reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Iwon pisze:
Się Kredzia pięknie naprodukowała, żeby koleżanki z literaturą dzień zaczęły ;) Bravo!

Uciekam do pracy :p

;D

dzień dobry :)

własnie wczoraj myślałam przed snem że zapomniłam napisać o weroniczce :-* myślęże nic strasznego jej się nie stało po tym upadku, wczoraj jakiś taki dzień chyba był majeczka, weroniczka sobie krzywdę małą zrobiły a u nas ben-spadł z łóżka i tymi- wawisnął przez kosz ;)

reklama
no i o koleżankach chciałam--że mi nie żal, o tych modlitwach i o pochwale tymika ale to pźniej bo tez gnam do kuchni śniadanko nam zrobić siostrze mi i dzieciaczkom !! no siostra dziś 24 latka kończy ::) no i po południu mija 4 lata trala la la .........

asiu myślę że rozmowa ok :)
maniulka no tak kiedyś to całe nocki siedziałam przed kompem właśnie od 19 lutego do 15 maja kiedy to poznałam młodego i było siedzenie od 20/21 do 6 czasami 7 rano ::)

hanti o której robote kończysz i z jakiego przystanku jedziesz czy jak ????

aaaa i żołądek mnie boli trochę bo na wieczór wczoraj słonecznika podłubałam :-[

Kornel dołącza się do dzieci wczorajszo-wypadkowych, czego dowodem jest dzisiejszy siniak na brodzie  :p A wszystkim poturbowanym dzieciaczkom   :-* :-*

czesc babeczki :)

wczorajsza rozwmowa niestety nieudana................jakos mi sie tak odechcialo, ale mam na dzis inny ambitny plan ale o tym pozniej ..............

elficzku :-* :-* :-* :-* za caloksztalt!!

kredziu
kochana Ty i taj jestes dzielna dziewczynka, ze wytrzymujesz ta rozlake, trzymaj sie i napewno zobaczysz bedzie ok!!

co do "woelbienia: swojego dziecka to ja tez jestem maniaczka, moglabym Kube zacalowac na smiersc, mowie mu caly czas ze go kocham, tule, wariujemy sobie zawsze na podlodze ( jakby ktos mnie wtedy zobaczyl to od razu do zakladu zamknietego)..................ehh kocham to moje dziecie najbardziej na swiecie hehe zrymowalo sie :laugh: :laugh: :laugh:

ide czytac dalej :)
aha i po kawke

elfiko pisze:
Gazelaczku z tymi kwiatami u nas podobnie -ja kocham kionealie ,rosna raz w roku i powiedzmy sobie szczerze to jedne z najtanszych kwiatow a dostalam je od meza.....raz dokladnie 5 lat temu bo mu kolega z dzialki przyniosl. W tym roku jz trabilam o nich od polowy kwietnia ze niedlugo beda i pieknie  pachna i... juz polowa maja kwiatki przekwitac zaczely a ja nadal czekam...a moze...
wogole mam czasami wrazenie ze wyszlam za maz za zupelnie innego czlowieka ,co innego teraz lubi,coraz wiecej rzeczy nie lubi, i ostatnio wszystko go boli a ma az 35 lat. i pomyslec ze kiedys bedzie mial 50  ::)
wieczory na ogol spedzanm z Wami lub z ksiazka a jak podniose oczy to tez widze plecy losinskiego i kawalek monitora.
Zawsze jest cos waznego do zrobienia przy kopmuterze
a jak komputer jest wylaczony to znaczy ze albo los w pracy albo spi  ::)
e co tam bede .....same wiecie

qrde, to oni wszyscy tacy ::)

a co wieku, to ja sobie myśle, że - przynajmniej w Polsce - to kobiety w duszy są dużo młodsze niż w metryce, a faceci duuuużo starsi. No... chyba że im 40tka zastuka i spotkają ładną młodą laskę. Wtedy czasem na siłe próbują sie odmłodzić...

Melll pisze:
elfiko pisze:
a powiedzcie mi czy tez tak macie?
ja to moje male szczescie ukochane moglabym caly dzien nosic i calowac po tym pyszczku kochanym pulchniutkim  ::)
stopki jej uwielbiam tak ze kazda zmiana pieluchy trwa dwa razy dluzej niz powinna bo musze je wycalowac  ::)
czesto jak zasypia to jej przeszkadzam cmokajac w policzek i w raczki  ::)
ciagle ja wolam i jej mowie-Weronisia kocham cie!
ona chyba tego jeszcze nie rozumie co?  ;D
jak na nia patrze to serce mi tak drzy jakos dziwnie
codziennie Bogu za nia dziekuje

normalnie oddycham tym moim dzieckiem
jak moglam tyle lat bez niej zyc?
matka maniaczka jestem  ::)
odbija mi  ::) ;D

ja mam ;D

i też uwielbiam mojego małego kochanego szkraba  ;D ;D ;D

i jak już mam doła na kilometr to własnie dzieki niej zawsze mi się humor poprawi  ;D wystrczy że widze jak chce fotel ugryź  ;D albo zagląda zza futryny do kuchni i chce żyby jej mowiła akuku..............

a w ogole taka kochana, byłam przed chwilą w sypialni a ona śpi na siedząco  ;D poprosu w spie siadła sobie i zapomniała się położyć  :p
i jak tu nie wycałować takiego małego kochanego dziubeczka  ;D

hi hi, to jeszcze ja wyemituję swoje wyznania :)
pamiętam, jak jeszcze przed naszymi porodami Mania pisala o milości macierzyńskiej i stwierdziła, że Tymusia to z czasem coraz bardziej kocha
no i gdy Maciejek się urodził, to uznalam ze tak Go kocham, ze bardziej nie można i na pewno później bardziej kochac Go nie bede bo tak sie nie da

no i okazalo sie to nieprawda, bo teraz to ciąglę malucha tarmosze, obcalowywuje, łaskocze i w ogole mam taką dużą potrzebe kontaktu z Nim, ze po wieczornym usypianiu nie chce mi sie Go odkladac do łóżeczka, tylko gadam Mu głupoty do malutkiego uszka :laugh:

No i nawet pomyślalam, że powinnam sie chyba starac o drugiego malucha, żeby troche rozładować tą miłść acierzynska, ale kto - przy dwojgu maluchow to moze w ogóle będę zakręcona z miłości? ::)

cześć baby
Kredziu kochana nasza Ty to takie wielkie masz serducho ,że aż tutuaj u siebie czuje jego bicie :-*
tyle ciepełka bije z tych Twoich postów i nei ważne o kim opowiadasz czy o Rodzinie czy do nas sie zwracasz zawsze tak z uczuciem.
Dziekuje kochana
a Artek to szczęściaż-juz to kiedyś pisałam i Tymi ma wspaniałą mamusie.
Weronice nic chbya wypadek nie zaszakodził bo dzisiaj od rana znowu przeistoczyła sie w potwora łobuza i już mi wode do podlewania kwaitów wylała a teraz padła bo dzisiaj pobudka wczesna-5.40 ::)

ja jestem już w lepszym stanie ale nadal czuje sie taka obolała duchowo :-[ ale to przejdzie, dzisiaj do may sie przejde z Weroniką to sobie przy herbatce pogadamy i już bedzie siii jakby Kasia K. powiedziałą

Kasieńko K. dla Martyni całuski przesyłam, znowu sie męczy bidulka nasza, oby szybko przegoniła chorobe :-*
Iwonko dla Kornelka całusek w bródke :-*
no i musze Ci napisać ,że ta moja małpiszona kuzynka jak zobaczyła ten nowy wózek to tego mojego juz nie chciała :p jędza jedna ;D ;) ale to nic.
Moja siostra jutro wraca z Tunezjii a dzisiaj już od rana nam niespodzianke zrobiła bo przed wyjazdem paczke z prezentami dla Weroniki wysłała i dzisiaj kurier przyjechał raniutko ;D
śliczne ubranka( jeansy,dresik,sukienke,ogrodniczku,kilka koszulek,bluzeczek i takie skarpeciochy z podeszwami)
no i kilka kosmetyków dla małej a dla mnie ukochane kremy do rąk i przeciwzmarszczkowy :p ::) taki jaki chciałam ;D
Fajnie taki prezencik niespodziewany dostać czasami :laugh:
I tak mi sie za nią zatęskniło znowu strasznie i myśłe sobie że tak daleko do siebie mamy a jednak kontakt bardzo dobry wręcz rewelacyjny mamy i że to nieprawda że na odległości nie można .
Ale głupio gadam z rana
juz milcze :p i kawe pije

elfiko pisze:
Gazelaczku z tymi kwiatami u nas podobnie -ja kocham kionealie

no i tutaj można zaobserwowac jakie to ja kwaity lubie KIONEALIE hmmm ciekawe gdzie takie rosną ::) ;D ale pisownie mam poprawną ::) miało być oczywiście konwalie ::)

ja tez lubie konwalijki..............kojaza mi sie ze spokojem lasu.............

i foteczka dla Was................to tak w zamian za to ze loski nie pomyslaly i nie kupily!!

reklama
no to sie ciesze,ze Wy tez kochacie dzieciaczki miłościa taka szaloną bo mój łoś to mi ostatnio powiedział,że ja będe zaborcza matka a tego bym chciała strasznie uniknąc.
jednak myśle,ze ta moja miłośc to wielka jest ale raczej zdrowa , w każdym bądz razie jestem świadoma tego ze moge ta moją miłościa dziecko zamęczyć i bede robić wszystko zeby sie tak nie stało, ale to pózniej bo teraz taki maluszek to chyba potrzebuje jak najwiecej miłości co?

Do góry