł juz chłopaka któremu zapłaci i ten bedzie malował z nim, albo nawet sam.

Myśle o jakims jasnym kolorze. Limonkowym jasnym albo zupełnie kremowym.

wzielo mnie na refleksje.......... Teraz sie strasznie cieszymy tym sloneczkiem,ciekawe kiedy bedziemy go mialy dosyc?? ;D (maja byc nieziemskie upaly)

dzisiaj snilo mi sie ze poszlam na usg (na ktore jestem umowiona na 12) i lekarz powiedzial mi ze nie widzi plci!!! :mad: ale bylam wsciekla! az sie obudzilam ;D

A mi się dzisiaj strasznie chce spać. Ledwo się rano zwlekłam z łóżka o 7.30, a teraz wydaje mi się, że nie dotrwam do wieczora. Chyba się wspomogę jakąś kawusią, tylko że ostatnio mam wyrzuty sumienia, bo piję ją prawie codziennie - wprawdzie pół filiżanki kawy a pół mleka, ale i tak mam wyrzuty sumienia :)
A na zakupy ciuchowe wybieram się w sobotę, bo katastrofa ciuchowa u mnie. Butów też nie mam jakich nosić, bo wszystkie które mam są na wysokim obcasie :)

reklama
Klaudia ja poszłam do sklepu i przy kasie Pani sie jakoś dziwnie na mnie patrzyła bo ja ziewałam raz za razem :laugh:

Spać mi się chce okropnie.

Do góry