reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny, skonczyly mi sie spodnie :o :o Wlasnie szukam szybko na internecie nowych, bo w czym ja pojde do pracy w poniedzialek? W tym tygodniu siedze w domku, chcialam rano isc do sklepu, a tu sie dopiąć nie moge ;D
Ale za to teraz kupie sobie letnie.

Jakie macie - takie pod brzuch biodrowki czy z golfem? Bo zastanawialam sie czy nie kupic pod brzuch, skoro kiedys juz sie zrobi cieplo, to pomyslalam ze golf moze grzac. Ale czy takie pod brzuchem nie zsuwaja sie? Macie jakies doswiadczenie ???

reklama
Własnie mam druga przerwe.

Gazelaczku ja słyszałam, że nie do konc sie sprawdzaja te z gumką, podobno sie zsuwaja. Ale wiesz co polecam H&M tam sa takie fajne letnie jasne spodnie i mimo że maja golf jest cieniutki i chyba nie bedzie w nim goraco.
Ja własnie dziś podjechałam do krawcowej i zawiozłam trzy pary ciązowych spodni ( dzinsy, własnie te jasne i dresowe)żeby mi obcieła nogawki. Jak na złość te wszytski spodnie które teraz szyja maja poste nogawki do dołu. Ja tego po prostu niecierpie. Zdecydowanie bardziej wole z szerokimi nogawkami do dołu. Tak wiec po prostu wszytskie obcinam na 3/4. Góra jest super, teraz i dół bedzie. I tak sobie bede śmigać w wiosne.

Gazelaczku ja wole takie po brzuchem, bardziej podobaja mi sie wizualnie.
Maniu kochana, ja tez mialam bialko w moczu, ale na samym poczatku ciazy w 4 t.c. i do tego duza ilosc leukocytow i czegos tam jeszcze. Czy masz problemy z oddawaniem moczu, bo ja mialam - pieczenie i potrochu sikalam. Dawali mi tabletki i dopiero zwykly furaginum mi pomogl. Moze ty tez masz zapalenie pecherza? A jak z twoim cisnieniem?
Mnie juz w koncu przestala bolec glowa - dwa dni mnie nawalala.
U mnie w domu syf a ja mam lenia i nic mi sie nie chce tylko kurz z telewizora starlam narazie bo juz troche obraz przyciemnial.
Dziewczyny u was tez tyle sniegu i ciagle pada. U nas w ogrodku to po kolana i pada i pada. Pies pudel jak wychodzi to sie w nim zatapia. Hi hi

Ja mam takie spodnie z wysokim pasem i gumką do regulacji. Są wygodne, więc polecam. Poza tym golf jak dla mnie wygląda trochę smiesznie ;),więc takich nie kupuję.
Remanent w szafkach zrobiłam wczoraj i schowałam te rzeczy, w które napewno tej wiosny i lata nie wejdę.
W każdym bądź razie ja nastawiam się niebawem na mocne słonko,więc zdecydowanie preferuję sukienki. Zobaczymy tylko jak będę wyglądały moje nogi :( i wtedy zastanowię się nad ich długością...

A mycie okien od tej pory typowo męskie zajęcie ;) ;) ;D ;D

Tusiu ja od zawsze mam problemy z pecherzem :p ale ostatnio puk puk odpukac bylo ok wiec madrzy mysla ze to moza byc nerki :(

aaa faktycznie H&M jest super w zeszlym roku nakupowalam tam sporo ciuszkow ciazowych i wiekszosc z wapinana jest wysoko nad brzuchem...sztruksy, dzinsy i portki od dresu baardzo wygodne
ale faktycznie na cieple dni to moze lepsze takie niskie hmm...

co do spodnie to ja mam takie bojówki z golfem, ale sa super, golfik z cientkiej bawełny, zresztą znając siebie będę go zawijać pod brzuch... hihi

co do mycia okien to w tym roku Połóweczka ma sie tym zająć, ale jego zajęcie oznacza zatrudnienie do tego jednej z sióstr (ma trzy!!! i w domu wszytskie biegały tak jak im kazał... hihih) teraz nie ma tak dobrze

Maniu a cisnienie jakie masz?
A mnie ostatnio kluje z boku, ale nie tak jak wiazadla na poczatku, tylko zalezy to od pozycji jak sie wygne. I jak sikam to musze tak delikatnie bo mnie wtedy mocniej kluje i tak jakby caly brzuch troche przy tym bolal. Niewiem co to, bo jeden dzien to mam a nanastepny juz nie, potem znowu na trzeci dzien i tak w kratke. ?

co do zmian, to tez planuję przed świetami, bo w świeta mam wesele, zreszta w tym roku nie będę raczej opalona a z natury jestem strasznie blada, więc przy ciemnych wosach wyglądam jak upiór... więc tez zamierzam przerobic sie na blond (juz to kiedys trenowałam i podobno było super), choć cięzko mi sie zdecydować w których włosach jest mi lepiej, jedni mówią że  w ciemnych, inni ze w jasnych, jedni że w krótkich inni że w długich ... tak to już jest .. ale o gustach sie nie dyskutuje... ;D

... ja tez mam niskie cisnienie, lekarz mówi ze to dlatego że w ciazy musi sie zwiekszyc ich ilośc, a wyprodukowanie jednej trwa 30 dni !!! więc krew jest teraz rzadsza... przed miała tak 120/70, a teraz 90/50 albo i niżej...

... wracam do prasowania... zajrzę jeszcze później 8)

reklama
tym razem cisnienie mam ok a z tymciem mialam nizkie podobne do Twojego

mam naadzieje ze to nic powaznego

Do góry