reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Swiete slowa Kate :)  Ja to sie dlugo gniewac nie moge i nie umiem najzwyczajniej. Tak mi zle jest wtedy, ze rozmowa musi byc.

reklama
Ha ha Hanti dobre z tymi dupami. :laugh: ;) A co do zodakow, to ja sie przyznam, ze sie nie znam na tym komlptnie i nie wiem ile w tym prawdy. U nas Ja wodnik, a maz byk, moze mi powiesz jaki to uklad? W sumie to tylko o skorpionach wiem, ze trudne dusze ::)

Witajcie lipcowe mamy
ja jestem sierpnióweczka, ale czasem zaglądam do was. Mam nadzieję, że się nie gniewacie ;)
Moja Michalinka urodziła się 3 sierpnia, więc całkiem blisko lipca :laugh:
Hanti, te pneumokoki to mają coś wspólnego z zapaleniem opon mózgowych. Pytałam naszą panią doktor, ale ona uważa, że to jest niepotrzebne szczepienie. Szczepi się dzieci z domów dziecka, przedszkolaki i takie, które długo przebywają w większej grupie.

no i zostałam wygoniona z pokoju bo "przeszkadzam " moim chłopom oglądać odyseje kosmiczną  ::) ??? :o
chyba pójde pod prysznic, ale pewnie dzidzi sie obudzi, ciekawe skąd on wie że ja sie kąpię  ::) , zawsze wtedy zaczyna skrzeczec
jutro jedziemy na zakupy i do moich rodziców wiec troche powietrza złapiemy i zmienimy klimat  ;D

ania.g pisze:
Kate ja tez jestem strzelec ;D
strzelce to fajni ludzie  ;D

nie znam kobietki innych układów zodziakalnych,ale barany strasznie uparte i zawsze musi być na ich,no i tak bywa,ale ja też muszę coś powiedzieć

byk to moj Damian,no a Otylcia lwica(to dopiero dominujący znak ::))tak akurat dla tatusia na poskromienie(muszę Wam zdradzić,że babcia,co Oti ma po niej imię,też lwica-mąż mówi,że stworzyłam klona ;))a ta kobieta to ma charakterek

a jak chcecie coś się dowiedzieć to odsyłam(oczywiście tak z przymrużeniem oka wszystko traktując)

Kasiu to Twój
Horoskop partnerski Ona: BaranBykBliźniętaRakLewPannaWagaSkorpionStrzelecKoziorożecWodnikRyby On: BaranBykBliźniętaRakLewPannaWagaSkorpionStrzelecKoziorożecWodnikRyby  

Ona: On:
BYK STRZELEC

Wiele przeciwności. Ciężko tej parze znaleźć wspólną płaszczyznę porozumienia. On urodził się po to by być wolnym, by poznawać świat. Pani Byk skupia się na posiadaniu: domu, rodziny i efektownego mieszkania. Strzelec uwielbia spontaniczność. Lubi cieszyć się tym co przynosi dzień, a planowanie to monotonne i niszczące cały urok zajęcie.

Kobieta Byk bez opracowania taktyki działania nie potrafi należycie funkcjonować. Nakreślenie chociażby szkicu przyszłości pozwala jej czuć się bezpiecznie. Przy tak innej mentalności i różnych celach życiowych, aż dziw, że osoby te w ogóle mogły na siebie zwrócić uwagę. Gdy jednak dosięgnie ich strzała Amora powinni wzajemnie poznać swoje upodobania i wyjść im naprzeciw. Po pełnym wrażeń dniu, Pan Strzelec chętnie powróci do ciepła domowego ogniska, o które pieczołowicie zadba Byk. On lubiąc różnorodność, chętnie będzie robił jej niespodzianki.

Pan Strzelec bardzo angażuje się w swoja pracę zawodową, co często przynosi wymierne korzyści materialne. A to najbardziej podoba się materialistycznej Pani Byk. W seksie raczej harmonia, zwłaszcza, gdy Pani Byk zdobędzie się na spontaniczność.

Nie będzie łatwo, chyba, że odpowiada Ci Byku rola matki i kochanki. O partnerstwie raczej mowy być nie może - ciężko Wam odnaleźć wspólną nić porozumienia. Na pewno będzie łatwiej, gdy będziecie mniej uparci i skłonni do ustępstw na rzecz partnera.
Martuśka a to dla Ciebie
Ona: On:
WODNIK BYK

Z gatunku niemożliwych. W tym związku zachodzi klasyczna niezgodność charakterów. Odmienne temperamenty, światopoglądy, inny system wartości. Jej idealizm zderza się z jego realizmem. Intelekt i duch ściera się z zimną materią. Umiłowanie wolności Wodnika z "byczą" zaborczością i chęcią podporządkowania.

Jej życiowa dewiza to "być", doskonalić się, jego "mieć" i to jak najwięcej. On zgodnie ze swoją nieskomplikowaną filozofią, zamknął by ją w domu, gdzie jego zdaniem jest najwłaściwsze miejsce dla kobiety. Ona nigdy się na to nie zgodzi. Jej pełna życiowej pasji dusza, wyrywa się do świata. Jej prospołeczne działania Byk traktuje jako stratę czasu i pieniędzy. Ludzie w większej mierze są sobie winni i nie jemu ani jego partnerce świat naprawiać. Z resztą to nierealne. Jak najbardziej rzeczywisty jest on, ich dzieci i dom. Na tym powinna się skupić.

W wielu przypadkach sami wpadną na to, że ich wspólne życie nie ma najmniejszego sensu. Zwłaszcza, że także odmienne mają oczekiwania co do sfery intymnej.

Jeśli jesteście w rozterce i nie wiecie co ze sobą zrobić, posłuchajcie siebie, swojego głosu wewnętrznego. Przeanalizujcie także wasze wzajemne oczekiwania, postawcie wspólne cele. Otrzymacie gotową odpowiedź. Nie czyńcie niczego na siłę.

reklama
arabella pisze:
Witajcie lipcowe mamy
ja jestem sierpnióweczka, ale czasem zaglądam do was. Mam nadzieję, że się nie gniewacie ;)
Moja Michalinka urodziła się 3 sierpnia, więc całkiem blisko lipca :laugh:
Hanti, te pneumokoki to mają coś wspólnego z zapaleniem opon mózgowych. Pytałam naszą panią doktor, ale ona uważa, że to jest niepotrzebne szczepienie. Szczepi się dzieci z domów dziecka, przedszkolaki i takie, które długo przebywają w większej grupie.
witaj arabello,co do szczepienia na zapalenie opon ózgowych,to ja szczepiłam Otkę szczepionką hib

Do góry