reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Gazelaczku tobie chyba podobaly sie zyrafki(?) Widzialas juz taka posciel
3609702804200a19b25172.jpg

Kurcze fajne te zyrafki...Ja chcialam zrobic pokoik z misiem puchatkiem (nawet obrazeczki juz stwozylam)ale poscieli takiej niema...

reklama
Cześć kobietki.. Jestem tutaj nowa. Mam na imie Justyna, mam 28 lat i czekam równiez na swoje maleństwo - termin 27 lipca. Mam do was pytanie, do tej pory rozjaśniałam włosy (balejaż) i teraz nie wiem mozna robic takie rzeczy w ciązy czy nie za bardzo. Te odrosty - to tragedia. Z nową fryzurką lepiej człowiek by sie poczuł.

Witaj Justyna!Jesli chodzi o farbowanie wlosow to prawie wszystkie to robimy ;)."Dotychczas w zasadzie nie udowodniono szkodliwosci dla dziecka,z drugiej jednak strony,nie udowodniono rowniez,ze sa one calkiem nieszkodliwe.Poniewaz wszystkie te chemikalia sa latwo absorbowane przez skore,moga przedostawac sie do organizmu dziecka."Jeffrey W.Ellis-Cud Narodzin.
Ja rowniez robie balejaz a w poprzedniej ciazy rozjasnialam cale wlosy.

;D Heja Aga :-) dobrze, że już jesteś :-)

Dzień dobry o poranku :-) wiecie w weekend pojechaliśy już troszke sprzątac nasze nowe mieszkanko :-) zawieźliśmy też dwie walizki z książkami :-) ech jakie to było miłe :-) jutro jedziemy do faceta od kominków :-) aby domówić szczegóły :-) i zamówić garderobe :-) ech.... już sie nie moge doczekać... a jak tylko się wprowadzę :-) bede robiła kącik naszej Majeczce :-)

Hej dziewczyny
Witaj Justynko:))
Aga - fajnie że już jesteś. Gdzie znalazłaś tą posciel - wiesz może jakiej to firmy bo jest sliczna:)) Ja już mam wybrane obrazki na  scianę z żyrafkami:))
Asiołku - ale super będziesz karmiła Majusię przed kominkiem....tylko nie przemęczaj sie tym sprzątaniem - chociaz wiem jak trudno Ci sie powstrzymać - przecież to włąsny kącik
Miłego dzionka:))

Aniu i..Taka posciel mozna dostac od Klupsia ale tez z innej firmy niesety niewiem jak sie ona nazywa.Weszlam dzis na Allegro i tam jest pelno tych zyrafek(posciele,ochraniacze,przyborniki,baldachimy,spiworki...)Normalnie wszystko,a Kubus Puchatek jest i owszem ale tylko poduszki i kouderki i to jeszcze w dziwnych rozmarach :p

reklama
:-) ojej w końcu to wszystko do mnie dociera :-) i mam tyle pytań :-)

kiedy dziecko może się pomoczyć np w jeziorze?
czy jak sa upały nie bedzie przeszkadzało otwarte okno w nocy?
kiedy możńa wybrać się w pierwszą podróż?
jak długo ma trwać pierwszy spacer?
jakich środków się używa do kąpieli i jak wygląda cała procedura?
ile reczniczków dla maluszka wystarczy?
ile butelek trzeba kupić?
ile smoczków?
czy jak dziecko płacze trzeba je ciągle trzymac na rekach?

Do góry