reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

wczoraj bylam na badaniu ponownie i na mur-beton będzie chlopiec. Asiolku - można wpisać Maciuś, nie pamietam czy w koncu podalam imie.

tusiu - moj maly to kopie jak szalony. Nawet nie musze wygladzac sweterka, zeby bylo widac jak wszystko lata, hi hi A czasami czuje jak sie rusza calym cialkiem, az zamieram z wrazenia wtedy. No i na badaniu 10 dni temu dziecko stalo na glowie, a wczoraj bylo ulozone poprzecznie. To najlepszy dowod, ze ciągle dokonuje manewrów ;D Ale czy to zależy od plci? Mówi sie, ze chlopcy w ogole wolniej sie rozwijają - pozniej chodza, pozniej mowie. A jak to wygląda na tym etapie? Wg mnie to zależy od indywidualnego charakterku

reklama
Gazelaczku, mi zmęczenie minęło wraz z końcem I trymestru. Ale te pierwsze miesiące, to był koszmar, męczyłam się nawet przy myciu zębów :D Na szczęście teraz jest już ok.
Skarbuś ciężarów staram się nie dźwigać, więc mnie nie boli. Ty lepiej też sobie trochę odpuść z tym dźwiganiem (jak to oczywiście możliwe) !!!!!!!!

Dziewczyny, czy wiecie jak wyglądaja rozstepy? Panicznie sie ich boje. A wczoraj cos zauwazylam na brzuchu, ale nie jestem pewna co. Bo generalnie od ubran, a glownie po spaniu moj brzuch jest caly pognieciony. I moze to co widze to są takie pogniecenia? Ale obawiam sie ze te czerowne prążki to wlasnie to czego najbardziej nie chce  :mad:  A tyle się smaruje, buu... Wiecie cos na ten temat? Bo z wrazenia w racy nic nie mogę zrobić...

Gazelaczku, jak ci sie te pręgi pojawiaja tylko wtedy, jak cie ubranie gniecie, czy po spaniu a potem znikaja, to to nie są rozstępy :) MOja siostra przy drugiej ciąży miala rozstępy na brzuchu. Na początku są ciemno czerwone, takie sine a potem stają się białe.

Ale nie przypuszczam zebys je miala,bo one nie znikaja tylko sa caly czas.To pewnie tylko odgniecenia.

A ja z kolei zauważyłam u siebie celulit na udach i pupie :( No ale nie mam zamiaru się narazie tym przejmować. Po ciąży przyjdzie czas na powrót do formy :)

reklama
Kochane babeczki wpadłam teraz ,aby się na kilka dni zwami pożegnać...według waszych wskazówek spakowałąm walize i jestem już gotowa :)czekam na swoje słońce aż pomnie przyjedzie :)no i mam nadzieje,że na swój ślub <16.04>wruce do domku ;Da wy się trzymajcie cieplutko i dbajcie o siebie ;Di plotkujcie ile się da-to taki mały sposobek na nude ;)

Do góry