reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Aguś postaram sie pożyczyć od kuzyna aparat cyfrowy :-) bo chetnie pokaże Wam moją wymażoną łązienke :-) pkoiki dwa :-) salon:-) a jak ju ż zamontua to kuchnie i kominek :-)

reklama
Asiolku w jeziorku to takie kilku miesieczne okolo pol roczne najlepiej siedzace.Ale na besenik to wczesniej mozesz maluszka zabierac,dorian byl pierwszy raz jak mial 4 miesiace,ale na nauke plywania chodzily bable ktore mialy 2,5 miesiaca
www.mamatataija.pl
7.jpg

:-) dzieki Aguś :-)
aha a czy jak sie karmi piersią to od samego początku nie możńa jesc mlecznych produktów... ?

???ja caly czas jadlam mleczne produkty,nigdy z  nich nie rezygnowalam.Chyba,zeby sie okazalo,ze dzidzia ma skaze bialkowa...

Asiolku,jesli bedzie piekna pogoda a tu w dobrej formie to po tygodniu mozna na spacerek wyjsc.Nasz pierwszy spacerek trwal pol godziny ale w tedy bylo chlodniej niz latem ;) bo to kwiecien i dopiero sloneczko zaczynalo przygzewac.

:-) zastanawiam sie, że musze chodzić do szkoły rodzenia ... czy bez tego poradze sobie z pielegnacją dzidzi?

Ja na poczatek mialam 2 butelki,jedna zwykla a druga ktora byla przy laktatorze.W podroz to nie wczesniej niz z miesiecznym dzieckiem(zalezy jaka to podroz ma byc?).Smoczek moj synek mial jeden i ma do dzisiaj jako pamiatke bo nigdy go niechcial trzymac w ustach,ja go nie zmuszalam i tak obyl sie bez niego...

Ja do szkoly rodzenia nie chodzialm,ale pewnie warto...Jednak jakos sobie z pielegnacja poradzilam...to tak samo przyszlo ;)
Pewnie,ze bez wpadek jakis sie nie obylo ale poradzilam sobie lepiej niz moglabym przypuszczac(bo ja nigdy nie mialam kontaktu z tak malymi dziecmi.Ale takie cwiczenia w szkole rodzenia pewnie dodaja pewnosci siebie i spokoju ducha :laugh:
Jak wrocilismy do domku ze szpitala to moj mezyl zawsze malego kompal. :laugh:

reklama
Aha,Asiolku,malenstwo najlepiej pluskac w przegotowanej wodzie(chociasz nie koniecznie),albo z dodatkiem krochmalu.
Reczniczki 2 kapielowe powinny wystarczyc.Najfajniejsze z kapturkami bo w tedy dzidzi nie zawieje.

Do góry