reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam w ten smutny dzień(*)

Straszna ta tragedia,całkowicie mnie rozbiła,ja tak jakoś to przeżywam.............

Ostatni raz tak się czułam,jak Papież umarł :(
Tak jakoś mi sie to wszystko przypomina.................

reklama
elfiko pisze:
wy walczycie z sąsiadami a to bądz co bądż obcy ludzie, nad nami mieszka brat męża z rodziną i powiem wam szczerze że wiekszej bandy konowałów to ja nie widziałam.
Maja pokój dzienny nad naszą sypialnią i codziennie musze wysłuchiwac jak sie im życie rodzinne układa, albo sie kłóca tak że sąsiedzi policje wzywaja bo k...,c...., i takie tam leca na okrągło ale najlepsze jest to że po takiej kłótni trzeba sie pogodzić a to też słychać DOKłADNIE
mogłabym kalendarzyk ich pożycia seksualnego prowadzic bo wiem kiedy, jak długo i z jaka częstotliościa sie kochaja.
robia to tak głośno,że musiałabym spać ze stoperami na uszach żeby nic nie słyszeć.
za sciana maja dwójke dzieci w wieku 11 i 15 lat i wcale ich to nie powstrzymuje!
Jeśli akurat sie nie kochaja a szwagier ma na noc do pracy to jego wspaniała żona siedzi do 3 w nocy w internecie i czatuje  ::)
to by mi nie przeszkadzało ale ona sobie co chwila herbatki robi a że w domu chodzi w butach a na podłodze maja parkieto to słychac u nas jakby stado koni latało nad głowa i do tego lubi sobie muzyki posłuchac na całyregulator, a co przeciez u siebie w domu jest!
dziwić sie że dziecko sie budzi, wczoraj w nocy sie wkurzyłam i około 2giej wyciągnełam jej wtyczke z internetu( maja puszczony przez nasz komputer)
zaraz poszła spać małpa jedna  :mad: :mad: :mad:
fajnie mam co?

nie daj się elfiko może,to przez nich ciągle dziecko Ci się budzi :mad:

a co do lekarzy nie daj im odpocząć,niech konowały szukają przyczyny wysypki u Weroniki..........
najgorzej im odpuścić,mają wszystko w d..pie byleby im jej nie zawracać!

trzymam kciuki ale niczego nie sugeruj,jak wejdziesz,tylko posluchaj co powie i później lekkie sugestie wprowadź,co i jak zauważyłaś ::)

Dziękujemy wszystkim pamiętającym za życionka! ;D ;D ;D ;D ;D

mama z tatą wypiją dziś małego szampana(mamy go jeszcze z sylwestra,a nie było takiej ważnej okazji!)
za zdrowie naszej Otylci ;) :D ;D

Wiki trzymajcie się zdrowo i nie dajcie się gorączce! ::)

AniaSzwarc pisze:
Wpadała na chwilkę zobaczyć co u Was i spadam bo zaraz na basen.

AniuSzwarc mam pytanko odnośnie basenu(u nas jest piękny basen i to 5 minut drogi od mojego domku)
i chętnie poszłabym z Otką,ale nie wiem,czy można???
Czy basen musi być,jakoś przystosowany dla niemowlaków???
u nas jest woda chlorowana,ale mamy 4 niecki i jest też taka dla małych dzieci
Aniu jak jest u Was???

A i muszę się pochwalić,że moja półroczna dziewczynka spała dziś pięknie w nocy

wstała o 00.30 na cyca,a następna pobudka była o godź.8.30 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

nie wierzyłam własnym oczom!

reklama
Hej robaczki,

Rzeczywiście tragedia. Smutno... ['] ['] [']

U nas dodatkowo smutno, draka od wczoraj, jakis kryzys mamy na 100 fajerek. Czarno to wszystko widze. Teraz wyslalam męża do sklepu a Macka spac, zebysmy mogli jakoś odpocząć chociaz na chwilkę od siebie  :mad: Na dodatek Maciek w nocy cos krzyczy, nie wiem czemu. A ja potem spac nie moge. Dzis zaczał piszczeć o 3ciej i nie spałam potem do 7.30! Caly czas myślałam o nasze kłótni....

Piszecie, że Wasze maluszki zrobiły się wrażliwe na hałasy. Wyczytalam, że wlasnie w okolicach 6go miesiąca dzieciom bardzo wyostrza sie słuch. Dlatego tak seryjnie zauważamy że byle trzask wybudza niuńki ze snu  ::)

My tez dzis obniżylismy łóżeczko. Maciek ostro się wziął za wstawanie. Wystarczy dac mu ręce, a On sie wybija nóżkami i ciach - stoi  :) Przy czym nie postoi spokojnie, o nie. Zaczyna tak smiesznie zginac nóżki jakby tańczył do jakijś szalonej piosenki  :laugh: Tancerz z Niego bardzo fachowy  ;) ;D

Wczoraj dalam tez pierwszy raz żółtko. Stwierdzilam, że pal licho z szukaniem idealnych jajek [jak to brzmi  ::) :p]. Dostał takie zwykle ze sklepu i już. Póki co żyje, ma się dobrze i chyba takie ze sklepu można dawać.

Do góry