reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

trzmam kciuki co by wypaliły plany...ja tez marze o wyjezdzie ale z moim łosiem to w ogóle nie wchodzi w rachube - taki typ i juz :(

reklama
Martuśka, moje dziewczynki w nocy śpią w osobnych łóżeczkach, ale obok siebie w swoim pokoju. Natomiast w dzień każda gdzie indziej, Ania w dużym pokoju w hustawce, a Alicja w ich pokoiku w łożeczku lub wózku, to zalezy jaki ma humor:)
A jeżeli chodzi o nocki bo ktoś pytał, to nie zapeszając, dziewcznki chodzą spać około 20-21 i przesypiają do 5 rano, potem mleczko i jeszcze śpią do 7-7,30, czasami zdarza im się wstać o 6 niestety. Jak mieliśmy ząbkowanie u Alicji to wstawaliśmy czasami nawet po 5-6 razy w nocy, a teraz już mamy dwie dolne jedynki i idą nam jedynki górne, ale jak narazie spokojnie jest. Ania ma dolną jedynkę która wyszła jej tydzień temu, ale też bez niespodzianek.

A oto moje szczęścia:
Tutaj razem:
19bs2.jpg

A to jest Ania:
38qv.jpg

A to Alicja:
29wp.jpg

Nad dziecmi tyle sie poprodukowalam, bo dluuugo nie pisalam o nich nic :)

Asiu juz widze zdjecia, los cos poprawil i moony tez widze, super zdjecia wies taka czadowa i u Ciebei Asiu i u moony. No i mlecze takie żlóciutkie.

Martusiu15 super masz te córcie :laugh: :laugh: :laugh: Ale fajnie sie razem bawia. No i chlala Bogu, ze Ci spac daja. Ja mysle, ze tak to sie juz uklada, ze jak ma sie dwójke to jakoś daja żyć te dzieci i ładnie "sie organizują" ;)
Lubią się? Pewnie tak :)

Martuśka, narazie przełamują pierwsze lody:) Ale raczej tak, chociaż czasami zdarza się, że jedna drugiej da w głowę jakąś zabawką, a najfajniejsza jest zabawa jak jedna drugiej zabiera smoka z buzi, strasznie się wtedy cieszą:) Siostry to zawsze siostry, powinny się dogadywać, ale zobaczymy jak to będzie. Narazie są zazdrosne o Mamę, tzn. jak trzymam Alicję na rękach, to Ania też chce, itp.

Dzien świstaka, dobre, tak właśnie te dni wygladają troche. ja już czekam mojego wyjazdu do Polski na 2 tyg. jzu 22 maja. Ale spoko spoko, nie odpoczniecie ode mnie, bo rodzice z braćmi mają stałe łącze ;D

A my byliśmy w pupie a nie w lesie :( Moj łoś kochany jest czasem nie do pobicia Jutro go wyciagnę, jak tylko będzie tak cieplo jak dzisiaj, bo w niedziele pewnie pogoda sie popipcy, jak to zwykle.

Byliśmy za to w tesco na zakupach takich domowych, no ale Alek ma piłkę pierwsza w swoim życiu :)

Noa co do spania, to Alek pojdzie dzisiaj spać wcześmniej, bo pospal przez dzień całe 1,5 godziny, jak rzadko ::)

Martusiu no tak :laugh: my sobie tego nie wyobrazamy tutaj za bardzo, bo każda ma jedna pocieche a jak już dwie to w różnym wieku :) Ale fajnie mieć córeczki. I ja mam nadzieje córci też sie doczekam, nie, żebym nie chciała mojego Alka (chciałam chlopca bardzoooo) ale córki z mam ato takie czarownice ;) Jak w "Totalnej magii" Przepadam za tym filmem :laugh:

No Ci Sławek wybył do pracy a ja ide na spacer z Aleczkiem, potem kapiel kolacja, cyc i spanko i daj Boże czas wolny dla mnie ;)

acha jeszcze co do tej opieki niani lub babci. U mnie jak by sie rodzice zajmowali ALkiem to wiem, ze rozpieszczony nie byłby napewno, bo boi rodzice to tacy z zasadami ;)

No Alek za mną ksiażeczki oglada. Przerwaca kartki pieknie (takie kartonowe) jak ja lubie jak on taksie ładnie bawi :) Moze jakieś zdjecia sama wkleje

reklama
Marta ale fajne te twoje dziewczyny. super, że maja siebie nawzajem do zabawy, to jest duzy plus. Ha a z tym smoczkiem to dobre, majka tez lubi gdy jej zabieram z buzi i wkladam. Albo mowie daj mamie mosia to mi wklada do buzi.

Do góry