reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Mania jesteś boska. Pierwsze co przeczytałam to twoja opowiesc co faktycznie warto kupic a co nie. Ja np. nie mam pojecia zupełnie i zaczynam sie martwic że powinnam wiecj wiedziec. Bylismy wczoraj w sklepie Świat Dziecka. Jest tam po prostu wszytko....ale co kupic??? matko, ja naprawde bede mie duzy dylemat! Tak rady jak twoja sa złote, bo ty juz wiesz. Masz juz dzidziusia.Bardzo bardzo Ci dziekuję.

Aha wczoraj kupilismy pierwsza rzecz...grajaca pozytywke na łożeczko ( takie róznie zwierzaki które sie kreca i garają :-)))) . Od wczoraj przykładam do brzuszka i puszczam mojemu synkowi.

No a teraz cofam sie czytac reszte :-)

reklama
Nianiu ja tez tak robie z pozytywka :).Przeczytalam wlasnie rady Mani.Wiec ja tez najbardziej lubilam pajacyki,choc spioszkow tez troszke mielismy.To czego niecierpialam to byly wiazane kaftaniki-dostalismy pare sztuk od znajomych i moze raz uzyte byly.Bardzo natomiast sprawdzily sie body z krotkimi i dlugimi rekakami-one zawsze moga byc wieksze i na dlugo starczaja.

Rowniez uzywalismy pieluszek jednorazowych(teraz sa swietne pampersa,praktycznie cala kupke pochlaniaja),ale tetrowe czy flanelowe tez byly (po 10 sztuk)wlasnie do tych celow o ktorych mania pisala.

Moze sie zdziwicie ale takiego noworotka najlepiej kapac w krochmalu :).Powaznie zadne potuweczki potem nie wychodza.I ten Sudocrem faktycznie swietny jest(my go otrzymalismy w paczce przy wychodzeniu ze szpitala).
A wozeczek mielismy wielofunkcyjny ale bez mozliwosci zamontowania fotelika.
mikrus_5007_m.jpg
mikrus_5013_m.jpg

mikrus_5019_m.jpg

5053687_d.jpg

Wozeczek jest swietny pod wzgledem miekkosci,amortyzacji bo jest na pasach.

Dziewczynki witam ! Mam pytanie czy Wam tez tak rosnie apetyt?
Bo mnie jak szalony. Własnie zjadłam omlet z 3 jajek nasniadanie i ......własnie robi drugi!!!łaaaa
Aż sie boje co bedzie dalej. No i wga zaczeła sie ruszać.

Witam i ja !!
Nianiu Ty to taka milutka dla nas jestes !! Ja nigdy nic nie cwiczylam ! A na tym zdieciu jestem po prawej stronie! Musze je zmienic ale narazie to jedyne jakie mam !!
Moj apetyt tez sie zwiekszyl zdecydowanie !! Dzisiaj rano postanowilam ze zrobie uroczysta kolacje przy swiecach !!! Wiec zmykam do sklepu !!
Mam dzisiaj katastrofe !!! nie ma u mnie wody !!! Tak bez zapowiedzi !!!

agnieszko to myslisz ze ten wozeczek jak ma pasy to sie lepiej prowadzi? Ja to mam z tym wozkiem nie lada dylemat, bo nie mam zbyt wiele doswiadczenia i tylko jedna kolezanka w ostatnim czasie urodzila dziecki i ona ma wozek polaka orion i dla mnie ten wozek to katastrofa!! Ja go nie umiem wogole prowadzic taka krowa ciezka a ja mama 156cm wzrostu i potrzebuje cos malego i lekkiego zarazem ale chce wozek wielofunkcyjny , wiec zarazem jestem strasznie wymagajaca ;D
Dzieki tez za rady odnosnie ubranek napewno sie przydaja bo ja tak jak niania nie mam pojecia ile czego kupic i od czego zaczac ;D a z wami dziewczynki to jakos wszystkie problemy sie rozwiazuja ;D

elfiko tak,jak wozek jest na pasach to (przynajmniej moim zdaniem)owiele lepiej sie prowadzi bo jest bardzo miekki.Wyprubujcie kiedys w sklepie,pobujajcie taki na pasach i taki na amortyzatorach sprezynowych.Bardziej miekkie sa te na pasach ale to oczywiscie nie oznacza,ze inne sa zle.Sprawdzcie z jakim wam wygodniej.Tylko jak byscie chcialy "ululac" dziecko w wozku to w takim na pasach wam na pewno wyjdzie :laugh:.

reklama
Aha,dobrze by bylo aby wozek mial przekladana raczke,nasz ma ale akurat z tego zadowolona nie jestem bo gdzy raczka jest z tej strony
mikrus_5007_m.jpg
to zle sie go prowadzi.

Do góry