reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Nianiu! jesli chodzi o jakies rady w sprawie wozka to..hm... chyba wazne jest by byl lekki tak zebys mogla sama go przeniesc i by byl zwrotny i mial dobre kolka, poza tym warto wiedziec czy da sie dobrze oslonic dziecko przed sloncem, wiatrem itd. poza tym pomysl gdzie czesciej bedziesz z nim jezdzila jesli np. gdzies gdzie sa dziurawe i piaszczyste drogi to lepsze sa takie wieksze kolka a jesli jezdzisz po miescie i wsiadasz do tramwaju czy autobusu to waze jest by wozek byl lekki. dobrze jest tez miec pod wozkiem miejce najakas torbe albo dodatkowy kocyk lub oslone przed deszczem.
to tyle jak mi cos wpadnie do glowy to dam znac ;)

reklama
kobitki kochane.... ;D  ja z małym interesikiem ;)Tak się złożyło,że  16-go kwietnia mam Ślub ;Dale mam małego problema...nie bardzo wiem gdzie w Łodzi są jakieś konkretne sklepiki z odzieżą dla ciężarnych :(czasu  nie zostało mi wiele i nie wiem gdzie się kierować...może jest tu jakaś babeczka z Łodzi co??

Do tego zakupu wózka widzę, że trzeba się zabrać wcześniej, żeby sobie wszystko posprawdzać:)

Ja i tak poczekam do wiosny, bo na razie to nie mam ochoty na żadne zakupki :(

Chyba coś namieszałam i poprzednia wiadomość nie została wysłana, no nic raz jeszcze..
dzięki nianiu, jutro na pewno się odezwę z nowinkami po wizycie. Podczas tego USG będę widzaiła naszą dzidzię tak naprawdę poraz pierwszy, bo pierwsze i ostatnie jak dotychczas USG miałam robione w 6 tygodniu, gdzie widzieliśmy tylko białą plamkę i pikające serduszko, więc jutrzejsze wydarzenie przeżywamy z mężem już od kilku tygodni, byle do jutra po południu
wypiłam mleczko:) i pozdrawiam Was ciepło
iwon

Graszko na forum głównym (ciąża, poród, połóg) znalazłam wątek dotyczący łodzianek - tam prędzej znajdziesz pomoc w sklepach niż u lipcówek - chyba nie ma tu za wiele łodzianek:) (krakuski też chyba wybrały inny termin :laugh:)

Dziekuje Maniu, ze mi odpisalas. :) Wiecie ta butelka Hebermana to okropnie droga, moge o niej sobie zapomiec.
Dziewczynki ja to bym chciala dzidzie przyzwyczaic do zasypiania np. przy radiu, ale to chyba caly czas nie bedzie moglo byc wlaczone, bo nie wiem czy bym slyszala jak sie w nocy obudzi czy tp. Moze wiecie cos na taki temat, bo nie chce by w dzien, gdy bedzie spala my musielibysmy chodzic na palcach.
Elfiko moja dzidzia tez dzisiaj nadzwyczaj spokojna, az chwilami to sie balam, czy wszstko z nia dobrze, bo taka dluga cisza byla.
Witam nowa kolezanke.
A co do ruchow dzidzi, to napewno u kazdej jest inaczej, poczytajcie sobie tutaj:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1032426
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1578683
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1244058
Maniu ty rodzilas ze znieczuleniem z.o., powiedz mi, bo dzis mnie kolezanka nastraszyla, ze po nim jej kolezanka nie czula skurczy i nie wiedziala kiedy przec. Ze polozne na nia za to krzyczaly, ze dzidzia sie udusi. Jak to z tymi skurczami?
Nianiu fajnie masz, ze twoj maz taki wrazliwy. Moj to wogole do calej ciazy podchodzi bez emocji. Zastanawiam sie jakim to on bedzie ojcem. Mezem jest bardzo dobrym, bardzo opiekunczym i troskliwym, ale to, ze jakos chlodno reaguje na nasza dzidzie, nie tak jak inni to mnie wkurza. Powiedzial, ze jak polozna mu poda dzidzie po urodzeniu i powie np. "ma pan corke" to on powie "normalna rzecz" bo ogladalismy taki film i tam tak bylo i facet sie bardzo wzruszyl, a ten moj gnoj a szkoda slow....

Lilko widzę, że się ujawniłaś - nie wiem czego się obawiałaś :). Niezła kombinacja zdjęcia - cała trójeczka w jenym miejscu :laugh:

Po zdjątkach łatwiej jednak wszystkich kojarzyć :laugh:

Te stronki o ruchach dzidzi to cos dla mnie.
To juz chyba malenkie przegiecie, żeby w 20t. nie czuć niczego, z drugiej strony nie mam żadnych problemów ze spaniem, nikt mi nie daje kopniaków. Wszystko ma dwie strony :laugh:
Ja uzbroiłam sie już w cierpliwość jestem pewna, że dzidzia w końcu się ujawni.

reklama
o rany!!! Tusiu co za wariatki te polozne!!!!!! glowy bym im pourywala!!! :mad: to znieczulenia wlasnie na tym polega ze sie nic nie czuje od pasa w dol i praca poloznej ma polegac miedzy innymi na tym ze ona widzi wszystko na monitorze i informuje "zbliza sie skurcz bedziemy przec!" a co te idiotki myslaly?!!!! Boze w dupska bym nakopala!!!! ale ale ostatnio moja przyjaciolka pytala sie swojego ginekologa tuz przed porodem czy jak juz sie tp znieczulenie przyjmie to czy mozna z nim chodzic a on jej na to ze TAK :mad: kolejny oswiecony!!!!! przeciez sie nog nie czuje a igla w plecach to jak ma sie chodzic!!!! nie wiem czy to po porostu zwygla glupota czy niedouczenie?!!!
Tusiu ja ze swojej strony baardzo polecam takie znieczulenie!!!! jesli ma sie rodzic to samo parcie jest juz duzym wysilkem a do tego bol to juz duzo jesli sie go wyeliminuje!!!! dla mnie wysilek fizyczny to przyjemnosc a bol ...raczej nie dlatego zdecydowalam sie na to znieczulenie i nie zaluje!!!! tym razem tez z epiduralem bede rodzic!!! czasami  sa jakies efekty uboczne np bol glowyna drugi dzien ale mnie to ominelo choc jestm baaaaardzo wrazliwa na bol glowy.
Tusiu jesli masz mozliwosc takiego znieczulenia przemysl to bo warto!!!! ale zorietuj sie kto Ci je poda i czy polozne sa douczone w tym zakresie!!! dla mnie urodzenie Tymcia bylo przyjemne ;)

Do góry