reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

gazelaczek pisze:
Wlasnie Elfiko, bierzesz jakieś hormony?

Kwestia mleka zalatwiona, to mam jeszcze jedno pytanie. Pisalam ostatnio ze Maciek placze. Jedna rzecz to brzuch, a druga - klopoty z uśnięciem. Jak sie nasze maluch urodxzily, to czytalysmy uważnie rady Tracy i ona pisala, że gdy są pewne objawy senności, trzeba dziecko kłaść spać. I był czas, że Maciejka tarł oczy, ziewał - wkładałam Go do łóżeczka i dzidzia za chwilę spała. A potem się popsuło.

Obecnie po ziewaniu i tarciu oczu gdy Go wlożę do łóżeczka, nie ma mowy o uśnięciu. Jęczy, placze i marudzi. I bez względu na to co bym, nie zrobila, scenariusz zawsze jest taki sam. W penym momencie Maciek nakręca sie na maxa, drze sie jakby ktoś Go obdzierał ze skóry. Wtedy Go trzeba przytulić, pobujac i po 2 minutach [maxymalnie po 5ciu] spi jak aniol. Co ciekawe, gdy widze oznaki sennosci i zaczynam Go nosic, wcale n ie chce usnąć. Wtedy wykręca glowe, zeby oglądać świat i jest ciekawy co sie dzieje wokol. Nie wiem co robic. Zaczynam podejrzewac, że maly ma jakąś nerwicę... Może jakiś pomysł o co w tym chodzi?

Jak czytam że niektórym z Was dzieci same usypiają, to zazdroszczę ze ho-ho. Ostatnio Iwon pisala o grzecznym Kornelku. A u mnie to jakiś diabełek w skórze Maciusia ::)

hormony biore ale to przez te guzy a tak to tylko witaminki falvit

a to co opisałaś o Maciusiu to tak jakbym ja o Weronice czytała.
Ja myśle że to przejdzie, nadmiar bożców, ciekawośc świata i jeszcze do tego rozdrażnienie z powodu zebów, nowego jedzonka które w brzuszku wyrabia, cięzko maluchom sie wyciszyć, ja Weronike kłade poprostu o stałych porach
Spi trzy razy dziennie ale jak bardzo płacze i nie chce spac to jej nie zmuszam,
staram sie okazywac jej dużo czułosci , dużo do niej mowie pokazuje jej wszystko co robie i czekam.
Weronika ma jeszcze tak że przed zaśnieciem naciąga sobie poduszke na buzie i sie wścieka strasznie .
tez mnie to martwiło ale jak byłam ostatnio u lekarza to sobie pogadałam z mamami dzieci w tym samym co nasze wieku i one to samo maja wiec chyba to normalne.
No a Kornelek........ ANIOŁ W LUDZKIEJ SKÓRZE ;D ;D ;D

reklama
u nas też wcześniej mała sama zasypiała w łóżeczku,
a teraz wrzask po położeniu..........no i usypiam w wózku,
ale wtedy nie śpi już tak długo :p :-[

J tez usypiam w wózku niestety, juz wolałabym w łózeczku bo ja Weronika sie budzi to sobie leży i sie bawi w tym wózku a mnie nie ma wtedy w pokoju i sie boje żeby nie wypadła bo ona straszniejuż skacze i nogi poza wózek wystawia często a potem hops i pupa u góry
ale co zrobić, a mała śpi rano godzine popołudniu 1,5-2 godziny i wieczorem okoo 17stej jakieś 40 minut a czase nie spi o tej 17stej i wtedy o 19stej już zasypia mi przy butli. Np wczoraj musiałam ja po policzku poszczypywać bo tak twardo zasnęła ze jesć nie chciała :laugh:
hanti pisze:
dziewczyny nie wiecie,co z Joasią i e-mamą,
zawsze były na kawce,a dzisiaj cisza!
no właśnie????

zaraz zmykam bo mamy kupe w gaciach ;D

no a dziewczyny powinny wiedzieć ,że
KAWIARENKA POD BB ZAPRASZA, O GODZINIE 10.00 OBECNOśC OBOWIąZKOWA, KAWA WE WłASNYM ZAKRESIE,
ZAPEWNIAMY MIłE TOWARZYSTWO. Z NAMI CZASU SIE NIE LICZY ;D ;D ;D ;D

elfiko pisze:
zaraz zmykam bo mamy kupe w gaciach  ;D

no a dziewczyny powinny wiedzieć ,że
KAWIARENKA POD BB ZAPRASZA, O GODZINIE 10.00 OBECNOśC OBOWIąZKOWA, KAWA WE WłASNYM ZAKRESIE,
ZAPEWNIAMY MIłE TOWARZYSTWO. Z NAMI CZASU SIE NIE LICZY  ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ok to ja sie na troszke odmeldowywuje dziewczyny, spróbuje na jakiś spacerek chociaz króciutki wyruszyć, mamy dzisiaj - 6 stopni wiec powinno byc ok,
do póżniej kochane

elfiko może załóż Weronice szelki do spania ,mój syn tak spał,
bo bardzo się kręcił i po przebudzeniu siadał i wychylał sie poza wózek ::)

halo halo........

jestem jestem , oczywiscie z kawka atu nikogo............
dopiero wstalismy, przytrzymalam Kube rano, jak sie obudzil kolo 8 i spalismy do tej pory razem...........nawet roche sie wyspalam!!!!

qrcze piszecie o @, a ja tak bardzo bym chciala dostac, sama nie wiem co sie dzieje w tym moim "cyklu"????

niania fryzik superancki i cena jak na moje oko godna wykonania!!!!!tylko pozazdroscic!!!

ide nadrabiac dalej, bo produkcja jak za dawnych dobrych czasow!!

reklama
Do góry