reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

ewan ja też uważam, żeby nie patrzeć na przypicowany wóz, tak jak ja się zasugerowałam wyglądem a nie stroną praktyczną, w efekcie młoda jak miała 4 miesiące musiała się przenieść z gondoli do spacerówy bo gondolka malutka była.
Dla bejbiczków urodzonych w lipcu ważna jest jak największa gondola, która wystarczy im na długo. Co jest ważne wg mnie to przekładana rączka (nasz wózek tego nie ma), duży kosz pod wózkiem z łatwym dostępem do niego.
Fotelik montowany na stelażu wózka sprawdza się np w czasie zakupów czy niespodziewanego spaceru, ale małemu człowieczkowi wygodniej na początku zupełnie na leżąco a więc w gondoli.
Wiem, że super wózki z bardzo dużą gondolą ma peg perego, ale one są drogie. To samo mutsy, te z kolei super się składa i rozkłada, ale chyba gondola nie jest największa, chyba jest taka sama jak w moim x-landerze czy w quinny.
Fajne są wózki z takimi spacerówkami, w których na początku można dzieciaczki wozić na leżąco. Niektóre koleżanki na zimę poprzekładały dzieciaczki do spacerówek, ale maluchy są tak super zapatulone w nich, że wg mnie nie ma różnicy dla dzidzi czy to gondola czy spacerówka.
A ja poniewaz mam wózek efektowny a nie praktyczny to tacham młodą na spacery w nosidełku :):):):):):):):)

reklama
no i po serialach a ze nam sie laptop zepsuł to dzisiaj łos odkupuje kompa a ja salon piekności sobie robie bo jutro idziemy na szczepienie a tam fajowy lekarz przyjmuje i musze mu rzęsami zatrzepotac a brwimi nos zarosły więc bede rwac bo do kosmetyczki nie mam kiedy iśc ::)

E_ mama Ty to mnie żle zrozumiałas , ja nie mówie że jesteś jakis tam smutas czy jak to napisałas ale że kobieta moccno po ziemi stapajaca , jak urazołam to sorki wielkie i buziak śle

Co do wózka bo juz mi łos sapie więc sie streszczam to ja mam wielofunkcyjny i jestem bardzo zadowolona bo gondole uzywałam do 4 miesiaca ale sam wózek jest duzy i fajnie sie prowadzi, dobrze sie zgina choc nie na paskach i mam rączke przekładana i kosz na zakupy duzy bo 50 litrów
spacerówka jest na płasko rozkładana i teraz tak Weronika sobie lezy.
Miałam porównanie z polakiem alu coś tam bo w niemczech mielismy pozyczony i on w porównaniu z moim to maleństwo i weronika w nim wrzeszczała bo jej ciasno było w samej juz spacerówce

ja też zmykam pa kochane spokojnej nocki obiecalam sobie że dzisiaj się wcześniej położę

i wogóle muszę się wziaść za siebie muszę przybrać na wadze bo aż źle się czuję jak taka chuda jestem
he ja to mam problem nie ma co ;)

elfiko pisze:
E_ mama Ty to mnie żle zrozumiałas , ja nie mówie że jesteś jakis tam smutas czy jak to napisałas ale że kobieta moccno po ziemi stapajaca , jak urazołam to sorki wielkie i buziak śle

jejejejejej kobiałeczko nie uraziłaś :) a tak zabrzmiałam ?:) kurcze to jest właśnie minus pisania nad rozmową, nie widać emocji tylko widać słowa :) miło mi, że uważasz iż byśmy się dogadały w realu, ja też tak uważam !:) :-*

dzisiaj powiedziałam do moejgo ''ty łosiu'' a on do mnie ''a wiesz co ma łoś?''
mowie ''nie''
a łoś ''klempe''
a ja mu na to''brzmi uroczo'' ;D ;D

tusia26 pisze:
Liluś kochana nie martw sie napewno wszystko sie jakoś ułoży.
A tak pozatym to chciałam ci powiedzieć, że ty to chyba jestes podobna z charakteru do mojej najlepszej kolezanki. Ona jest szalona, mówi co myśli i przy niej to zawsze młodo się czuje, bo taka troche dziecinna jest ( oczywiscie w pozytywnym znaczeniu tego słowa) Z nia nieda sie nudzic i na każdy temat to tylko do niej. Ty wydajesz mi sie podobna  ;D i tak prawdę mówiąc najszybciej to chyba do ciebie bym wpadła na jakieś piwko czy coś, bo ja to wstydliwa, kaleczna i często palnę coś głupiego, a ty wydajesz mi sie taka swojska.

KOCHAM CIE TUSIACZKU NORMALNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* O0
o ja to baaardzo swojska babka jestem!!!!!
poważnie!!
trafiłaś ze ja szczera jestem,i to do bólu,poprostu mam taki krąg przyjaciół ze nikt sie na mnie nie gniewa jak coś palne,ale zazwyczaj chcą znać moje zdanie to wtedy mówie co i jak myśle i nawet sie smieją a inny to by sie na śmierć mógł obrazić

nie lubie owijania w bawełne i ludzi nie szczerych!!!! lubie swojaków ;D co palną co myślą i już!! a przede wszystkim cenie szczerość
i jak mnie ktoś okłamie i myśli ze ja nie wiem a ja wiem to takiego agenta wyprowadzam z błedu a nie udaje ze nie wiem ;D

a moja najbliższa przyjaciółka to taka cicha myszka :laugh: ale kochana wiec Tusiu mamy cos wspolnego ze soba :laugh:

choć przyznam sie szczerze ze sie sama łapie na tym że urodzenie dziecka mnie ''postarzyło''
jakaś taka wyluzowana nie umiem być,zero spontanu szalonego...... ::) starzeje sie ;D

Niuńka pisze:
Produkcja, że hoho ::)

Ja dziś z kawką nie zasiadłam, musiałam wybywać raniutko biegiem z domu. Sąsiad piętro niżej robi remont i dzisiaj od 8.00 wiartarą tak dawał, że Adaś podskakiwał na metr do góry i od razu wrzask :mad: Ubrać nie miałam się jak. No i wróciłam dopiero wieczorkiem.

Tusiu, Elfiko - współczuje teściowej. Moja na szczęście jest całkiem wporządku. Kiedy coś potrzebuje, nie ma żadnego problemu, no i najważniejsze - do niczego się nie wtrąca.

Nianiu - witaj spowrotem na bb!!! :)

Lilka - kobieto nie dołuj się. Jesteś super babka, łośka, szkołe, słodycze i super linie olej ;) :)

Niuńka pękam w szwach!!!!
ale sie nie ludzko obzarłam biszkopcikami,ciastkami i chrupkami......o matko jutro 2 kg wiecej jak nic ::) :p
olać to!!!

reklama
no to ja tu dzis nagryzdole troche abyscie maiły wiecej do czytania jutro ;D
no chyba ze mnie pominiecie ;D ;D

mysle o Asiołku......co z Majką czy juz w domu czy jeszcze w szpitalu
ale mysle ze tak
bo co jakis czas sprawdzam jej stronke i jej tam tez nie ma

oby nic powaznego sie nie działo :(

Do góry