reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
Ja tez pije kawe bo jak nie pilam to mialam strasznie niskie cisnienie 78/38 prawie jak nieboszczyk :laugh:,i do tego glowa mnie strasznie bolala.To mi doktorek tabletki na podwyzszenie cisnienia zapisal,ale tak szczeze to wole kawe obalic niz tablety wcinac

Najgorzej to jest naczytać się co wolno a czego nie. Zwariować można. Albo słuchać rad innych. Doprowadza mnie do szału, jak ktos widzi, że jem świeżego ananasa i od razu mówi, że mi nie wolno, bo to może wywołać akcję porodową :)

Ja też mam takie niskie ciśnienie, i lekarka powiedziała mi, żeby sobie właśnie kawusią podnosić :)

no własnie :) malin nie można, bo coś tam, wątróbki też nie można, choć ma tyle żelaza :) można oszaleć.
Jak zaszłam w ciążę, to sama popadłam w taką paranoję, ale na szczęście mó mąż mnie przywrócił do pionu. Mówił, ze jak zjem trochę czegoś to nic mi się nie stanie. Może jakbym zjadła 5 kg tych ananasów, to bym urodziła, ale nie jednego :D

Dziewczyny, czy was też tak denerwuje, jak ludzie wam radzą, co można a czego nie? Ja ostatnio byłam na imprezie, no i taka starsza pani (którą zresztą bardzo lubię) jak zobaczyła, że sięgam na drugi koniec do stołu po sałatkę powiedziała: "Klaudia nie wolno ci rąk wyciągać do przodu"  ;D
Normalnie az mną zatrzęsło :) Na to moja babcia: "No i pamiętaj, żeby przez sznurek nie przechodzić" :D Strasznie mnie wkurzają takie komentarze :)
Kurcze, ale dzisiaj jakoś mnie wzięło na narzekanie :)

reklama
Moze to nie naukowo ale mnie sie wydaje ,ze najlepiej odrzywiac sie podobnie jak przed ciaza.Wazne abyscie zaraz po porodzie nie zmienaly diety na inna(jesli bedziecie karmic) bow tedy dziecko nie przyzwyczajone moze miec kolki,uczulenia i inne takie.Ja np. w ciazy jadlam kapuste i po porodzie tez(choc sie nie powinno bo wzdyma i maluch moze miec kolki).Jednak maluch byl przyzwyczajony i nic mu sie nie dzialo.

Do góry