reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

kaśka k pisze:
ja mam dzisiaj dosyć mała beczy marudzi jeść nie chce dwa obiadki do zlewu a za nimi butla z mlekiem zaraz jej czopka wsadze bo głowa mi pęka po nieprzespanej nocce a tu dalej jazda
bosheeee co sie dzieje :(
kasiu k,a to nie jest jakaś reakcja na leczenie,
czasem nawet witaminy mogą być tak właśnie odbierane,
a swoją drogą to Ci kochana współczuję :-[

reklama
Kasia. Trzymaj się!!!!!!
U nas dzisiaj nawet ok. Właśnie wrócilismy ze spacerku. Superowa pogoda, słoneczko świeci, lekki mrozik, super!!!

gazelaczek pisze:
A u mnie po porodzie chyba nic sie nie zmienilo. @ tak samo obfite i bolesne. A kiedys slyszalam - i to z roznych źródeł - że po porodzie to wszystko sie reguluje, miesiączki są mniej obfite i na pewno mniej bolesne. Niesprawdziłó się.

I gdzie tu można złożyć reklamację?  :p

Elfiko,
a może ze względu na cc tez jest inaczej? Moze przez jakis czas np. macica jakby choruje, albo co??

Ja własnie wczoraj dostałam drugą @ po porodzie. No i też boli mnie tak jak przed porodem :( A leje sie chyba wiecej, bleee

Mój synek wlasnie mi zrobil malinke na szyi :) Idziemy jesc obiadek: pietruszka, ziemniak i kukurydza. A odprzyszłego tyg. wprowadzamy miesko :)

gazelaczek pisze:
Lilka pisze:
u nas Omneo tez sie nie sprawdziło......niby na kolki itd.ale zatwardzenie w cholere było

Gazelaczku,z tego co wyczytałam to podałas Maciusiowi Omneo a po nim odrazu Bebiko 2......no wg mnie to pokolei powinien dostac.....

Omneo,potem 1 i dopiero 2

ale expertem sie nie czuje w tych sprawach, ;)

Lilka, ale Bebiko 1 to mleko dla dzieci poniżej 4go czy 5-go miesiąca życia. Do wieku Macka dostosowane jest Bebiko 2  :)

Gazelaczku wiem :laugh: tylko ze te Omneo jest 'delikatne' w porownaniu do Bebiko 2,i moze Maciek by lepiej zniosł jakbys mu podała jedną paczke bebiko 1 i po juz 2-jke???? nie wiem.....

Wpadam na chwilkę...

Kornelek mi się rozchorował. Dzisiaj o 24.30 obudził się z płaczem, bo był cąły zakatarzony, 15 minut musiałam mu oczyszczać nosek  :( Ma też lekko podwyższoną temperaturkę.

W dodatku od trzech dni ma lekką biegunkę i sytuacja się nie poprawia. Jesli do jutra mu nie przejdzie, jest już zapisany do pediatry, bo zaczynam się martwić  :(

Gazelaczku, mnie się też wydaje, że jakiekolwiek mleko by to nie było, Macius, a raczej jego żołądeczek potrzebuje czasu na przystosowanie się. Tak czy inaczej są mleka, ktore przez różne maluchy są róźnie tolerowane. Skoro juz wszyscy coś Ci polecają  ;), to i ja pozwolę sobie: bebilon 2. To chyba najłagodniejsze mleko, zwłaszcza na początek. Nie ma po nim zatwardzeń, u nas sprawdza się do dziś  :) Ale tak, jak pisała elfiko, z ewentualną zmiana trzeba teraz poczekać.

Lilka trzymam kciuki za udany zabieg, a raczej za to, co będzie mogło wreszcie po nim bez problemu następować :laugh:  ;)

hanti pisze:
Lilka pisze:
a wiec zmieniłam sobie tabletki anty z Cerazette na Yasmin (nie zatrzymuja wody w organizmie i cos jeszcze tam maja) ze sie od nich nie tyje

a po drugie to jutro ide do szpitala na.........ZABIEG!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o ......usuniecia martwej skory na cipce  :p

juz dzisiaj w gabinecie do mnie mowi doktorka ''ino poszukam skalpela i wytniemy to''
a ja do niej przerazona''ze mnie to boli przy dotknieciiu to gdzie bez znieczulenia !!''
i mi powiedziała ze jak sie boje to jutro do szpitala

pewnie zastrzyk w cipke mi dadzą ;D :p
boshe Lila,jak ja czytam to już mi się robi slabo
czasem się zastanawiam,jak ja te dzieci urodziłam,
nienawidzę jakichkolwiek ingerencji w moje ciało,
nawet to co jest dla mojego dobra ::)

Hanti.....uwierz ze jak ja sobie o tym mysle to mi włosy dęba stają na samą mysl!!!
boje sie.....kurcze wytną mi jutro skóre.... ::) ciesze sie bo mnie boli przez nią wszystko na dole ,ale.....ja sie strasznie boje

Co do @, to ja mam po porodzie jeszcze lepiej, niż przed. Może z 1 dzień dłużej, ale cała bardzo lightowa, zero bólu i dolegliwości  :angel:

wiecie co?
ja musze dzis do szkoly isc na 16.30-21.30 :-[ :(
padne tam
jestem od 7 rano na nogach z pobudkami w nocy......wiec na matmie bede zdychac szczegolnie ze mam 90minut ::) lekcji...

reklama
Do góry