reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

ja rowniez znam ludzi z wyzszym co mi do piet nie dorastaja,ale mimo wszystko zle sie z tym czuje ze mam ''zawodowe''
Kareol wyzsze i tak glupio to wyglada,ale choc obracam sie w srodowisku inzynierow i magistrow to jednak nikt nigdy mi nic zlego nie powiedzial na temat mojego wyksztalcenia.

kiedys idac do szkoly zawodowej nie myslalam o tym,o przyszlosci.A teraz zaluje ze nie poszlam od razu do szkoly sredniej...
dlatego wiem ze moje dzieci zawsze bede pchac do przodu,oby nie zrobily tak jak ja- strata czasu,wiecej lat nauki.

reklama
Klauduś ja mam termin na 8 lipca, czyli niby dzień po Tobie ;) ;) i też osotanio czytałam że przy cesarkach jest to raczej reguła że rodzi się szybciej, ok.1 tygodnia.
W koncy taka planowana cesarka ze względów zdrowotnych jest po to,aby nie dopuścić do wystąpienia naturalnych oznak porodu(skurcze)
A ja będę miała cesarkę napewno, także też może mnie zahaczyć termin czerwcowy. :)

Ale rzeczysiwście bez lipcowych mam to już się żyć nie da.Chocbym miała być mamą czerwcową. ;) ;)

Liluś ja myslę że najważniejsze są chęci czyli to że po prostu chcesz się dalej uczyć. A poglądy innych są nieważne.

ja tez wolalbym rodzic wczesniej, ale niestety nie ma na to wplywu...
wydaje mi sie ze lepiej wczesniej bo ostatni okres jest bardzo meczacy, no i jak juz jest po terminie to tez jest stres...

Dziewczyny a czemu macie miec napewno cesarke, tak sobie zyczycie, czy z innych powodow np. zdrowotnych?
Czesc Beatko27 ja szpital mam juz wybrany, ale duzego to ja wyboru nie mialam, bo w miescie sa tylko trzy - Wojskowy, Stary i Nowy (Wojewodzki). Wybralam stary. (narazie)
Asiolku ja dzisiaj tez ide w ziemi pogrzebac, bo kupilam doniczki i mam kwiatki do przesadzenia. Chyba zrobie to w rekawiczkach by jakies bakterie z ziemi sie nie dostaly w ranki na rekach tak dla bezpieczenstwa dzidzi oczywiscie.
:)

Moja cesarka jest ze względów zdrowotnych, mam zaświadczenie od lekarza.
Na początku się cieszyłam że cesarka i ten ból porodu mnie ominie, a teraz im bliżej tym większego mam stracha. A już najgorsze to gojenie się rany, kiedy spadnie na mnie tyle nowych obowiązków. :(
Ale jakoś będzie. :)

Ja mam mieć cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku (-7). Na szczęście są soczewki kontaktowe :)

a ja dziś byłam u weterynarza zamiast grzebac w ziemi... piesio sie źle poczuł i ma ... tą chorobe pokleszczową... :-( mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze bo jak coś mu sie stanbie to ja tego nie przeżyje :-(

witajcie kobietki, ja nadal zapracowana - chcialam pojsc w konciu na zwolnienie i co sie okazalo?? ze lekarz poszedl na urlop :( a ja juz mam naprawde dosc pracy.
Tusiu po urodzeniu dziecka przysluguje jednorazowy zasilek porodowy z ZUSU, to ok 500,00 zł.
nie ma zwiazku z wysokoscią zarobków
Asiołku, ale mialas szczescie ze akurat bylas w domu :) kiedy przyszli Cie kontrolowac, ktora to byla godzina?? Oni chyba kontrolują w normalnych godzinach pracy ZUSu.
pozdrawiam serdecznie,

reklama
Lilka
nie ma czego zalowac!!!! ja skonczylam srednia i studia i ...czasami zalujemy ze nie poszlismy do zawodowki ;)
masz zawod kobieto!!!
glowa do gory!!!! ja po mioch studiach niewiele mam dlatego mysle ze na tym jednym kierunku sie nie skonczy ale to kwestia czasu ....hmm... zobaczysz! TY z czasem tez stwierdzisz ze zowod jaki masz wcale nie jest zly! idz do przodu, teraz mysle o maluszku pootem o maturze itd stopniowo!
a do przodu! powodzenia!!!! ;)

Do góry