reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Tusia, okrutnico!
Wczoraj wieczorkiem mąż mnie już z kompa przegonił, ochota na pizzę zostala i proszę, z samego ranka takie coś ::) ;D
Druknę sobie i powieszę na lodówce obok dietki :p

Wszystkiego naj dla Oliwierka z okazji półroczka!

Ha, ale normalnie muszę się pochwalić - ważyłam sie z rańca i od niedzieli mam 1,5kg mniej!

reklama
cześć
dziękujemy za życzenia
dziewczyny normalnie zgupiałam z tą wczorajszą gorączką nic mu nie podawałam na spadek i ona sama spadła także do wieczora nie było po niej śladu
ciekawe co to mogło być

i my też sie dołączamy do życzen
buziaczki dla oliwierka  :-*
cmok01.gif

my jeszcze dzisiaj siedzimy w domku, ale juz jest cieplej "tylko" -7 wiec moze jutro będzie juz  spacerek  ::) i koniec więzienia, dzisiaj strajk w kuchni - nie gotuje, mąż ma kupic cos na wynos  :p >:D

wiki dzieci tak czasem mają moze to od ząbków?

czesc kobietki
przyszłam sie przywitac ale cosik pusto tu jest

Mili spi,ja troche juz posprzatałam ale wczoraj poszłam pozno spac i padam.....

ciagle mam mątlik w głowie z ta praca
boje sie ze utrudni mi ona chodzenie do szkoly.....

echh

DASARIA pisze:
-ANITA- pisze:
A czy jest jakies malenstwo ktore ma okolo 7 miesiecy i niesiedzi ?

moja Daria niestety nadal nie siedzi :( :)
Dziewczyny tym siadaniem nie ma co się martwić. Mój Mati (Dasario nasze dzieci są chyba z tego samego dnia)też jeszcze sam nie siedzi. Tzn.podparty siedzi, ale jak go się  samego posadzi to siedzi chwilkę podparty rękami i zaraz fika na brzuch. Nie ma co się martwić. Najważniejsze że dzieci "rwą" się do siadania.
Dziecko mojej znajomej usiadło samo w wieku 10 miesięcy i jest ok.
Ostatnio w jakiejś gazecie typu "Dziecko" wyczytałam,że jest fajne ćwiczenie dla dzieci, kóre własnie "rwą się" do siadania.
Trzeba położyć dziecko na poduszecce pod kątem (bo dzicko tak jak dorosły, nie siada z leżenia, siadać można albo z ułożenia pod kątem, albo z ułożenia na boku) i podajemu mu ręce i pozwalamy dziecku podciągnąć się do siadu, trochę mu pomagając, a potem na słowo"bęc" należy ponownie położyć je na poduszce.Powtórzyc kilka razy.

no i po kinie, było super :) młoda była grzeczniutka, film fajny, taki właśnie lightowy, nie wymagający skupienia, bajka dla mam z dziećmi :) Rzeczywiście ta młoda aktoreczka Julia grała świetnie. Widać, że ma talent.

Odpisał mi dyrektor naszej przychodni na złożoną przeze mnie skargę, że upomniał pielęgniarki bo pobieranie krwi bez rękawiczek jest pogwałceniem wszystkich obowiązujących procedur i takie tam.... Napisał, że pobieranie krwi u małego dziecka w rękawiczkach jest utrudnione ponieważ niemowlę ma delikatne żyły. Czyli już widzę jak się franca tłumaczyła, przecież moje dziecko miało pobieraną krew z paluszków a nie z żyły ! No dobra, ale nie nakręcam się. Zobaczymy jak nas potraktują na najbliższym szczepieniu :)

i dorobiłam się kataru od wczoraj- skąd ???

damayanti- no no no!!!! gratulacje !!!!!!!

reklama
Kurcze, dzisiaj nikogo tutaj niema :-[
a ja mam taki nudny dzień , koszmar :mad:
coś bym zrobiła, gdzieś wyszła ale nie mam z kim małej zostawić a za zimno żeby ja ciągać po ciemnicy :mad:
normalnie dostane chyba szału ::)

Do góry