reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

bylam w galeryjce i jestem zauroczona ;D

Majeczka CUDO taki slodziak, że szok :-*
Maciuś - lipcowy lobuziak, któremu wszystko można wybaczyć, nawet ucieczkę z maty ;)
Gabi i Tym to dopiero duet ::) nie wiem Nianiu, dlaczego ty narzekasz, przecież to takie niewiniątka :laugh:
Weronika tak wydoroślala i zrobila się taka poważna, śliczne ma oczka... ::)
a wyczyny Krzysia zrobily na mnie wielkie wrażenie, ale silny chlopak...
Kubuś przypomina mi moją Tosię, więc jakikolwiek komentarz, bylby nie na mijscu :D ;)

reklama
Hanti, to Cie może zaskocze ze dostalam oferte od studentki pedagogiki, ktora zazyczyla sobie 2000zl! ;D ;D ;D Tyle, że w W-wie zdarzają sie ludzie, ktorzy placą takie pieniąde za opiekę nad dziecmi i widać wszystkie chętne nianie polują na takie właśnie atrakcyjne okazje ::)

gazelaczek pisze:
Hanti, to Cie może zaskocze ze dostalam oferte od studentki pedagogiki, ktora zazyczyla sobie 2000zl! ;D ;D ;D Tyle, że w W-wie zdarzają sie ludzie, ktorzy placą takie pieniąde za opiekę nad dziecmi i widać wszystkie chętne nianie polują na takie właśnie atrakcyjne okazje ::)
JESTEM W SZOKU ::) :-[

tofinek pisze:
gazelaczek pisze:
Hanti, to Cie może zaskocze ze dostalam oferte od studentki pedagogiki, ktora zazyczyla sobie 2000zl!  ;D ;D ;D Tyle, że w W-wie zdarzają sie ludzie, ktorzy placą takie pieniąde za opiekę nad dziecmi i widać wszystkie chętne nianie polują na takie właśnie atrakcyjne okazje  ::)
JESTEM W SZOKU ::) :-[
ja też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanti, sprobuj wejść w opcjach w WIDOK i tam sprawdz ROZMIAR TEKSTU :)

A w ogole zaczelam sie zastanawiać, czy może nie zostanę opiekunką? Hm... ;) ;D

gazelaczek pisze:
Hanti, sprobuj wejść w opcjach w WIDOK i tam sprawdz ROZMIAR TEKSTU  :)

A w ogole zaczelam sie zastanawiać, czy może nie zostanę opiekunką? Hm...   ;) ;D
a całkiem dobry pomysł............. dziękuje

No i siedzę sobie wreszcie w spokoju na BB przy filiżance capuccino :) Jestem wrakiem, bo niedawno wróciłam z aerobiku, który to prowadzi kat w pięknej, damskiej skórze >:D :p ::)

Co do opiekunek- u nas w Szczecinie 1200 zł to jest ten górny pułap. Oczywiście w każdym mieście i każdej wiosce znajdą się burżuje, którzy zapłacą niani i 3000 złotych dla zasady. Żeby i w tym względzie wyróżnić się z tłumu ;D. Ale zgadzam się z Gazelaczkiem, że takie zarobki opiekunek nie są adekwatne do ich wkładu pracy.
Z drugiej strony jest to pewnie wynikiem swego rodzaju "szantażu emocjonalnego". One każą matkom uwierzyć, ze skoro powierzają im największe szczęscie, żadna zapłata nie powinna być dla nich zbyt wielka. Moim zdaniem to jest powód ukryty, a oficjalny to oczywiście odpowiedzialność, poświęcenie, ble, ble, ble. I pomyśleć, że wielu lekarzy zarabia 2/3 tego ::)

reklama
może was zszokuje ale ja płace 400 zł za opieke za dzieckiem od 9 czasem 8 do 13-14 (+prasowanie, spacer, itakie tam co popadnie) zaznaczam ze pani jest na emeryturze więc to nie jej jedyne pieniądze, zresztą u nas to standard, jeśli miałabym płacic wiecej siedziałabym w domu

Do góry