reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

mania pisze:
i jeszcze tylko Wam napisze ze sklerotyczka ze mnie bo zapomnialam napisac ale to zdjecie MELOMANA Joaskowego mnie powalilo na kolana jest urocze!!!!!!!! urocze i raz jeszcze urocze a Kubus wyglada tak slodko i tak powaznie!!!!!!!

:-* :-* :-* :-* :-* od Melomana :)

reklama
Kurde dziewczyny przez te nieprzespane nocki jestem nie całkiem myśląca, ale muszę się wziąc w garść, bo dzis przeze mnie była by tragedia.
Przygotowywałam Makę do kąpania, jak zawsze na pralce w łazience. Rozebrałam i posadziłam, zawsze ja trzymam, nawet jak sprawdzam wodę to drugą ręką, a dziś jak sprawdzałam to nie trzymałam, a Majka w tym momencie schylila się do przodu patrząc za pralkę i spadała na kafelki główką, widziałam jak leci kontem oka i na szczęście mam swój niezawodny okazało się, że nawet w zmęczeniu refleks, złapałam ją w locie za nogi i przed samą podłoga juz była jej główka. Już nie chce myśleć jak to mogło się skonczyć, kurde jestem przewrażliwiona na tym punkcie i zawsze próbuję takich sytuacji uniknąć, a tu masz, kurde teraz jestem tak wkur... na siebie, że mam ochote się zlać. Znam dwa przypadki, których dzieci przez takie upadki strasznie ucierpiały na zdrowiu - jedno ma padaczkę, a drugie jest upośledzone ( spadło u nas na schodach). :-[

Tusia no przraziłam się strasznie jak przeczytałam twój post
ale całe szczęście że to się tak skończyło
U nas nocki tragiczne co godzinę pobudka

Tuska coś czuwalo na Majeczką...
dzięki Bogu... ale masz refleks..... musisz poprosić kogoś żeby pomogl Ci w opiece nad Majką, a Ty po prostu musisz się wyspać

o rany tusiczku :-* dzięki bogu nic się nie stąło poza strachem i sercem pewno pod gardłem !!! buziaczki kcoahna !!!aż mi się słodko zrobiło boziulku..............

a ja idę się myć ululałam dwuch smyków najpierw tymika a później tytusa pierw ich wykąpałam i tata przyszedł na ratunek ;) ponosił tytulka a jak tymi zasnął to ja go myk przytuliłam i oglądając tubisie zasnął, bo siostra ze szwagrem zabrali benjamina do makfakena ;) no do donaldsa jak by kto nie wiedział ;) bo wcześniej nie mogli, bo szwagier dopiero po 19 w domu :)

mania pisze:
i TYMCIUS z irokezem to doriero bedzie jak zacznie takia fryzurka na codzien nosic :)

maniulka po tacie :) weięc wszystko możliwe ;)

a nam się kompik rąbie znowu :mad: ::)

a no i jutro rano będzie artek :D

buźka

Maja tez budzi się co godzinkę, kurde kiedy te zęby wyjdą.
Chciałam wam jeszcze powiedziec, ze ja to tez taka troche mama pracujaca :p bo latam po tych lumpach i zdjęcia obrabiam wystawiam, czasu to pochłania i to w sumie moja taka praca, bo w ten sposob zarabiam, gdyby nie to nie miała bym nowego wózka dla Maji itp. Na czysto z tego mam tak z 400 zł, ale teraz troche lipa z towarem, cos upadło, mam nadzieję, że to kryzys chwilowy. Jak bym mogła tak na całego to zarabiałabym o wiele więcej.

A co do pomocy to nikt mi nie pomaga jak nie mąż, ale nie chce go az tak wykorzystywac, bo mi go szkoda. Pracuje ciężko po 12 godzin i to przy maszynach takich co trzeba miec oczy szeroko otwarte, bo można rękę stracić, więc wiecie. No pozostaje mi teściowa, lub teściu, ale to też wiecie jak jest :p

Jak dobrze ze Majeczce nic się ie stało, pewno się wystaszyła i ty też Tusiu

wyróciłam z zakupów, głównie dla Juli jedzenie i kosmetyki, słów nie mam ile wszystko kosztuje ::)

a co do tej pracy to po przemyśleniu wysztkiego chyba narazie muszę zrezygnować
Julia jeszcze mała i trzeba jej ciągle czas poświęcać a ta praca od 9-17,30 czyli cały dzień by mnie nie było i jeśli mama by się zgodziła z nią zosatć, to niewiem czy mam prawo obarczać ją codzienną 9 godzinną opieką nad moim dzieckiem, co innego jak do przedszkola by chodziła i na 2-3 godziny

a przecież wiedziałam że narazie do pracy się nie będe wybierać
tylko zawsze się coś fajnego trafi wtedy gdy nie trzeba, a jak bym chciała isc to pewnie nic nie znajdę ::)

nie moge nic napisac BB chodzi jak żółw to mało!!!

Tusiu zdjecia wkleje jak paczuszki przyjdą
a swoja droga to Bogu dzieki ze Majka nie spadła...............strasznie sie przestraszyłam...mogło byc nie szczescie...jak dobrze ze masz refleks

kupilam Mili szczoteczki do ząbkow,sa trzy sztuki,jeden do masazu dziąseł-Mili od razu wiedziala o co chodzi :laugh:,do nauki mycia i jeden do mycia

17zł a fajna rzecz polecam!!!

Lilka pisze:
kupilam Mili szczoteczki do ząbkow,sa trzy sztuki,jeden do masazu dziąseł-Mili od razu wiedziala o co chodzi  :laugh:,do nauki mycia i jeden do mycia

ja też dziś kupiłam Juli szczoteczke :laugh: hihi zbieg okoliczności ;D

reklama
Do góry