reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Sarka jesli chodzi o imiona to zobazc w naszej "najwspanialszej liscie".Ja dla dziewczynki bym chciala Nadia albo Tatiana

reklama
Czesc Dziewczynki! Witaj Sarka :-)

Nareszcie. Odezwał sie. Mój synek po dwóch dniach przerwy zaczał znów kopać. Kamien spadł mi z serca. Chyba sie dziś upije mlekiem. :) :) :) :)
Czuje sie dużo lżej.

Gazelaczku, my pomału sie przyzwyczajamy do zakupów. Teraz jestem n etapie szukania informacji i porad innych mam jakie łóżeczko, przewijak, komode i wózek. Zaczynamy gruba rurą juz w maju. Wtedy bedzie wielkie malowanie i pewnie kupimy mebelki. Chyba nie wytrzymam, zeby ze wszytskim czekac do konca. Gazelaczku nie wiem czy jest sens abyscie jechali do Ikea. Tam sa chyba ze dwa łozeczka i jakies pierdoły. Naprawde nic specjalnego. Lepiej pojedzcie sobie do Świat Dziecka przy Puławskiej2. I jezscze sa trzy sklepy(w których jest wszytsko od mebli do ubrań) które odkryłam i do których sie wybieram :
1. Grójecka 74 tel. 659 88 40
2. ul. Dźwigowa 51 (róg połczynskiej)
3. http://www.tomi.com.pl/

To wielkie sklepy, w których mozesz kupic wszytsko. Ten sklep Tomi to nawet hurtownia. Pewnie i ceny sa przystepniejsze.

No to buźka. ide sie kapac bo znów siedze na golasa :-)

Niania,przypomnialo mi sie co do lozeczka to powinno miec dno tez ze szczebelek a nie z plyty.A zeby byla wentylacja.

Ja przymierzam sie tez do zakupow dopiero w czerwcu. Ale wszystkie informacje juz zbieram.
Wózek będzie napewno wielofunkcyjny, a łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami - to bardzo szybkie podsumowanie :laugh:

Jeszcze wam pokaze jaka rewolucje potrafi w pokoju zrobic synek ;D.
A tak dokladniej to z ikei mamy to wiszace momaranczowe cos ;D i to jest bardzo przydatne.Mamy tam pochowane sredniej wielkosci zabeweczki a w ostatniej przegrodzie nawet jednorazowe pieluchy.
Fajne sa jeszcze te skszynie(niewiem czy na zdjeciu widac-z prawej strony)Sa skladane,wiec wrazie co mozna rozlozyc i schowac do szafy,dobre jest to ze mozna ukladac pietrowo.Ale niestety takich juz chyba w sprzedazy niema tylko calkowite.Ale w katalogu widzialam,ze chyba w maju benda za 10 zl. sztuka.Ja napewno jeszcze takie kupie.
5765242_d.jpg

Hej sarka! Fajnie Cie poznac  :laugh: Ja na imie dla chlopca mialam takie "ciepłe" koncepcje. Kiedys marzylam o Krzysiu, a chyba ostatecznie zostanie Maciuś.

Czesc Sarka, witamy w klubie. :)
Klaudio mi w nocy tez bardziej twardnieje macica zwlaszcza jak mam wyprostowane nogi i jak wracam z kibelka, to az lekko schylona tak mnie ciagnie. Wiec napewno nie ma co sie martwic. Ale brzuch mnie przy tym wogole nie boli.
Ale jestem zla, bo za oknem snieg pruszy, ze nic nie widac, a jest juz do kolan. Zimno do tego i na wiosne sie nie zapowiada. :mad:
Aga R to co masz wiszace na zabawki, to mnie sie bardzo podoba, widzialam u kolezanki i tez mam zamiar kupic, tylko jak urodze, bo boje sie jechac w dluzsza trase w ciazy. A jeszcze tam pare rzeczy mnie sie podoba i nie sa drogie. Taki stoliczek za 36zl bodajze i laweczka do niego, gdzie dziecko moze sobie siedziec i malowac. Te skrzynki tez bardzo fajne, jak beda to tez kupie.

Maciuś to imię mojego męża. Ja używam Maciejka:).
Nasz synek myślę, że też cieplutko będzie Jasiu :laugh:, chyba że będzie dziewczynka

reklama
Do góry