reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
kurtka Martynka daje mi popalić teraz nogami bujam wózek żeby zasnęła choć na chwilkę , a łoś mi nie wierzy bo zawsze jak wraca ona oczywiście jest uśmięchnięta i chichra pełną gębusią

co do niani ja w domku nie trzymam żadnych kart kredytowych czy pieniędzy jedyne co to jakaś biżuteria zostaje małej złote łańcuszki medaliki no ale ufam tej dziewczynie, nie bezgranicznie ale nie stresuję sie że mogłaby cosik wynieść

e_mama pisze:
Ja się witam z kawą również, choć dzidzia brzęczy w łóżeczku, to znak, że pewnie długo sobie nie posiedzę...

Wracając do wczorajszego dnia to, rzeczywiście Niania- super odmiana! warto było zaryzykować. Napisz proszę czy na co dzień prostujesz włosy czy masz z natury proste?

Za nami ciężka nocka, chyba przesadziłam wczoraj z ilością jabłek z jagodami i się młoda nieźle namęczyła a my razem z nią.
Jabłka z jagodami na pohybel!  ;D ;D :p

Dziękuję E-mama i dzięki wielkie dziewczyny. Prawdziwa grupa wsparcia z Was ;D
Ja mam generalnie proste włosy, ale a tym przypadku miałam prostowane końce no i grzywkę. Ale juz zbadałam ze jak sie suszy włosy i w tym samy je rzeczesuje szeroką szczotką to juz nawet nie trzeba ich za bardzo prostować. Teraz jest taka fajna suszarka na rynku co odrazu suszy i prostuje chyba Rowenta. Podobno bajer,ale ja mam prostowanice. Kiedyś kupiłam taką specjalną fryzjerską, bardzo cienką, która nagrzewa sie w kilka sekund. Od tamtego dnia rpstowanie włosów stało się przyjamnościa i zajmuje mi kilka minut. Od urodzenia Maksia to prostuje włosy tylko jak gdzieś ide - w sensie na jakies wieksze wyjscie, a tak normalnie to staram sie nawet ich nie szuszyć bo to zawsze troche niszczy - a ja naparwe zabrałam sie ostro za odbudowe tego co mi zostało na łbie ;D

Tusia ja miałam to samo
jak Mili nie spała to tylko rączki
ale jak mi mowiła polozna to jest tak malutkie dzieciątko ze ono potrzebuje bliskosci z mamą i nie ma sie co martwic,a od skonczenia miesiaca stopniowo dziecko ''usamodzielniac''
i ja tak zrobiłam i mam spokoj  :laugh: Mili sama sie umie soba zajac i to od drugiego miesiaca (jak skonczyła)

najpierw kupilismy do samochodu nosidełko
i jak robiłąm cos w kuchni to ją wkładałam to siedzonka i na stół
i mnie obserwowała

krotko wytrzymywała ale stopniowo sie nauczyła

powiedz kolezance ze musi byc cierpliwa,no i jak nie dawno urodziła to malenstwo było 9 miesiecy z nią a teraz czuje pewnie ze mu tego brakuje :)

elfiko pisze:
te Omneo jest takim mlekiem troszke leczniczym na kolki, bóle brzucha i właśnie z piers łatwiej dziecko przestawic na takie lżejsze mleczko.

Ja przepraszam ze sie wtrącę, bo to nie ja tu ekspertem jestem, ale u nas Omneo zupełnie sie nie sprawdziło. Był dramat, bóle brzuszka, problemu z kupką i taki etam. Moja pediatra mówiła, ze nie jest zwolennikiem tego Omneo.
No ja przepraszam ale chce pomóc ::) :p

jak ja byłam opiekunka to nic nie było przede mna chowane
dostałam nawet klucze do mieszkania  :)
zostałam obdarzona ogromnym zaufaniem i odwdzieczałam sie jak tylko potrafiłam

teraz jestesmy przyjaciolkami,juz nie pracuje od 1,5 roku a nadal mam klucze
jak mi to Kasia powiedziała ''a moze jeszcze ci sie przydadzą'' ;)

reklama
u nas Omneo tez sie nie sprawdziło......niby na kolki itd.ale zatwardzenie w cholere było

Gazelaczku,z tego co wyczytałam to podałas Maciusiowi Omneo a po nim odrazu Bebiko 2......no wg mnie to pokolei powinien dostac.....

Omneo,potem 1 i dopiero 2

ale expertem sie nie czuje w tych sprawach, ;)

Do góry