reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

gazelaczek pisze:
A mi dzis w nocy snil sie ten Czajka  :p Poszlam do fryzjera i mial wymyslic mi jakąś fryzurę. Ale najpierw jakaś babka myła mi włosy i nakladala na nie odżywki. Chyba z 5 odżywek położyła i potem czekalam, aż Czajka bedzie mial czas i obetnie mi wlosy. I w miedzy czasie miglęło mi przed oczami, że ta babka zapisuje ile kosztują te odżywki. A jedna byla za 60 zl! I sie wytraszylam, że mi nie wystarczy pieniędzy! Ostatnio jestem na wychowawczym i z pracy nie dostaję już kasy. Mąż mial mi przelać coś na konto, ale ostatecznie nie bylam pewna ile mam tam pieniędzy. No a jeszcze obcięcie ma kosztowac i mialam strasznego zgryza.
A potem Czajka zaczął robotę. No a poniewż jest super ekspertem, to wykonal tylko kilka ruchow ręką i fryzura gotowa  ::) Bylam zdziwiona, że tak szybko, no ale ekspert, to ekspert  ::) Wyobraźcie sobie, że zlikwidowal mi grzywkę [ciekawe jak, bo nagle mialam zamiast grzywki dlugie wlosy, hi hi]. No i generalnie fryzura byla super, a ja wyglądałam powalająco  ;D ;) :p

Rachunek dostalam w wysokości 440 zl  ;D

Oto jak BB potrafi namącić człowiekowi w głowie, hi hi

Posikałam sie ze smiechu. Jestes niemozliwa :laugh: :D :laugh:

reklama
moja doktorka mnie bada a ja do niej ''ale ciąży nie ma??bo mi tak ostatnio to w brzuchu sie kreci'' ;D
oczywiscie w ciązy nie jestem ;D

kurka,fajnie by było jakby ktoras z was zaskoczyła ;D bysmy ja odwiedzały na innym forum ;D i przy okazji inne zasmiecały ;D ;D ;D

gazelaczek pisze:
No wlasnie, mamy takie grupowe przezywanie, hi hi Mysle, ze my po prostu jestemy dosc zżyte ze sobą i dlatego różne wydarzenia wywołują w nas tyle emocji. To niesamowite i nurtuje mnie - tak samo jak i Was - pytanie, co by byłó gdybysmy spotkaly się na żywo  :)
tez o tym mysle i wiecie co sadze ze zachowywałybysmy sie jak stare kumpele, znamy siebie, swój wyglad, imiona, mezów, dzieci, bolączki i radosci ....ale to jest czad. Jestem pewna ze bylo by super. Ja bym sie na poczatku chwie wstydziła ale pewnie po dwóch głebszych (oddechach.... ;)) by mi się geba nie zamykała. Z reszta gazelaczku przypominj sobie jak my sie spotkałysmy ;D Szok!! I zawstydzenie na poczatku, u mnie okropne. Serce mi waliło jak nie wiem co. A po chwili juz sobie gadałysmy i pewnie jakbysmy mogły jezscze dłuzej to lzej byłoby za kazda chwilą.  Kurcze az mi się przypomniało ;D ::) Ale było fajnie wtedy, ciepło, my z brzucholami, razem cwiczenia na odkrecenie Maciusia :), i Twój mąz "sto pytań do położnej" ;D, ale było fajnie, smiesznie....Ech...

kaśka k pisze:
kurtka Martynka daje mi popalić teraz nogami bujam wózek żeby zasnęła choć na chwilkę , a łoś mi nie wierzy bo zawsze jak wraca ona oczywiście jest uśmięchnięta i chichra pełną gębusią

ha, u nas to samo! Gdy wraca maz, Maciek szczesliwy i caly happy ::) Zreszta wczoraj juz sie martwilam ze chyba m,nie dziecko nie lubi :p Na szczescie maz wie jak mały moze dac w kosc i gdy mowie ze mialam ciezki dzien to mi wierzy

NiaNia pisze:
elfiko pisze:
te Omneo jest takim mlekiem troszke leczniczym na kolki, bóle brzucha i właśnie z piers łatwiej dziecko przestawic na takie lżejsze mleczko.

Ja przepraszam ze sie wtrącę, bo to nie ja tu ekspertem jestem, ale u nas Omneo zupełnie sie nie sprawdziło. Był dramat, bóle brzuszka, problemu z kupką i taki etam. Moja pediatra mówiła, ze nie jest zwolennikiem tego Omneo.
No ja przepraszam ale chce pomóc ::) :p

spoko Nianiu, wszystkie uwagi sa mile widziane ;) ;D Mi sie wydaje, że różne preparaty będą inaczej działać na różne dzieci. Cale szczescie że troche tego jest na rynku. Dawniej to trzeba sie bylo cieszyć, ze w ogole cokolwiek sie kupiło ::) :)

Lilka pisze:
u nas Omneo tez sie nie sprawdziło......niby na kolki itd.ale zatwardzenie w cholere było

Gazelaczku,z tego co wyczytałam to podałas Maciusiowi Omneo a po nim odrazu Bebiko 2......no wg mnie to pokolei powinien dostac.....

Omneo,potem 1 i dopiero 2

ale expertem sie nie czuje w tych sprawach, ;)

Lilka, ale Bebiko 1 to mleko dla dzieci poniżej 4go czy 5-go miesiąca życia. Do wieku Macka dostosowane jest Bebiko 2 :)

Lilka pisze:
a wiec zmieniłam sobie tabletki anty z Cerazette na Yasmin (nie zatrzymuja wody w organizmie i cos jeszcze tam maja) ze sie od nich nie tyje

a po drugie to jutro ide do szpitala na.........ZABIEG!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o ......usuniecia martwej skory na cipce  :p

juz dzisiaj w gabinecie do mnie mowi doktorka ''ino poszukam skalpela i wytniemy to''
a ja do niej przerazona''ze mnie to boli przy dotknieciiu to gdzie bez znieczulenia !!''
i mi powiedziała ze jak sie boje to jutro do szpitala

pewnie zastrzyk w cipke mi dadzą ;D :p
boshe Lila,jak ja czytam to już mi się robi slabo
czasem się zastanawiam,jak ja te dzieci urodziłam,
nienawidzę jakichkolwiek ingerencji w moje ciało,
nawet to co jest dla mojego dobra ::)

Joasiu,coś Ty kobitko zrobiła Kubusiowi,że ma łezki w oczach :(
gdybym Cię nie znała,zaraz bym Cię przez kolano polożyła i też byś miała takie łezki >:D ::) ;)

reklama
Do góry