reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Co do wody, to ja nadal daję przegotowanego żywca, ale jak nie ma w domu to już od miesiąca mały dostaje też zwykłą, przegotowaną kranówkę. I zamierzam wprowadzać ją już, jako normalny napój, a żywiec, tak jak u nas, czasem do popicia.

Muszę też pochawlić mojego synka, bo chyba jest grzecznym dzieckiem. Już od dawna sam zasypia ładnie w łóżeczku, w ciągu dnia potrafi się dłużej sam sobą zająć, ostatnie karmienie ma o 23 i śpi grzecznie do szóstej rano (ale to od niedawna, bo jeszcze dwa tyg. temu wybudzał się około czwartej na tak zwane NIEWIADOMOCO ;D), bóle dziąseł znosi dzielnie.. Zębów nie ma, sam nie siedzi, chyba że z poduchą, za to wędruje dupskiem po całym dywanie i łóżeczku ;)

Czyli na razie jest git. I mężula też bym pochwaliła, ale ponieważ akcja MAMY NA BB, ŁOSIE DO LASU trwa, fakt ten dyskretnie przemilczę ;D

reklama
tofinek pisze:
a w ogóle to i tak najlepsza jest moja teściowa, ktora ostatnio powiedziala, że Tosia robi się gruba i żebym ograniczyla jej jedzienie ::), dodam,że Tosia waży teraz 8kg, niezla jest, co?
to wcale nie duzo mój krzysiek tydzien temu wazył 8100 i nie jest gruby

jestem po rozmowie z moja kolezanką....ona sie zajmie Mili ale szuka normalnej pracy....tagze jak zaczne prace teraz to sie mała zajmie ale w miedzy czasie musze poszukac nowej opiekunki..... ::)

Kasiu dziekuje za strone niania.pl ale niestety najblizsza niania miałaby 30km do mnie wiec sie nie opyla....
musze poszukac kogos dyspozycyjnego....

tofinek pisze:
u nas też jeszcze ząbków nie widać, pewnie się zaczną jak wróce do pracy, ja też damayanti od 13 lutego ;)
no i pewnie dlatego moja w nocy śpi od jakiegoś czasu, żeby czadu dać od połowy lutego ;)

Kinga dostaje jedzonko robione na przegotowanej wodzie o takiej ładnej nazwie :pPrimavera - z poczatku dawałam jej przegotowanego Żywca, ale znajoma doradziła mi tą wodę i jak widzę, jest ok.

Jestem 3 dzień na diecie i chyba mam jakiś kryzys właśnie ::)- ale mi się pizzy chce.... dietka ma trzynaście dni, to zagryzę zęby i poczekam ;)

kate332 pisze:
tofinek pisze:
a w ogóle to i tak najlepsza jest moja teściowa, ktora ostatnio powiedziala, że Tosia robi się gruba i żebym ograniczyla jej jedzienie ::), dodam,że Tosia waży teraz 8kg, niezla jest, co?
to wcale nie duzo mój krzysiek tydzien temu wazył 8100 i nie jest gruby

ja to wiem... a w ogole kto to widzial żeby takie maluchy odchudzać???
DAMAYANTI wytrwalości :p
ja zmykam do wyrka
MILEJ NOCKI :-*

Iwonko kochana Ty się chyba zapomniałas bo mało czasu tutaj spędzasz ostatnio!!! Dzieci nie chwalimy bo sie zmieniaja!!!!
a łosia to lepiej nie chwal, nawet jak zasłużył to i tak łoś ;D ;D ;D

ja zaraz startuje do Weroniki z butla a potem sie zacznie akcja Matka sie połozyła to ja trzeba z wyra wyciągnąć ::)
ciekawe ile razy dzisiaj ?? Moze z 7 co? ::)

elfiko pisze:
Iwonko kochana Ty się chyba zapomniałas bo mało czasu tutaj spędzasz ostatnio!!! Dzieci nie chwalimy bo sie zmieniaja!!!!
a łosia to lepiej nie chwal, nawet jak zasłużył to i tak łoś ;D ;D ;D

:p ::) :-* >:D :angel: ;)

reklama
Do góry