reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

ja rowniez znam ludzi z wyzszym co mi do piet nie dorastaja,ale mimo wszystko zle sie z tym czuje ze mam ''zawodowe''
Kareol wyzsze i tak glupio to wyglada,ale choc obracam sie w srodowisku inzynierow i magistrow to jednak nikt nigdy mi nic zlego nie powiedzial na temat mojego wyksztalcenia.

kiedys idac do szkoly zawodowej nie myslalam o tym,o przyszlosci.A teraz zaluje ze nie poszlam od razu do szkoly sredniej...
dlatego wiem ze moje dzieci zawsze bede pchac do przodu,oby nie zrobily tak jak ja- strata czasu,wiecej lat nauki.

reklama
Klauduś ja mam termin na 8 lipca, czyli niby dzień po Tobie ;) ;) i też osotanio czytałam że przy cesarkach jest to raczej reguła że rodzi się szybciej, ok.1 tygodnia.
W koncy taka planowana cesarka ze względów zdrowotnych jest po to,aby nie dopuścić do wystąpienia naturalnych oznak porodu(skurcze)
A ja będę miała cesarkę napewno, także też może mnie zahaczyć termin czerwcowy. :)

Ale rzeczysiwście bez lipcowych mam to już się żyć nie da.Chocbym miała być mamą czerwcową. ;) ;)

Liluś ja myslę że najważniejsze są chęci czyli to że po prostu chcesz się dalej uczyć. A poglądy innych są nieważne.

ja tez wolalbym rodzic wczesniej, ale niestety nie ma na to wplywu...
wydaje mi sie ze lepiej wczesniej bo ostatni okres jest bardzo meczacy, no i jak juz jest po terminie to tez jest stres...

Dziewczyny a czemu macie miec napewno cesarke, tak sobie zyczycie, czy z innych powodow np. zdrowotnych?
Czesc Beatko27 ja szpital mam juz wybrany, ale duzego to ja wyboru nie mialam, bo w miescie sa tylko trzy - Wojskowy, Stary i Nowy (Wojewodzki). Wybralam stary. (narazie)
Asiolku ja dzisiaj tez ide w ziemi pogrzebac, bo kupilam doniczki i mam kwiatki do przesadzenia. Chyba zrobie to w rekawiczkach by jakies bakterie z ziemi sie nie dostaly w ranki na rekach tak dla bezpieczenstwa dzidzi oczywiscie.
:)

Moja cesarka jest ze względów zdrowotnych, mam zaświadczenie od lekarza.
Na początku się cieszyłam że cesarka i ten ból porodu mnie ominie, a teraz im bliżej tym większego mam stracha. A już najgorsze to gojenie się rany, kiedy spadnie na mnie tyle nowych obowiązków. :(
Ale jakoś będzie. :)

Ja mam mieć cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku (-7). Na szczęście są soczewki kontaktowe :)

a ja dziś byłam u weterynarza zamiast grzebac w ziemi... piesio sie źle poczuł i ma ... tą chorobe pokleszczową... :-( mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze bo jak coś mu sie stanbie to ja tego nie przeżyje :-(

witajcie kobietki, ja nadal zapracowana - chcialam pojsc w konciu na zwolnienie i co sie okazalo?? ze lekarz poszedl na urlop :( a ja juz mam naprawde dosc pracy.
Tusiu po urodzeniu dziecka przysluguje jednorazowy zasilek porodowy z ZUSU, to ok 500,00 zł.
nie ma zwiazku z wysokoscią zarobków
Asiołku, ale mialas szczescie ze akurat bylas w domu :) kiedy przyszli Cie kontrolowac, ktora to byla godzina?? Oni chyba kontrolują w normalnych godzinach pracy ZUSu.
pozdrawiam serdecznie,

reklama
Lilka
nie ma czego zalowac!!!! ja skonczylam srednia i studia i ...czasami zalujemy ze nie poszlismy do zawodowki ;)
masz zawod kobieto!!!
glowa do gory!!!! ja po mioch studiach niewiele mam dlatego mysle ze na tym jednym kierunku sie nie skonczy ale to kwestia czasu ....hmm... zobaczysz! TY z czasem tez stwierdzisz ze zowod jaki masz wcale nie jest zly! idz do przodu, teraz mysle o maluszku pootem o maturze itd stopniowo!
a do przodu! powodzenia!!!! ;)

Do góry