reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Lilka nie wiem gdzie mieszkasz, ale idz do jakiegos biura Expandera - oni ci tam za darmo zbadaja zdolnosc kredytowa i wskaza mozliwosci kredytowania nawet 100% nieruchomosci. Ponadto jesli zalatwiasz kredyt przez nich, wiele bankow daje lepsze warunki. My juz bylismy bliscy kupna mieszkania, bo 60 km dojazdow do pracy wykancza, ale majac mieszkanie 70m z niskimi oplatami i bez zadnych rodzicow (to mieszkanie po moich rodzicach, ktorzy mieszkaja za granica) postanowilismy odczekac jeszcze ze 3 lata, az sytuacja rodzinna i finansowa nam sie wyklaruje.

Jesli jestes z Warszawy, pomysl o Pruszkowie albo innym okolicznym miasteczku, tam ceny mieszkan sa 30% nizsze.

I naprawde wiej z tego domu, nie ma tam dla ciebie milosci, nie bedzie i dla twojego dziecka, a taka matka z piekla rodem rozbije ci malzenstwo i wpedzi w powazne problemy psychiczne. Pamietaj, ze kazde slowo zostaje w czlowieku, szczegolnie bolesne, wiec kombinuj dopoki jeszcze mozesz sie ruszac!!!

TRZYMAM KCIUKI!!!

reklama
Zwolnienie lekarskie jest od ginekologa :-) po porodzie trzeba sie upomnieć....

A porpos mieszkania... to Pruszków i Piastów mają dobre połączenie z Centrum miasta ... pociągiem sie jedzie 15-20 minut na dworzec środmieście... a wynajecie mieszkania w tamtych okolicach nei powinno być problemem...

Asiolku, a kiedy sie idzie po porodzie do gina, czy maz ma sam isc, ja juz sama nie wiem, bo moj gin nie jest w tym szpitalu co ja rodze, tylko z kliniki gdzie moja firma ma wykupione uslugi medyczne... zupelnie nei mam pojecia jak to zorganizowac, ale sie jego zapytam jak bede na kolejnej wizycie...

Sylwia,moze inny ginekolog z tego szpitala co bedziesz rodzic wypisze twojemu mezowi opieke.Nam wypisywal jak jeszcze bylam w szpitalu.A na kontrole po porodzie to po 6 tygodniach sie idzie.

Cześć Mamusie!
Chciałam wszystkim Wam złożyć serdeczne życzenia Wesołych Świąt, spędzonych w spokoju i rodzinnej atmosferze, smacznego jajeczka, pełnych brzuszków  :laugh: i dużo dużo wody w Dyngusa  :laugh:
Pozdrowienia

A wiedzialyscie,ze mozna kupic nawet srebrny smoczek?Rany takie bajery teraz robia ze szok
45564857

Czesc mamusie kochane :)
Oj dzidzia to mnie rano tak bombardowala ze musialam wczesniej wstac i cos zjesc ;D
A nocke mielismy ciezka bo mezusia mojego zab bardzo bolal i prawie wcale nie spal :( a ja z nim
tak naprawde to go ten zab juz trzy dni boli ale jak dzisiaj rano wstal to powiedzial ze po pracy do dentysty idzie , no zobaczymy bo do odwaznych nie nalezy jesli chodzi o zeby hihihi
Ale mi go zal :(

co do tego zwolnienia dla meza po porodzie to moze je wystawic ginekolog prowadzacy ciaze lub kazdy ktory jest w szpitalu w trakcie porodu i ma wglad w dokumentacje, trzeba sie tylko upomniec bo w dzisiejszych czasach nie kazdy chce takie zwolnienie i lekarze nie proponuja sami , ale nalezy sie 14 dni

Cześć Mamusie :)
Ale macie fajnie z tymi urlopami mężulków :) Mój niestety w marcu zmienił pracę i akurat tak się składa, że teraz sie w niej szkoli, a w lipcu ma zdawać egzaminy. No i nie dość, że nie będzie mógł wziąć urlopu, to jeszcze będzie musiał się uczyć :) Nie zazdroszczę mu w takich okolicznościach :) Mam tylko nadzieję, że nasza dzidzia okaże się wyrozumiała dla tatusia i da mu spać po nocach :) Ale co tam! Oby wszystko było dobrze. Mam nadzieję, że mi siotra trochę pomoże. Może poproszę moja ginekolog, żeby mi wypisała zwolnienie na nią, he he ;D ;D

reklama
A ja wczoraj zrobiłam sobie badania, łącznie z tym testem obciążenia glukozą (po wciśnięciu cytrynki wcale nie było takie złe). No i jestem happy, bo wszystkie wyniki mam dobre. Myślałam, że po tej mojej chorobie to morfologię będę mieć straszną, a tu wszystko w normie. No i cukier też ok. A bałam się, bo mój ojciec ma cukrzycę, no i moja siostra miała cukrzycę ciążową, ale mnie na szczęście jak narazie nie dopadło :)

Do góry