reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

elfiko pisze:
dziewczyny a jak tam Wasza cera i paznokcie? Ja nie jestem zadowolona- zrobiła mi sie jakas taka tłusta cera i ciągle mi cos wyskakuje, nie lubie sie tak bardzo malowac i rzadko używam podkładu i pudru ale teraz jak sie nie pomaluje to wyglądam brzydko taki świeciol :mad:
za to paznokcie mam ciągle połamane i strasznei mi się suszy skóra wokól nich chociaż uzywam kremu do rąk

ja mam teraz dużo lepszą cerę niż przed ciążą i bardzo chciałabym żeby tak zostało, ale obawiam się, że po skończeniu karmienia jak hormony wrócą do swoich właściwych proporcji to się zacznie od nowa jazda...
Paznokcie rosną mi bardzo szybko i nie nadążam z obcinaniem :)

reklama
mam dylemat, dzisiaj jak wstałam to naszła mnie ochota na pieczonego kurczaka z rożna i frytki na obiad ale ale problem jest taki,że sie zaparłam łosiowi nie gotować a tu mu taki obiad zrobie bo przeciez sama tego kuraka nie zjem!! i co? chyba musze odpuścic z ta karą na jeden dzień :p ::)

elfiko pisze:
mam dylemat, dzisiaj jak wstałam to naszła mnie ochota na pieczonego kurczaka z rożna i frytki na obiad ale ale problem jest taki,że sie zaparłam łosiowi nie gotować a tu mu taki obiad zrobie bo przeciez sama tego kuraka nie zjem!! i co? chyba musze odpuścic z ta karą na jeden dzień :p ::)

badz silna.....nie daj sie ulosic hihihihiiiihihih

a tak powaznie to sama bym wciela taki obiadek!!!

e_mama pisze:
elfiko pisze:
dziewczyny a jak tam Wasza cera i paznokcie? Ja nie jestem zadowolona- zrobiła mi sie jakas taka tłusta cera i ciągle mi cos wyskakuje, nie lubie sie tak bardzo malowac i rzadko używam podkładu i pudru ale teraz jak sie nie pomaluje to wyglądam brzydko taki świeciol :mad:
za to paznokcie mam ciągle połamane i strasznei mi się suszy skóra wokól nich chociaż uzywam kremu do rąk

ja mam teraz dużo lepszą cerę niż przed ciążą i bardzo chciałabym żeby tak zostało, ale obawiam się, że po skończeniu karmienia jak hormony wrócą do swoich właściwych proporcji to się zacznie od nowa jazda...
Paznokcie rosną mi bardzo szybko i nie nadążam z obcinaniem :)

ja tak miałam jak karmiłam Weronike piersia a po odstawieniu jeszcze miesiąc było dobrze a potem tragedia :mad:

elfiko pisze:
e_mama pisze:
elfiko, Joasiu wiem, wiem, że Julka zdarła skórę z mamy i się z tego orgomnie cieszę :) no mogłaby mieć tylko budowę po rodzinie tatusia, ale wydaje mi się, że widzę w niej swoje krzywule :) ;D

Jakie krzywule  ::) Edytko co Ty opowiadasz!
Ja to moge tylko powiedziec że Weronika ma po mnie.....płeć  ;D ::) :p

no krzywule to są te dwie, na których opiera się korpus i reszta  ;D ;) :laugh:

a tam, idę robić kawkę :)

no to zrobie- kuraka juz nawet odmroziłam, ale jak łoś przyjdzie to schowam i będe udawac że nic nie gotowałam, dopiero jak lodówe zacznie terroryzować to mu dam ;D ;D ;D

I co? siedze sobie sama w domku z weroniką, mam zjedzone śniadanko, posprzątałam juz kuchnie, nakarmiłam i uspałam dziecko i teraz pije kawke i gadam sobie z Wami i co? nikt mi głowy nie suszy ;D ;D ;D jak pięknie

apropo byłam wczoraj z małą na szczepieniu i tam przyszła dziewczyna z 8 miesiecznym maluchem do lekarza i on ważył ... 16kg!!! To chyba dużo co???

reklama
elfiko pisze:
apropo byłam wczoraj z małą na szczepieniu i tam przyszła dziewczyna z 8 miesiecznym maluchem do lekarza i on ważył ... 16kg!!! To chyba dużo co???

chyba troche ........chyba jego mama bedzie miala problem........dziecko roczne powinno wazyc 10 kg!!!

elfiku wyslalam jedna, mam nadzieje, ze Ci sie spodoba, ja ja uwielbiam!!!

a teraz ide po kawe..........

Do góry