reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

CZesc Dziewczyny!!!!
ja tu znowu okaaa otwieram a tu juz sporo do czytania ;D
my weekend mielismy troszke nerwowy.... :p niealeko naszego domu jest pub i w nocy byla strzelanian 2 osoby zabite i w ogole policji co niemiara czarene worki na chodniku blleee...nic milego...

Tusiu pytalas co z tym mleczkiem, hmm...to co wiem to wyglada tak:
odciagasz mleczko i wlewasz je do takich specjalnych woreczkow (np gerber takie produkuje, tu one sa wszedzie dostepne, ale nie wiem jak to jest w Polsce, mysle ze tez sa a jak nie to daj znac przesle Tobie)
Mleczko moze stac w zamrazarce do 3 miesiecy, jesli chcesz je dac Dzidziusiowi to je tylko podgrzewasz-NIE GOTUJESZ!!!
z tym nie powinno byc problemu ;) ale Maluszki sa tez wygodne i trzeba uwazac bo z butli mleko plynie szybciej i latwiej sie je ciagnie datego Maluszek moze potem strajkowac bo nie bedzie mu sie chialo juz tak pracowac buzka przy ciagnieciu piersi. Warto zwrucic uwage na dziurke w smoczku by nie byla duza a ksztalt przypominal piers.
Ja nie karmilam Tymcia butelka(bo przez caly czas bylam z nim w domku i nie chcialo mi sie bawic w wyparzanie butelek ismokow-czyste wygodnictwo ;) ) od 4 miesiaca przyzwyczjalam go do picia z kubeczka i do dzis pije z niego.

reklama
Jak zeskanuje moje zdjecia z poprzedniej ciazy to wam tu zademonstruje jaki wielki mialam brzuszek na koncu ciazy :)

Dzien dobry maniu no to rzeczywiscie mialas stresujacy ten weekend !!!!
Ja to bym pewnie do gaci ze strachu narobila, a jesli chodzi o te karmienie to czy mozecie powiedziec czy moj plan sie powiedzie?? A mianowicie chcialabym zeby dzidzia spala w lozeczku od poczatku i tylko bede je miala przysuniete do lozka zebym mogla reke wlozyc i pilnowac mallucha. Jak tylko komus to mowie to wszyscy mi radza spac z dzidzia a ja bym jednak wolala nie. Nie chodzi o to ze jakas wyrodna matka chce byc ale jakos tak bardziej jestem przekonana do tego spania osobno, co wy na to?? I jeszcze jedno, ile taki maluszek musi w nocy jesc? Czesto?

A ja już wróciłam od "zębologa" :D Było szybko i bezboleśnie. Jeszcze tylko jedna wizyta i z głowy.
Gratulacje dla przyszłych panien młodych!!!!!!!!!!!!!!!

Elfiko!!! to nie powinien byc problem!!!! Na pewno dasz sobie z tym rade!!! moja Mama tez mi tak radzia ale ja Tymcia zholwalam do lozka naszego bo mial czesto problem z odbiciem i balam sie ze moge nie uslyszec gdyby sie zaksztusil w lozeczku no i latwiej bylo mi wyciagnac piers niz przenosic w nocy malego do lozka. Ale na pewno jesli yak postanowisz to sie sie uda!!!!
A maluchytak do 5 miesiaca budza sie co 2do 3h na karmienie, na poczatku miesza sie im dzien z noca ale w koncu sie rozeznaja kiedy broic a kiedy spac ;) potem mozna sukcesywnie eliminowac jedno nocne karmienie lub wydluzac czas pomiedzy nimi tak by w koncu zostaly 2 wieczorne( ok 22 23 i ranne ok 5, 6)

Dziewczynki, własnie dostałam od koleżanki liste rzeczy które powinnysmy miec zanim bobaby przyjda na świat. Jesli któras jest zainteresowna dajecie znać na jakiego maila przesłac.

reklama
Klaudia ja mam wlasnie taki wozek  :D tu kosztuje od $80 do $200 juz z fotelikiem samochodowym
a teraz marzy mi sie tera taki
dreamtimebaby_1833_12217182

ale pewnie trzeba bedzie kupic podwojny  aha AGA czy dorian czesto jeszcze potrzebuje wozek? bo jesli juz nie to moze wcale nie bedzie potrzeby kupowania podwujnego hmm... juz sama nie wiem

Do góry