reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
No też się cieszę. A teraz we wtorek do ginekologa i znowu się zobaczymy z synalkiem :)
Dziewczyny, a wiecie może od kiedy się chodzi do lekarza co 2 tygodnie? Bo my narazie chodzimy co miesiąc, ale podobno pod koniec ciąży to juz się lata co 2 tygodnie.

Kurcze muszę iść na jakieś zakupy ciążowe :) Do tej pory chodzę cały czas jeszcze w ciuchach sprzed ciąży. Mam dwie pary spodni z lycrą, które do tej pory się rozciągały i mi wystarczały, ale mam ich już dość :D Tak bym chciała, żeby już się zrobiło cieplutko, bo mam też fajne sukieneczki z poprzednich lat. W niektórych nie chodziłam w ogóle, bo były za duże :) Wczoraj je mierzyłam i super się nadają na ciąże. No tylko, ze musi być ciepło :)
Właśnie się zważyłam i mam +6,5 kg. Moje nogi powoli zaczynają przypominać parówki ;D Oprócz brzucha, to głównie to widać właśnie w pupie i nogach. No i ten okropny cellulutis mi się pojawił :( Zawsze tak się strzegłam, żeby go nie mieć, no ale widać tak ma być. To wszystko zapasy pokarmowe dla Synka :)

Witam mamusie. Też słyszałam o tym zwolneniu dla taty - to faktycznie fajna sprawa. My tez napewno to zrobimy, bo szkoda nam urlopu. Chcemy na koniec roku pojechac na wakacje ;D

Kurcze ja rosne w takim tempie, że chyba zaczynam łapać doły, że przytyje za dużo. To takie dzizne uczucie kiedy nagle z dnia na dzień waga pokazuje wiecej i wiecej. Dosłownie, wczoraj wazyłam 63 a dziś 63,8 - czyli w sumie64. Kurde az mam dziś lekkiego doła z powosu wagi. Brzuch jakby mi sie rozrywał, tak ciagnie. Nawet mimo, że samruje Mustela. Rosne dziewczyny bardzo szybko! Ja jestem z Asiołkiem najmłodzsz"wiekowo-ciązowo" więc przezywam to bardzo. Przytyłam w sumie 3 kg i tak dziwnie sie czuje. Tak jakbym wciąż nie dowierzała, że jestem w ciazy i martwiła sie, że tyje tak szybko.
Czy to normalne, że na tym etapie ciazy ma sie juz +3kg?
::)

Niania, to znaczy, że przytyłaś książkowo :) NIe masz się czym marwtić. Ja jak byłam na połówkowej wizycie w 21 tc. też miałam na plus 3 kg. Lekarka powiedziała, że to idealnie. Za to od tego czasu czyli za 5 tygodni przybyło mi następne 3,5 kg. Tez się martwie, że to za szybko, ale ja w ogóle chudzina jestem, zawsze miałam niedowagę (przed ciążą 44 kg), a w takim wypadku podobno tyje się w ciąży więcej. W sumie jak czytam jakieś książki, to to jest w normie, ale ja i tak się przejmuję, że za dużo przytyję, więc te obawy chyba mamy wspólne :D

Wiec teraz waze 63 kilo....
Moj 5 tydzien ciazy waga 70,8
tydzien 9 waga 66
tydzien 14 waga 63
tydzien 17 waga 59
i teraz tydzien 23 waga 63

łaaaa Aga to Ty jeszcze chydsza jestes.

Klaudia ja to jestem taka "normalna" mam prawie 170 i zawszeważyła tak 55. Wtedy byłam szczupła. Ja poznałam Michała to tak nam dobrze razem :), że dobiłam do 60 kg. No powiedzmy, ze to nie jest źle. Ale teraz z dnia na dzien wiekszy brzuch i prawie 1kg do przodu- po noc? bvuuu

Ok chyba musze zaczac sobie zdawac sprawe z tego, zę ruchoma waga to nie uniknione. Tylko jak laski robie, że potrafa przytyć  10 kg??Jak to wogole mozliwe?

reklama
To trudno nazwac wymiotami ::).Ja juz nic do ust wsadzic nie moglam i na sam widok jedzenia,picia czy nawet zapachu...slina wymiotowalam i sokami trawiennymi az mi krew leciala... :mad: ::) :p.I tak przez 3 miesiace az mi kroplowki podlaczali bo bym odleciala.

Do góry