reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

szczoteczki i tymi ma :D dstał od mikołaja :)

a ja teraz biorę się za prasowanko, nieczuję się jakoś strasznie zmęczona, a teraz mamy tańszą tasryfę pradu więc poprasuję a z racji że lubię to mykam do łazienki poprasować, bo w pokoju mógły się tymi obudzić

reklama
boże dziewczyby tymi znowu wyrwał się ze snu z przerażającym płaczem krzykiem !!!! nie mogłam go wybudzić i uspokoić :( co się może złego śnić takim kruszynkom ???

no a gdzie elficzka ? asia pewnie imprezuje l;ub padła z kubikiem :)

hanti pisze:
JESTEM GODNA PODZIWU DLA MAM PRACUJĄCYCH,których dzieciaczki ząbkują
nie śpią,jeczą w dzień i takie tam.......................ja się zastanawiam,jak bym dała radę :)

Dziękuję, dziękuję ;D ;) A tak poważnie, to chyba nie do końca na te pochwłay zasługujemy. W końcu najtrudniejsze chwile marudzenia, ząbkowania, noszenia na rękach, biegania za raczkiem po całym domu, spędzamy w pracy ;) To taki urlop od trudów macierzyństwa ;D

gazelaczek pisze:
hanti pisze:
JESTEM GODNA PODZIWU DLA MAM PRACUJĄCYCH,których dzieciaczki ząbkują
nie śpią,jeczą w dzień i takie tam.......................ja się zastanawiam,jak bym dała radę :)

a tu za półtorej miesiąca będę mieć ten problem
mam cichą nadzieję,że już będziemy po ząbkowaniu ::)

Hanti, kochana, ja przez te właśnie ząbkowania stwierdzilam że dłużej nie dam rady i wracam do pracy  ;)

Gazelaczek, jak zawsze podziela moje zdanie ;) :)

tusia26 pisze:
Maja tez budzi się co godzinkę, kurde kiedy te zęby wyjdą.
Chciałam wam jeszcze powiedziec, ze ja to tez taka troche mama pracujaca  :p bo latam po tych lumpach i zdjęcia obrabiam wystawiam, czasu to pochłania i to w sumie moja taka praca, bo w ten sposob zarabiam, gdyby nie to nie miała bym nowego wózka dla Maji itp. Na czysto z tego mam tak z 400 zł, ale teraz troche lipa z towarem, cos upadło, mam nadzieję, że to kryzys chwilowy. Jak bym mogła tak na całego to zarabiałabym o wiele więcej.

A co do pomocy to nikt mi nie pomaga jak nie mąż, ale nie chce go az tak wykorzystywac, bo mi go szkoda. Pracuje ciężko po 12 godzin i to przy maszynach takich co trzeba miec oczy szeroko otwarte, bo można rękę stracić, więc wiecie. No pozostaje mi teściowa, lub teściu, ale to też wiecie jak jest  :p

Tusia, już dawno chciałam Ci napisać, że dzielna jesteś, z małą Majką, pracą w domu i taką teściową na głowie ::) Pewnie, że Twoja praca to normalna praca. W biurze, czy w domu, każda tak samo ciężka i absorbująca. Dlatego zapraszam częściej na wątek dla mam pracujących ;)
Co do incydentu z Majką, rozumiem, że masz ochotę walnąć się ze złości po łbie, ale nie bądź dla siebie zbyt surowa. ;) Fakt, że tak bardzo to przeżywasz świadczy tylko o tym, że nie jesteś bezmyślna i na pewno nie zrobisz drugi raz tego samego błędu. Najgorszi są rodzice, których głupota tak przyćmiewa, że powiesić takich za nogi, to mało :p

reklama
Do góry